Πώς να χρησιμοποιήσετε το Samsung Smart Alert και την Direct Call

Το Smart Alert είναι μια λειτουργία της Samsung που σας ειδοποιεί για τις αναπάντητες κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου, δονώντας το τηλέφωνό σας όταν την παραλάβετε . Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Άμεση κλήση και βλέπετε ένα μήνυμα ή πληροφορίες επικοινωνίας για μια επαφή που είναι αποθηκευμένη στο smartphone σας, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην επαφή απλά φέρνοντας το τηλέφωνο κοντά στο αυτί σας.

Αυτές οι λειτουργίες δεν είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, αλλά είναι εύκολο να τις ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε την έξυπνη ειδοποίηση στο Marshmallow, Nougat και Oreo

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Smart Alert σε ένα smartphone της Samsung που διαθέτει Android 6.0 (Marshmallow), 7.0 (Nougat) ή Android 8.0 (Oreo):

  1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε Εφαρμογές .
  2. Στην οθόνη "Εφαρμογές", σύρετε στη σελίδα που περιέχει το εικονίδιο "Ρυθμίσεις" (αν χρειάζεται) και, στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις .
  3. Πατήστε Σύνθετες λειτουργίες .
  4. Στην οθόνη Σύνθετες λειτουργίες, σύρετε πάνω στην οθόνη μέχρι να δείτε την επιλογή Έξυπνη ειδοποίηση.
  5. Πατήστε Smart Alert .
  6. Στην οθόνη Smart Alert, μετακινήστε το κουμπί εναλλαγής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης από αριστερά προς τα δεξιά. Η κατάσταση Έξυπνης ειδοποίησης στο επάνω μέρος της οθόνης είναι Ενεργοποιημένη.

Τώρα βλέπετε ότι η λειτουργία Smart Alert είναι ενεργοποιημένη. Μπορείτε να επιστρέψετε στην οθόνη των προηγμένων λειτουργιών πατώντας το εικονίδιο < στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε την έξυπνη ειδοποίηση, επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 5 παραπάνω. Στη συνέχεια, στην οθόνη Smart Alert, μετακινήστε το κουμπί εναλλαγής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Η κατάσταση Έξυπνης ειδοποίησης στο επάνω μέρος της οθόνης είναι Απενεργοποιημένη.

Ενεργοποίηση άμεσης κλήσης σε Marshmallow, Nougat και Oreo

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία άμεσης κλήσης σε ένα smartphone της Samsung που διαθέτει Android 6.0 (Marshmallow), 7.0 (Nougat) και 8.0 (Oreo):

  1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε Εφαρμογές .
  2. Στην οθόνη "Εφαρμογές", σύρετε στη σελίδα που περιέχει το εικονίδιο "Ρυθμίσεις" (αν χρειάζεται) και, στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις .
  1. Πατήστε Σύνθετες λειτουργίες .
  2. Στην οθόνη Σύνθετες λειτουργίες, σύρετε πάνω στην οθόνη μέχρι να δείτε την επιλογή "Άμεση κλήση".
  3. Πατήστε Άμεση κλήση .
  4. Στην οθόνη Smart Alert, μετακινήστε το κουμπί εναλλαγής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης από αριστερά προς τα δεξιά. Η κατάσταση Έξυπνης ειδοποίησης στο επάνω μέρος της οθόνης είναι Ενεργοποιημένη.

Ενεργοποίηση έξυπνης ειδοποίησης και άμεσης κλήσης σε παλιότερες εκδόσεις Android

Με ένα smartphone με Android 4.4 (KitKat) ή Android 5.0 (Lollipop), μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες:

  1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε Εφαρμογές .
  2. Στην οθόνη "Εφαρμογές", σύρετε στη σελίδα που περιέχει το εικονίδιο "Ρυθμίσεις" (αν χρειάζεται) και, στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις .
  3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, σύρετε προς τα επάνω στην οθόνη μέχρι να δείτε την επιλογή Προτάσεις και χειρονομίες.
  4. Αγγίξτε κινήσεις και χειρονομίες .
  5. Στην οθόνη Προβολές και χειρονομίες, πατήστε Άμεση κλήση για να ενεργοποιήσετε την Άμεση κλήση και πατήστε Smart Alert για να ενεργοποιήσετε την έξυπνη ειδοποίηση. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για να απενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες.

Για να ενεργοποιήσετε την άμεση κλήση και την έξυπνη ειδοποίηση σε ένα smartphone της Samsung που λειτουργεί με Android 4.2 (Jelly Bean):

  1. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε τον πίνακα ειδοποιήσεων.
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Πατήστε Η συσκευή μου .
  4. Αγγίξτε κινήσεις και χειρονομίες .
  5. Στην οθόνη Προβολές και χειρονομίες, πατήστε Κίνηση .
  6. Στην οθόνη κίνησης, πατήστε Άμεση κλήση για να ενεργοποιήσετε την Άμεση κλήση και πατήστε Smart Alert για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Smart Alert. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για να απενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Άμεση Κλήση και την Έξυπνη ειδοποίηση σε ένα smartphone της Samsung με Android 4.0 (Ice Cream Sandwich):

  1. Πατήστε το κουμπί Μενού στα αριστερά του κουμπιού "Αρχική".
  2. Πατήστε Ρυθμίσεις στο μενού.
  3. Πατήστε Η συσκευή μου .
  4. Πατήστε Κίνηση .
  5. Πατήστε Άμεση κλήση για να ενεργοποιήσετε την Άμεση κλήση και πατήστε Smart Alert για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Smart Alert. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για να απενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες.

Δοκιμή έξυπνης ειδοποίησης και άμεσης κλήσης
Είναι εύκολο να δοκιμάσετε το Smart Alert και την Direct Call για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν αφού ενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες. Μπορείτε να έχετε κάποιον να σας στείλει ένα μήνυμα κειμένου ενώ το smartphone σας βρίσκεται στο γραφείο σας και κάνετε κάτι άλλο.

Στη συνέχεια, όταν ελέγχετε ξανά το smartphone σας, θα πρέπει να δονείται όταν το σηκώσετε. Με μια άμεση κλήση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στην εφαρμογή "Επαφές", να επιλέξετε κάποιον για να καλέσετε και στη συνέχεια να κρατήσετε το smartphone μέχρι το αυτί σας. Θα πρέπει να ακούτε το smartphone σας να καλέσετε τον αριθμό μόλις το ηχείο πάνω από την οθόνη φτάσει στο αυτί σας.