Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Πορτρέτο και Φωτισμός Πορτραίτο στο iPhone σας

Λήψη φωτογραφιών ποιότητας στούντιο που απαιτούνται για μια φωτογραφική μηχανή DSLR high-end , εκπαιδευμένο φωτογράφο και ένα στούντιο. Οχι πια. Χάρη στις λειτουργίες Portrait Mode και Portrait Lighting σε ορισμένα μοντέλα iPhone, μπορείτε να αποτυπώσετε όμορφες, δραματικές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας μόνο το τηλέφωνο στην τσέπη σας.

01 του 06

Ποιες είναι οι λειτουργίες πορτρέτου και φωτισμού πορτρέτου και πώς λειτουργούν;

image credit: Ryan McVay / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty Images

Η Λειτουργία Πορτραίτο και Φωτισμός Πορτραίτο είναι χαρακτηριστικά φωτογραφιών των iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, και iPhone X, στα οποία το θέμα της φωτογραφίας είναι στο προσκήνιο στο προσκήνιο και το φόντο είναι θολή. Αν και οι λειτουργίες σχετίζονται, δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Όλα τα μοντέλα iPhone που υποστηρίζουν αυτές τις λειτουργίες - τα iPhone 7 Plus , το iPhone 8 Plus και το iPhone X - διαθέτουν δύο φακούς ενσωματωμένους στην κάμερα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Ο πρώτος είναι ένας τηλεφακός που πλαισιώνει το θέμα της φωτογραφίας. Ο δεύτερος, ευρυγώνιος φακός μετρά τη διαφορά στην απόσταση μεταξύ του τι "βλέπει" μέσα από αυτό και του τι "βλέπει" μέσω του τηλεφακού.

Μέσω της μέτρησης της απόστασης, το λογισμικό δημιουργεί ένα "χάρτη βάθους". Μόλις χαρτογραφηθεί το βάθος, το τηλέφωνο μπορεί να θολώσει το φόντο αφήνοντας στο προσκήνιο το προσκήνιο για να δημιουργήσει τις φωτογραφίες της λειτουργίας Πορτρέτο.

02 του 06

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Πορτρέτο σε iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus και iPhone X

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Για να τραβήξετε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Πορτρέτο στο iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ή iPhone X, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Μετακίνηση σε απόσταση 2-8 ποδιών από το θέμα της φωτογραφίας.
  2. Αγγίξτε την εφαρμογή Κάμερα για να την ανοίξετε.
  3. Σύρετε τη ράβδο κατά μήκος του πυθμένα στο Πορτρέτο .
  4. Με την επιλογή Πορτρέτο , η εφαρμογή θα σας προτείνει τον τρόπο λήψης της καλύτερης εικόνας, όπως η προσέγγιση πιο κοντά ή πιο μακριά, και ενεργοποιώντας το φλας.
  5. Η εφαρμογή θα πρέπει να ανιχνεύει αυτόματα ένα άτομο ή ένα πρόσωπο (εάν βρίσκονται στην εικόνα). Τα λευκά πλαίσια σκόπευσης εμφανίζονται αυτόματα στην εικόνα γύρω από αυτά.
  6. Όταν τα πλαίσια του εικονοσκοπίου γίνονται κίτρινα, τραβήξτε την εικόνα πιέζοντας το κουμπί της κάμερας στην οθόνη ή κάνοντας κλικ στο κουμπί αύξησης της έντασης ήχου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ BONUS: Μπορείτε να εφαρμόσετε φίλτρα στην εικόνα πριν την πάρετε. Αγγίξτε τους τρεις κύκλους αλληλοσύνδεσης για να τις αποκαλύψετε. Αγγίξτε διαφορετικά φίλτρα για να δείτε πώς θα φαίνονται. Μάθετε τα πάντα σχετικά με τα φίλτρα φωτογραφιών εδώ .

03 του 06

Πώς να χρησιμοποιήσετε το φωτισμό πορτρέτου στο iPhone 8 Plus και το iPhone X

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Αν έχετε iPhone 8 Plus ή iPhone X , μπορείτε να προσθέσετε εφέ προβολής υψηλής ποιότητας σε εικόνες. Όλα τα βήματα για τη λήψη της φωτογραφίας είναι τα ίδια, εκτός από τον τροχό επιλογών φωτισμού στο κάτω μέρος της οθόνης.

Περάστε μέσα από τους κύβους επιλογής φωτισμού για να δείτε πώς θα αλλάξουν την προκύπτουσα εικόνα. Οι επιλογές είναι:

Αφού επιλέξετε μια επιλογή φωτισμού, τραβήξτε τη φωτογραφία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ BONUS: Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτά τα εφέ. Αγγίξτε την οθόνη έτσι ώστε να εμφανίζεται το περίγραμμα του σκόπευτρο και, στη συνέχεια, σπρώξτε αργά προς τα πάνω και προς τα κάτω για να μετακινήσετε το ρυθμιστικό φωτισμού. Οι αλλαγές εμφανίζονται στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο.

04 του 06

Πώς να πάρετε Selfies με την αστραπιαία φωτογράφηση στο iPhone X

Πιστωτική εικόνα iPhone: Apple Inc.

Αν θέλετε να κρατήσετε το παιχνίδι αυτονομίας σας ισχυρό και να έχετε ένα iPhone X, μπορείτε να εφαρμόσετε το Φωτισμό Πορτραίτο στις λήψεις σας. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα .
  2. Μεταβείτε στη φωτογραφική μηχανή που βλέπει χρήστης (αγγίξτε το κουμπί της κάμερας με τα δύο βέλη).
  3. Επιλέξτε Πορτρέτο στην κάτω γραμμή.
  4. Επιλέξτε την προτιμώμενη επιλογή φωτισμού.
  5. Κάντε κλικ στην ένταση προς τα κάτω για να τραβήξετε τη φωτογραφία (και πατήστε το κουμπί στην οθόνη, αλλά η ένταση είναι πιο εύκολη και είναι λιγότερο πιθανό να τραβήξετε τυχαία το χέρι σας στη φωτογραφία).

05 του 06

Αφαίρεση της λειτουργίας Πορτρέτο από τις φωτογραφίες σας

iphone πιστωτική εικόνα: Apple Inc.

Αφού τραβήξετε φωτογραφίες σε λειτουργία Πορτρέτο, μπορείτε να καταργήσετε τις λειτουργίες Πορτραίτο ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες .
  2. Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να αλλάξετε πατώντας σε αυτήν.
  3. Πατήστε Επεξεργασία .
  4. Πατήστε Πορτρέτο , ώστε να μην είναι πλέον κίτρινο για να αφαιρέσετε το εφέ.
  5. Πατήστε Τέλος .

Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να προσθέσετε ξανά τη λειτουργία Πορτραίτο, απλά επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα και βεβαιωθείτε ότι το Πορτρέτο είναι κίτρινο όταν το πατήσετε. Αυτό είναι δυνατό επειδή η εφαρμογή Φωτογραφίες χρησιμοποιεί "μη καταστρεπτική επεξεργασία".

06 του 06

Αλλάζοντας φωτισμό πορτρέτου στις φωτογραφίες σας

iphone πιστωτική εικόνα: Apple Inc.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την επιλογή Φωτισμός Πορτραίτο στις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει στο iPhone X αφού τις τραβήξετε. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες .
  2. Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να αλλάξετε πατώντας σε αυτήν.
  3. Πατήστε Επεξεργασία .
  4. Μετακινηθείτε με το δάκτυλο του τροχού επιλογών φωτισμού για να επιλέξετε αυτό που θέλετε.
  5. Πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε τη νέα φωτογραφία.