Αντιγραφή αρχείων τραγουδιού του iTunes στην τοπική αποθήκευση

Διατηρείτε όλα τα αρχεία πολυμέσων του iTunes ασφαλή, αποθηκεύοντάς τα σε εξωτερική μονάδα δίσκου

Οι διαφορές στις εκδόσεις iTunes και τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Εάν χρησιμοποιείτε iTunes έκδοση 10.3 ή παρακάτω, τότε έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των τραγουδιών του iTunes με εγγραφή σε CD ή DVD . Ωστόσο, αυτή η εγκατάσταση έχει καταργηθεί από την Apple για εκδόσεις υψηλότερες από αυτές. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μέθοδο για την πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης πολυμέσων σας. Αυτό απαιτεί κάποια χειροκίνητη αντιγραφή εκτός του προγράμματος λογισμικού iTunes, επειδή δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για να το κάνετε αυτό πια. Ωστόσο, ακολουθώντας αυτό το βήμα-βήμα tutorial, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης του iTunes σε ελάχιστο χρόνο!

Επιπλέον, αν θέλετε να ρυθμίσετε έναν αυτόματο τρόπο τακτικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης σας, μπορείτε πάντα να προγραμματίσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο του λειτουργικού σας συστήματος - ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα άλλου κατασκευαστή για συγχρονισμό των αρχείων πολυμέσων σας σε ένα εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο λύση .

Προετοιμασία της βιβλιοθήκης iTunes για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (ενοποίηση)

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά τα αρχεία πολυμέσων που συνθέτουν τη βιβλιοθήκη iTunes ενδέχεται να μην είναι όλα στον ίδιο φάκελο. Για παράδειγμα, αν έχετε πολλούς φακέλους που περιέχουν αρχεία πολυμέσων που θέλετε να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη iTunes, τότε υπάρχει μια επιλογή στο iTunes για να το κάνετε αυτό - είναι μια χρήσιμη δυνατότητα που σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα ευρετήριο των τραγουδιών σας σε ένα περισσότερο ευέλικτο τρόπο. Ωστόσο, από μια εφεδρική προοπτική, αυτό μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα επειδή θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν υποστηριχτεί όλοι αυτοί οι φάκελοι στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας καθώς και ο φάκελος μουσικής του iTunes.

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα ενοποίησης στο iTunes για να αντιγράψετε όλα τα αρχεία πολυμέσων σας σε ένα φάκελο. Αυτή η διαδικασία δεν διαγράφει τα αρχικά αρχεία που βρίσκονται σε άλλες τοποθεσίες, αλλά βεβαιώνεται ότι θα αντιγραφούν όλα τα αρχεία.

Για να ενοποιήσετε τη βιβλιοθήκη iTunes σε ένα φάκελο πριν από την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, βεβαιωθείτε ότι το iTunes εκτελείται και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Μεταβείτε στο μενού διαμόρφωσης του iTunes.
    • Για Windows : κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Επεξεργασία στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις .
    • Για Mac : κάντε κλικ στην καρτέλα μενού iTunes και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις στη λίστα.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους και ενεργοποιήστε την επιλογή: Αντιγραφή αρχείων στο φάκελο iTunes Media κατά την προσθήκη στη βιβλιοθήκη, εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί. Κάντε κλικ στο OK για να συνεχίσετε.
  3. Για να προβάλετε την οθόνη ενοποίησης, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Αρχείο και επιλέξτε Βιβλιοθήκη > Οργάνωση βιβλιοθήκης .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Εδραίωση αρχείων και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αντιγράψετε αρχεία σε ένα φάκελο.

Αντιγραφή της ενοποιημένης βιβλιοθήκης iTunes σε εξωτερική αποθήκευση

Τώρα που έχετε βεβαιωθεί ότι όλα τα αρχεία που αποτελούν τη βιβλιοθήκη του iTunes βρίσκονται σε ένα φάκελο, μπορείτε να τα αντιγράψετε σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, όπως φορητό σκληρό δίσκο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το iTunes δεν εκτελείται (κλείστε το πρόγραμμα εάν είναι απαραίτητο) και ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

  1. Υποθέτοντας ότι δεν έχετε αλλάξει την προεπιλεγμένη θέση του κύριου φακέλου iTunes, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες προεπιλεγμένες διαδρομές (ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα) για να μεταβείτε στη βιβλιοθήκη του iTunes:
    • Windows 7 ή Vista: \ Users \ userprofile \ Η μουσική μου \
    • Windows XP: \ Documents and Settings \ userprofile \ Τα έγγραφά μου \ Η μουσική μου \
    • Mac OS X: / Χρήστες / userprofile / Μουσική
  2. Ανοίξτε ένα ξεχωριστό παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας σας για την εξωτερική μονάδα δίσκου - έτσι μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε το φάκελο iTunes μεταφέροντάς το.
    • Για Windows: χρησιμοποιήστε το εικονίδιο Υπολογιστής ( My Computer for XP) μέσω του κουμπιού "Έναρξη".
    • Για Mac, χρησιμοποιήστε την πλευρική γραμμή Finder ή την επιφάνεια εργασίας.
  3. Τέλος, μεταφέρετε και αποθέστε το φάκελο iTunes από τον υπολογιστή σας στην εξωτερική μονάδα δίσκου. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιγραφής.