Το iPhone σας είναι απενεργοποιημένο; Εδώ είναι πώς να το διορθώσετε

Τι προκαλεί την απενεργοποίηση ενός iPhone ή iPod;

Εάν το iPhone σας εμφανίζει ένα μήνυμα στην οθόνη του που λέει ότι είναι απενεργοποιημένο, ίσως να μην ξέρετε τι συμβαίνει. Μπορεί να φαίνεται ακόμα χειρότερο αν το μήνυμα λέει επίσης ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας 23 εκατομμύρια λεπτά. Ευτυχώς, δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται. Εάν το iPhone σας (ή το iPod) είναι απενεργοποιημένο, διαβάστε για να μάθετε τι συμβαίνει και πώς να το διορθώσετε.

Γιατί τα iPhones και τα iPods έχουν Disabled

Οποιαδήποτε συσκευή iOS - iPhones, iPads, iPod touch - μπορεί να απενεργοποιηθεί, αλλά τα μηνύματα που βλέπετε διατίθενται σε μερικές διαφορετικές μορφές. Μερικές φορές θα έχετε μόνο το απλό μήνυμα "Αυτό το iPhone είναι απενεργοποιημένο" ή αυτό που λέει ότι και προσθέτει ότι πρέπει να προσπαθήσετε ξανά σε 1 λεπτό ή 5 λεπτά. Περιστασιακά, θα λάβετε ακόμη ένα μήνυμα που λέει ότι το iPhone ή το iPod είναι απενεργοποιημένο για 23 εκατομμύρια λεπτά και να δοκιμάσετε αργότερα. Προφανώς, δεν μπορείτε πραγματικά να περιμένετε ότι η μεγάλη - 23 εκατομμύρια λεπτά είναι σχεδόν 44 χρόνια. Ίσως χρειαστείτε το iPhone σας πριν από τότε.

Ανεξάρτητα από το μήνυμα που λαμβάνετε, η αιτία είναι η ίδια. Ένα iPod ή iPhone γίνεται απενεργοποιημένο όταν κάποιος έχει εισάγει έναν εσφαλμένο κωδικό πρόσβασης πάρα πολλές φορές.

Ο κωδικός πρόσβασης είναι ένα μέτρο ασφάλειας που μπορείτε να ενεργοποιήσετε στο iOS για να ζητήσετε από τους χρήστες να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή. Αν εισάγετε λανθασμένο κωδικό πρόσβασης 6 φορές στη σειρά, η συσκευή θα κλειδώσει και θα σας εμποδίσει να εισάγετε νέες προσπάθειες κωδικού πρόσβασης. Αν εισάγετε εσφαλμένο κωδικό πρόσβασης περισσότερο από 6 φορές, μπορείτε να λάβετε το μήνυμα των 23 εκατομμυρίων λεπτών. Αυτό δεν είναι πραγματικά ο πραγματικός χρόνος που πρέπει να περιμένετε. Αυτό το μήνυμα αντιπροσωπεύει ακριβώς ένα πραγματικά, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να κάνετε ακριβώς ένα διάλειμμα από την δοκιμή passcodes.

Προσδιορισμός ενός απενεργοποιημένου iPhone ή iPod

Η τοποθέτηση ενός απενεργοποιημένου iPhone, iPod ή iPad είναι σχετικά εύκολο. είναι στην πραγματικότητα τα ίδια βήματα με αυτά που πρέπει να κάνετε όταν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας .

  1. Το πρώτο βήμα που πρέπει να προσπαθήσετε είναι να επαναφέρετε τη συσκευή από αντίγραφο ασφαλείας . Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε τη συσκευή iOS με τον υπολογιστή στον οποίο συγχρονίζετε. Στο iTunes, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά . Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη και σε λίγα λεπτά, η συσκευή σας θα πρέπει να είναι ξανά χρήσιμη. Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι αυτό σημαίνει ότι θα αντικαταστήσετε τα τρέχοντα δεδομένα σας με ένα παλαιότερο αντίγραφο ασφαλείας και θα χάσετε τυχόν δεδομένα που προστέθηκαν από τη δημιουργία του αντιγράφου ασφαλείας.
  2. Εάν αυτό δεν λειτουργεί ή εάν δεν έχετε συγχρονίσει ποτέ τη συσκευή σας με το iTunes, πρέπει να δοκιμάσετε τη λειτουργία ανάκτησης . Και πάλι, ενδέχεται να χάσετε δεδομένα που έχουν προστεθεί από την τελευταία φορά που δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας.
  3. Ένα από αυτά τα δύο βήματα συνήθως θα λειτουργήσει, αλλά εάν δεν το κάνουν, δοκιμάστε τη λειτουργία DFU , η οποία είναι μια πιο εκτεταμένη έκδοση της λειτουργίας ανάκαμψης.
  4. Μια άλλη καλή επιλογή είναι η χρήση του iCloud και του Find My iPhone για τη διαγραφή όλων των δεδομένων και ρυθμίσεων από το τηλέφωνό σας. Είτε συνδεθείτε στο iCloud είτε κατεβάστε την εφαρμογή Find My iPhone (ανοίγει στο iTunes) στη δεύτερη συσκευή iOS. Στη συνέχεια συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο iCloud (όχι ο λογαριασμός που ανήκει στο άτομο του οποίου τη συσκευή χρησιμοποιείτε). Χρησιμοποιήστε το στοιχείο Εύρεση του iPhone μου για να εντοπίσετε τη συσκευή σας και στη συνέχεια να εκτελέσετε μια απομακρυσμένη σάρωση της. Με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα στη συσκευή σας , οπότε το κάνετε μόνο αν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας, αλλά θα επαναφέρει επίσης το τηλέφωνό σας ώστε να μπορείτε να έχετε πάλι πρόσβαση σε αυτήν. Αν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο iCloud ή το iTunes, μπορείτε να επαναφέρετε από αυτά και να είστε καλά.

Τι να κάνετε μετά τον καθορισμό ενός iPhone με ειδικές ανάγκες

Μόλις το iPod, το iPhone ή το iPad επανέλθει σε κατάσταση λειτουργίας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε δύο πράγματα: ορίστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης που είναι πιο εύκολο να θυμάστε, ώστε να μην εισέλθετε ξανά σε αυτήν την κατάσταση και / ή να παρακολουθείτε τη συσκευή σας βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι που δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε δεν προσπαθούν να αποκτήσουν πληροφορίες.