Πώς να αναφέρετε ένα άρθρο από έναν ιστότοπο

Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την αναφορά σε πηγές Web

Όταν γράφετε ένα χαρτί και χρησιμοποιείτε πηγές από τον Ιστό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Προσέξτε τις παρακάτω συμβουλές κατά την παραπομπή ή παραπομπή σε άρθρο από μια τοποθεσία Web.

Ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες της χρήσης αναξιόπιστων τοποθεσιών ως πηγών;

Η απάντηση σε αυτό είναι πολύ κοινή λογική: αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια πηγή που δεν σας δίνει καλές πληροφορίες, το σχέδιό σας δεν θα είναι μόνο ανακριβές, αλλά θα δείξει επίσης έλλειψη κριτικής σκέψης εκ μέρους σας.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί αυτές τις μέρες θα ελέγξουν απόλυτα τους ιστότοπους που επιλέγετε να συμπεριλάβετε και εάν αυτοί οι ιστότοποι δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις αξιοπιστίας, ίσως χάνετε κρίσιμα σημεία σε μια ανάθεση (ή ακόμα και να το κάνετε ξανά). Αξιόπιστες πηγές που αντέχουν σε υγιείς επικρίσεις είναι απαραίτητες.

Όταν εξετάζουμε πιθανές πηγές, είτε είναι στο Web είτε οπουδήποτε αλλού, πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσουμε τα noggins μας! Μία από τις καλύτερες πηγές που έχω συναντήσει πρόσφατα για να βοηθήσω στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης πρέπει να είναι το αποθετήριο του AusThink για μια μεγάλη ποικιλία από πόρους κριτικής σκέψης. Τα πάντα από την χαρτογράφηση των παραδειγμάτων στην αξιολόγηση ιστοσελίδων μπορούν να βρεθούν εδώ.

Πώς μπορώ να μάθω αν ένας ιστότοπος αξίζει να αναφέρεται;

Ένας ιστοχώρος που παρέχει αξιόπιστες, αξιόπιστες και επαληθεύσιμες πληροφορίες αξίζει να αναφέρουμε. Δείτε τον τρόπο αξιολόγησης μιας ιστοσελίδας για τα κριτήρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι ένας συγκεκριμένος ιστότοπος αξίζει μια παραπομπή σε ένα έγγραφο ή ένα έργο.

Διδάσκω δάσκαλος. Πώς μπορώ να κάνω τους σπουδαστές μου να εξετάσουν τις πηγές πιο κριτικά;

Εάν είστε εκπαιδευτικός, ίσως θελήσετε να δείτε τις καταπληκτικές έρευνες αξιολόγησης της Kathy Schrock. Αυτές είναι εκτυπώσιμες μορφές για μαθητές όλων των ηλικιών, από το στοιχειώδες έως το κολέγιο, που μπορούν να τους βοηθήσουν να αξιολογήσουν κριτικά ιστότοπους, ιστολόγια και ακόμη και podcasts . Σίγουρα αξίζει να δούμε εάν διδάσκετε στους μαθητές σας να έχουν ένα πιο επικριτικό μάτι!

Πώς μπορώ να πω εάν ένας ιστότοπος είναι πραγματικά αξιόπιστος;

Η αξιοπιστία είναι σίγουρα σημαντική - στην πραγματικότητα, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο σε αυτό με την έρευνά τους με τίτλο «Σχέδιο αξιοπιστίας στο Web». Κάνουν μια πρωτοποριακή έρευνα για το τι συνιστά πραγματική αξιοπιστία στον Ιστό. να το τσεκαρεις σιγουρα.

Εδώ είναι ένα καλό φροντιστήριο σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης ενός ιστοτόπου . Εδώ, θα μάθετε να αξιολογείτε πόρους Διαδικτύου χρησιμοποιώντας μια σειρά από έξι διαφορετικά κριτήρια (συγγραφέας, ακροατήριο, υποτροφία, προκατάληψη, νόμισμα, σύνδεσμοι), να υπολογίσετε εάν ο ιστότοπος που αναζητάτε πληροί τόσο τις ανάγκες σας όσο και τα καθιερωμένα πρότυπα την ποιότητα και το καλύτερο από όλα - πώς να χρησιμοποιήσετε αυτή τη διαδικασία κριτικής σκέψης για να εφαρμόσετε σε πιθανές πηγές από όλα τα μέσα, όχι μόνο στον Ιστό.

Μπορεί το όνομα τομέα ενός ιστότοπου να μου πει εάν είναι αξιόπιστο;

Απολύτως. Συγκρίνετε αυτές τις δύο διευθύνσεις URL :

www.bobshouseofhair.blogspot.com

www.hairstyles.edu

Υπάρχουν μερικές ενδείξεις εδώ. Κατ 'αρχάς, οποιεσδήποτε διευθύνσεις ιστού τρίτων μερών όπως ο πρώτος εκεί συνήθως κατέχουν λιγότερη εξουσία από άλλες που προέρχονται από αυτο-φιλοξενούμενους τομείς στο .com, .net ή .org. Η δεύτερη διεύθυνση URL προέρχεται από ένα πραγματικό εκπαιδευτικό ίδρυμα (το .edu σας το λέει αμέσως) και επομένως κατέχει περισσότερη αντιληπτή εξουσία. Αυτό δεν είναι πάντα μέθοδος ασφαλούς αποτυχίας, αλλά ως επί το πλείστον, μπορείτε να πάρετε ένα στιγμιαίο στιγμιότυπο για το πόσο έγκυρη πηγή μπορεί να είναι κοιτάζοντας τον τομέα.

Τι γίνεται με την αναφορά σε πηγές του Διαδικτύου - πώς μπορώ να το κάνω;

Υπάρχουν πολλοί πόροι που αναδύονται σε όλο τον ιστό για να βοηθήσουν με αυτό το λιγότερο δημοφιλές ερευνητικό έργο. μεταξύ των καλύτερων είναι η κουκουβάγια στο οδηγό μορφοποίησης και στυλ του Purdue. Το Zotero είναι μια ελεύθερη επέκταση του Firefox που σας βοηθά να συλλέγετε, να διαχειρίζεστε και ακόμη και να αναφέρετε τις ερευνητικές σας πηγές - μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιείτε για να σημειώνετε, να προσθέτετε ετικέτες και να αποθηκεύετε αναζητήσεις ή να αποθηκεύετε ολόκληρα αρχεία PDF.

Υπάρχουν πολλές και πολλές ιστοσελίδες αυτόματης παραπομπής (σημειώστε: θα θελήσετε να ελέγξετε αυτόματα αυτές τις αυτόματες αναφορές από τον εκχωρημένο οδηγό στυλ που δεν καλύπτουν πάντα τα πάντα), όπως το CitationBike, το CiteBite , το οποίο σας επιτρέπει να συνδέσετε απευθείας με εισαγωγικά σε ιστοσελίδες και OttoBib, όπου μπορείτε απλά να εισάγετε στα βιβλία ISBN και να λάβετε μια αυτόματη παραπομπή - μπορείτε ακόμη να επιλέξετε από ποια σχολή σκέψης τη χρειάζεστε από το MLA, APA , Σικάγο, κλπ.