Εξερευνώντας το Preset Manager στο Photoshop και στο Photoshop Elements

01 από 05

Παρουσιάζοντας τον Προκαθορισμένο Διαχειριστή

Ο Προκαθορισμένος Διαχειριστής στο Photoshop. © Adobe

Εάν συλλέγετε ή δημιουργείτε πολλά προσαρμοσμένα περιεχόμενα και προεπιλογές του Photoshop όπως βούρτσες, προσαρμοσμένα σχήματα, στυλ επιπέδων, προεπιλογές εργαλείων, κλίσεις και μοτίβα, θα πρέπει να γνωρίσετε τον Preset Manager.

Το Preset Manager στο Photoshop μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτωση, οργάνωση και αποθήκευση όλων των προσαρμοσμένων περιεχομένων και προεπιλογών για τις βούρτσες , τα δείγματα, τις κλίσεις, τα στυλ, τα μοτίβα, τα περιγράμματα, τα προσαρμοσμένα σχήματα και τις ρυθμίσεις εργαλείων. Στο Photoshop Elements , ο Preset Manager λειτουργεί για βούρτσες, δείγματα, κλίσεις και μοτίβα. (Τα στυλ επιπέδου και τα προσαρμοσμένα σχήματα πρέπει να φορτωθούν με διαφορετικό τρόπο στα Photoshop Elements.) Και στα δύο προγράμματα, ο Preset Manager βρίσκεται κάτω από το Edit > Presets > Preset Manager .

Στην κορυφή του Preset Manager υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού για την επιλογή του συγκεκριμένου τύπου προεπιλογής με τον οποίο θέλετε να εργαστείτε. Παρακάτω είναι προεπισκοπήσεις αυτού του συγκεκριμένου προεπιλεγμένου τύπου. Από προεπιλογή, ο Preset Manager εμφανίζει μικρές μικρογραφίες των προεπιλογών . Στα δεξιά εμφανίζονται κουμπιά για τη φόρτωση, την αποθήκευση, τη μετονομασία και τη διαγραφή των προρυθμίσεων.

02 του 05

Το μενού Προκαθορισμένου διαχειριστή

Ο Προκαθορισμένος Διαχειριστής στο Photoshop Elements. © Adobe

Δίπλα στο προεπιλεγμένο μενού τύπου στα δεξιά υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο που παρουσιάζει ένα άλλο μενού (στο Photoshop Elements, το οποίο φέρει την ένδειξη "περισσότερα"). Από αυτό το μενού, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές διατάξεις για τον τρόπο εμφάνισης των προεπιλογών - μόνο κείμενο, μικρές μικρογραφίες, μεγάλες μικρογραφίες, μια μικρή λίστα ή μεγάλη λίστα. Αυτό ποικίλλει κάπως ανάλογα με τον προεπιλεγμένο τύπο με τον οποίο εργάζεστε. Για παράδειγμα, ο τύπος των πινέλων προσφέρει επίσης μια διάταξη μικρογραφίας διαδρομής και οι προεπιλογές εργαλείων δεν έχουν τις επιλογές μικρογραφιών. Αυτό το μενού περιλαμβάνει όλα τα προκαθορισμένα σύνολα που έρχονται εγκατεστημένα με το Photoshop ή το Photoshop Elements.

Χρησιμοποιώντας το Preset Manager, μπορείτε να φορτώσετε προρυθμίσεις από αρχεία που είναι αποθηκευμένα οπουδήποτε στον υπολογιστή σας, εξαλείφοντας την ανάγκη να τοποθετείτε τα αρχεία σε οποιονδήποτε συγκεκριμένο φάκελο. Επιπλέον, μπορείτε να συγχωνεύσετε πολλά προκαθορισμένα αρχεία μαζί ή να αποθηκεύσετε ένα προσαρμοσμένο σύνολο από τις προσωπικές αγαπημένες σας προεπιλογές. Για παράδειγμα, εάν έχετε πολλά σετ βούρτσας που έχετε κατεβάσει, αλλά χρησιμοποιείτε κυρίως μόνο μια χούφτα βούρτσες από κάθε σετ, μπορείτε να φορτώσετε όλα αυτά τα σετ στο Preset Manager, να επιλέξετε τα αγαπημένα σας και να αποθηκεύσετε μόνο τις επιλεγμένες βούρτσες ως νέο σετ.

Ο Προεπιλεγμένος Διαχειριστής είναι επίσης σημαντικός για την αποθήκευση των προεπιλογών που δημιουργείτε. Εάν δεν αποθηκεύσετε τις προεπιλογές σας, μπορείτε να τις χάσετε αν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξανά το Photoshop ή το Photoshop Elements. Αποθηκεύοντας τις προσαρμοσμένες προεπιλογές σε ένα αρχείο, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για να διατηρήσετε ασφαλείς τις προεπιλογές ή να μοιραστείτε τις προεπιλογές σας με άλλους χρήστες του Photoshop.

03 του 05

Επιλογή, αποθήκευση, μετονομασία και διαγραφή προρυθμίσεων

Οι επιλεγμένες προεπιλογές θα έχουν περίγραμμα γύρω τους. © Adobe

Επιλογή Προεπιλογών

Μπορείτε να επιλέξετε τα στοιχεία στο Preset Manager ακριβώς όπως θα κάνατε στον διαχειριστή αρχείων του υπολογιστή σας:

Μπορείτε να διακρίνετε πότε έχει επιλεγεί μια προεπιλογή επειδή έχει γύρω της ένα μαύρο περίγραμμα. Αφού επιλέξετε πολλά στοιχεία, πατήστε το πλήκτρο Save Set για να αποθηκεύσετε τις επιλεγμένες προεπιλογές σε ένα νέο αρχείο στη θέση της επιλογής σας. Σημειώστε πού αποθηκεύσατε το αρχείο σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα αντίγραφο ως αντίγραφο ασφαλείας ή να στείλετε τις προεπιλογές σας σε κάποιον άλλο.

Μετονομασία προεπιλογών

Κάντε κλικ στο κουμπί Μετονομασία για να δώσετε ένα όνομα στις μεμονωμένες προεπιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλές προεπιλογές για μετονομασία και να μπορείτε να καθορίσετε ένα νέο όνομα για κάθε μία.

Διαγραφή προκαθορισμένων ρυθμίσεων

Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή στο Preset Manager, για να διαγράψετε τα επιλεγμένα στοιχεία από τη φόρτωση. Αν έχουν ήδη αποθηκευτεί σε ένα σετ και υπάρχουν ως αρχείο στον υπολογιστή σας, εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα από αυτό το αρχείο. Ωστόσο, εάν δημιουργήσετε τη δική σας προκαθορισμένη ρύθμιση και δεν την αποθηκεύσετε ρητά σε ένα αρχείο, πατώντας το κουμπί διαγραφής το αφαιρείτε για πάντα.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε μια προκαθορισμένη ρύθμιση κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Alt (Windows) ή Option (Mac) και κάνοντας κλικ σε μια προκαθορισμένη ρύθμιση. Μπορείτε να επιλέξετε να μετονομάσετε ή να διαγράψετε μια προκαθορισμένη ρύθμιση κάνοντας δεξί κλικ στην προκαθορισμένη μικρογραφία. Μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των προεπιλογών κάνοντας κλικ και σύροντας τα στοιχεία στο Preset Manager.

04 του 05

Φόρτωση και δημιουργία ενός προσαρμοσμένου συνόλου των αγαπημένων σας προεπιλογών

Όταν χρησιμοποιείτε το κουμπί " Φόρτωση " στο Preset Manager, το νεοσυσταθέν σύνολο προσαρτάται στις προεπιλογές που βρίσκονται ήδη στο Preset Manager. Μπορείτε να φορτώσετε όσες σειρές θέλετε και στη συνέχεια να επιλέξετε εκείνες που θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο σετ.

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα τρέχοντα φορτωμένα στυλ με ένα νέο σετ, μεταβείτε στο μενού Preset Manager και επιλέξτε την εντολή Replace αντί να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Load.

Για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σύνολο από τις αγαπημένες σας προεπιλογές:

  1. Ανοίξτε το Preset Manager από το μενού Επεξεργασία .
  2. Επιλέξτε τον τύπο προεπιλογής με τον οποίο θέλετε να εργαστείτε, για παράδειγμα από το μενού-Μοτίβα.
  3. Κοιτάξτε μέσα από τα φορτία που έχετε φορτώσει και σημειώστε αν περιλαμβάνουν αυτά που θέλετε να έχετε στο νέο σας σετ. Εάν όχι, και είστε σίγουροι ότι έχουν αποθηκευτεί όλοι, μπορείτε να τις διαγράψετε για να έχετε περισσότερο χώρο για τις προεπιλογές με τις οποίες θέλετε να εργαστείτε.
  4. Πατήστε το κουμπί Φόρτωση στο Preset Manager και μεταβείτε στη θέση στον υπολογιστή σας όπου αποθηκεύονται τα προκαθορισμένα αρχεία σας. Επαναλάβετε αυτό για πολλά διαφορετικά αρχεία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του Preset Manager σύροντας τις πλευρές εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο για να εργαστείτε.
  5. Επιλέξτε κάθε μία από τις προεπιλογές που θέλετε να συμπεριλάβετε στο νέο σας σετ.
  6. Πατήστε το κουμπί Αποθήκευση και ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα φάκελο και να καθορίσετε το όνομα του αρχείου κάτω από το οποίο θα αποθηκευτεί το αρχείο.
  7. Αργότερα μπορείτε να φορτώσετε ξανά αυτό το αρχείο και να το προσθέσετε ή να διαγράψετε από αυτό.

05 του 05

Επεκτάσεις ονόματος αρχείου για όλους τους τύπους Preset Photoshop

Τα Photoshop και Photoshop Elements χρησιμοποιούν τις ακόλουθες επεκτάσεις ονόματος αρχείου για προεπιλογές: