Το Google Drive εναντίον της Apple iCloud εναντίον του Amazon S3 vs Box

Έχουν υπάρξει αρκετές νέες προσθήκες στη γραμμή των υπηρεσιών αποθήκευσης σύννεφο πρόσφατα. Με την τελευταία καταχώρηση του Google Drive , ο ανταγωνισμός γίνεται πολύ δύσκολος και ενδιαφέρουσα. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς ορισμένες από τις δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud στο διαδίκτυο στοιβάζονται ο ένας στον άλλο από την άποψη των διαφορετικών πτυχών. Ακολουθεί μια γρήγορη στρογγυλοποίηση του Google Drive εναντίον της Apple iCloud εναντίον του Amazon S3 vs Box ενάντια σε άλλες λύσεις αποθήκευσης cloud.

Δωρεάν αποθήκευση

Το προφανές μέρος για να ξεκινήσετε με τις υπηρεσίες σύννεφο είναι το ποσό του χώρου αποθήκευσης που έχετε με κάθε ένα από αυτά, αλλά η σύγκριση των τεσσάρων δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Από την άποψη του ελεύθερου χώρου στο δίσκο στο σύννεφο, όλα αυτά προσφέρουν δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 5 GB κατά την εγγραφή. Εάν αυτός ο βασικός χώρος αποθήκευσης δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε τις πληρωμένες αναβαθμίσεις. Το DropBox προσφέρει μόνο 2GB ελεύθερου χώρου, ενώ το Microsoft SkyDrive προσφέρει 7GB.

Κοινή χρήση και συνεργασία

Στην περίπτωση του Google Drive, Box και του iCloud της Apple , οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να συνδεθούν για την αποθήκευση ή την ανάκτηση φακέλων ή αρχείων. Αυτό κρατά τις εφαρμογές συγχρονισμένες σε πλατφόρμες και συσκευές πολύ πιο άψογα.

Το Drive και το Box παρέχουν πρόσβαση σε προγράμματα περιήγησης σε φακέλους και αρχεία, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας εγγράφων, αλλά το SkyDrive εξακολουθεί να είναι παλιομοδίτικο!

Ενσωμάτωση κινητής τηλεφωνίας

Οι χρήστες του iOS περιμένουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή Android, παρόλο που η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στο Google Drive. Αντίθετα, το Box παρέχει λύσεις για πολλές πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας. Τα Apple iCloud και Amazon S3 βρίσκονται πολύ πίσω από την άποψη του παιχνιδιού κινητής πρόσβασης. Η Apple προσφέρει iCloud αποκλειστικά στους χρήστες του iOS 5, ενώ η Amazon ενσωματώνει το Android, περιορίζοντας την ολοκλήρωση μόνο σε αυτήν την πλατφόρμα.

Τιμολόγηση

Η Google χρεώνει 30 δολάρια ετησίως για 25 GB χώρου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αποθηκευτικό χώρο στο Picasa και στο Google Drive και επιπλέον 25 GB αποθηκευτικού χώρου στο Gmail σε οποιονδήποτε πελάτη αποφασίζει να πάρει ένα σχέδιο πληρωμής. Αυτό είναι υψηλότερο από τις χρεώσεις του Amazon αλλά μικρότερο από το Box και Apple iCloud. Το Google Drive κοστίζει $ 60 το μήνα για 100 GB, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το Picasa και το Drive, καθώς και το επιπλέον αποθηκευτικό χώρο Gmail των 25 GB. Αυτό είναι σχετικά χαμηλότερο από το τέλος που χρεώνει η Apple, Amazon και Box.

Μεταξύ αυτών, θα λέγαμε ότι η Box είναι η πιο ακριβή υπηρεσία και η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως στους χρήστες των επιχειρήσεων. Και, το DropBox χρεώνει επίσης 199 δολάρια για αποθήκευση 1 ΤΒ, που είναι σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Google Drive, καθώς η Google έχει τιμολογεί τα πακέτα πολύ λογικά στα 60 δολάρια για 1 TB. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο $ 10 μεγαλύτερο από $ 50 χρεώνεται από τη Microsoft, για την υπηρεσία αποθήκευσης cloud SkyDrive.

Τελική ετυμηγορία

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από τη λήψη της απόφασης. Πάρτε το χρόνο σας για να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία και να ελέγξετε πώς ενσωματώνεται με τη ροή εργασίας σας πριν επενδύσετε σε μια αναβάθμιση.

Για τις επιχειρήσεις που εκτελούν έντονα τα Έγγραφα Google, το Google Drive θα κάνει την καλύτερη επιλογή χωρίς άλλες σκέψεις. Αν χρειάζεστε πιο ισχυρά χαρακτηριστικά, τότε το Box είναι καλύτερη επιλογή από την υπηρεσία cloud της Google.

Παρόλο που συγκρίναμε την Apple iCloud και Amazon S3 εδώ, κανένας από αυτούς δεν μοιάζει αρκετά ικανοί με τους άλλους δύο, αφού τα προϊόντα αυτά επικεντρώνονται σε μια διαφορετική πτυχή.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά η επιλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών και τις απαιτήσεις τους, επειδή κανείς δεν μπορεί ποτέ να κάνει ένα πράγμα ενός προϊόντος-ταιριάζει, και αυτό και στην αγορά που φιλοξενεί σύννεφο! Έτσι, προτιμάτε το Google Drive σε σχέση με άλλους; Λοιπόν, μην ξεχάσετε να αφήσετε τα σχόλιά σας στο τμήμα blog!