Τι είναι η μακρά ουρά και πώς εφαρμόζεται στο Google;

Το Long Tail είναι μια φράση που προέρχεται από ένα ενσύρματο άρθρο του Chris Anderson. Από τότε έχει επεκτείνει την έννοια σε ένα blog και ένα βιβλίο. Συχνά ακούμε τον όρο "η μακρά ουρά" ή μερικές φορές την "ουρά ουρά" ή την "παχιά ουρά" σε σχέση με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και την Google.

Τι σημαίνει?

Βασικά, το Long Tail είναι ένας τρόπος για να περιγράψετε την εξειδικευμένη μάρκετινγκ και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στο Διαδίκτυο. Παραδοσιακά, τα αρχεία, τα βιβλία, οι ταινίες και άλλα αντικείμενα είχαν ως στόχο τη δημιουργία "επιτυχιών". Τα καταστήματα δεν μπορούσαν παρά να μεταφέρουν τα πιο δημοφιλή αντικείμενα επειδή χρειάζονταν αρκετούς ανθρώπους σε μια περιοχή για να αγοράσουν τα προϊόντα τους προκειμένου να καλύψουν τα γενικά έξοδα που σχετίζονται με το λιανικό εμπόριο.

Το Διαδίκτυο αλλάζει αυτό. Επιτρέπει στους ανθρώπους να βρίσκουν λιγότερο δημοφιλή αντικείμενα και θέματα. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει κέρδος σε αυτές τις "misses", επίσης. Το Amazon μπορεί να πουλήσει σκοτεινά βιβλία, η Netflix μπορεί να νοικιάσει σκοτεινές ταινίες και το iTunes μπορεί να πουλήσει ασαφή τραγούδια. Όλα αυτά είναι δυνατά επειδή οι περιοχές αυτές έχουν πολύ μεγάλο όγκο και οι αγοραστές προσελκύονται από την ποικιλία.

Πώς εφαρμόζεται αυτό στο Google;

Η Google κάνει τα περισσότερα από τα χρήματά της στη διαφήμιση μέσω διαδικτύου. Ο Άντερσον αναφέρθηκε στο Google ως "διαφημιστές με μεγάλη ουρά". Έχουν μάθει ότι οι εξειδικευμένοι παίκτες χρειάζονται διαφήμιση εξίσου, αν όχι περισσότερο από τις mainstream εταιρείες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Eric Schmidt είπε: «Το εκπληκτικό πράγμα για το The Long Tail είναι πόσο καιρό είναι η ουρά και πόσες επιχειρήσεις δεν εξυπηρετούνται από τις παραδοσιακές διαφημιστικές πωλήσεις», όταν περιγράφουν τη στρατηγική Google το 2005.

Το AdSense και το AdWords βασίζονται στην απόδοση, ώστε να μπορούν όλοι να επωφεληθούν από τους διαφημιστές και τους εκδότες περιεχομένου. Δεν κοστίζει στην Google κανένα πρόσθετο κόστος για να επιτρέψει στους πελάτες Long Tail να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα και η Google κάνει δισεκατομμύρια έσοδα από το σύνολο.

Πώς ισχύει αυτό για SEO

Αν η επιχείρησή σας εξαρτάται από τους ανθρώπους που βρίσκουν τους ιστότοπούς σας στο Google, το Long Tail είναι πολύ σημαντικό. Αντί να εστιάζετε στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας, επικεντρωθείτε στην παραγωγή πολλών σελίδων που εξυπηρετούν εξειδικευμένες αγορές.

Αντί να εστιάσετε στη βελτιστοποίηση των σελίδων σας για μία ή δύο πολύ δημοφιλείς λέξεις, δοκιμάστε τα αποτελέσματα του Long Tail. Υπάρχει πολύ λιγότερος ανταγωνισμός και εξακολουθεί να υπάρχει χώρος για δημοτικότητα και κέρδος.

Κεφαλές και παχιά ουρά - Χρήματα στο σύνολο

Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν τα πιο δημοφιλή αντικείμενα, σελίδες ή widgets ως "κεφάλι", σε αντίθεση με το Long Tail. Επίσης, μερικές φορές αναφέρονται στην "παχιά ουρά", που σημαίνει πιο δημοφιλή αντικείμενα μέσα στο Long Tail.

Μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο, η μακρά ουρά καταλήγει να βυθίζεται σε σκοτεινιά. Εάν μόνο ένας ή δύο άτομα επισκέπτονται ποτέ τον ιστότοπό σας, πιθανότατα δεν πρόκειται ποτέ να κάνετε χρήματα από τη διαφήμιση. Ομοίως, αν είστε ένας blogger που γράφει σε ένα πολύ εξειδικευμένο θέμα, θα είναι δύσκολο να βρείτε αρκετά από ένα ακροατήριο για να πληρώσει για τις προσπάθειές σας.

Η Google κάνει χρήματα από τις πιο δημοφιλείς διαφημίσεις στο κεφάλι μέχρι το λεπτότερο τμήμα του Long Tail. Εξακολουθούν να κερδίζουν χρήματα από τον blogger που δεν έχει κάνει την ελάχιστη απαίτηση για την πληρωμή για μια πληρωμή από το AdSense.

Οι εκδότες περιεχομένου έχουν διαφορετική πρόκληση με το Long Tail. Εάν κερδίζετε χρήματα με περιεχόμενο που ταιριάζει στο Long Tail, θέλετε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι για να το κάνετε αξίζει τον κόπο. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να αντισταθμίσετε τις απώλειες σε ποσότητα προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία. Αντί να επικεντρωθείτε σε ένα ιστολόγιο, διατηρήστε τρία ή τέσσερα σχετικά με διαφορετικά θέματα.