Σέρφινγκ σε ταχύτητες 3G

Όλα τα smartphones μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Web, αλλά δεν μπορούν όλοι να το κάνουν με την ίδια ταχύτητα. Ορισμένα κινητά τηλέφωνα μπορούν να φτάνουν από το site σε site, κατεβάζοντας τα αρχεία με λάμψη, ενώ άλλα φαίνεται να προσφέρουν ταχύτητες όχι ταχύτερα από μια παλιά dial-up σύνδεση.

Το iPhone της Apple, για παράδειγμα, δεν έχει πρόσβαση στο δίκτυο HSDPA της AT & T. Η Apple λέει ότι επέλεξε να μην συμπεριλάβει υποστήριξη για το HSDPA επειδή το απαραίτητο chipset θα είχε τραβήξει υπερβολική ισχύ, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Εάν η υπηρεσία δεδομένων υψηλής ταχύτητας έχει σημασία για εσάς, βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο που σας ενδιαφέρει υποστηρίζει ένα δίκτυο 3G. Και θυμηθείτε να ρωτήσετε αν μπορείτε να δοκιμάσετε το τηλέφωνο και την υπηρεσία 3G πριν από τη δέσμευση σε μακροπρόθεσμη σύμβαση ή να το επιστρέψετε εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή της. Θυμηθείτε: Οι πραγματικές ταχύτητες μπορεί να διαφέρουν.

Πώς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το τηλέφωνό σας θα προσφέρει γρήγορη περιήγηση στο Web; Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες είναι το δίκτυο δεδομένων που υποστηρίζει το τηλέφωνό σας και το δίκτυο που προσφέρει ο κινητός φορέας σας. Ένα δίκτυο δεδομένων 3G ή τρίτης γενιάς θα προσφέρει τις ταχύτερες ταχύτητες. Ωστόσο, όλα τα δίκτυα 3G δεν είναι ίσα. Κάθε κυψελοειδής φορέας προσφέρει δικό του δίκτυο (ή δίκτυα), και πολλά δεν είναι διαθέσιμα σε όλες τις τοποθεσίες.

Ακολουθεί μια επισκόπηση αυτής της συχνά σύγχυσης τεχνολογίας.

Όχι όλα τα τηλέφωνα είναι ίσα:

Ο μεταφορέας σας μπορεί να προσφέρει δίκτυο δεδομένων υψηλής ταχύτητας, αλλά όχι όλα τα τηλέφωνά του μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις γρήγορες υπηρεσίες. Μόνο ορισμένες συσκευές χειρός - εκείνες που διαθέτουν το σωστό chipset στο εσωτερικό - μπορούν να το κάνουν.

Ορισμός 3G :

Ένα δίκτυο 3G είναι ένα ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει ταχύτητες δεδομένων τουλάχιστον 144 kilobits ανά δευτερόλεπτο (Kbps). Για λόγους σύγκρισης, μια dial-up σύνδεση στο Internet σε έναν υπολογιστή προσφέρει συνήθως ταχύτητες περίπου 56 Kbps. Εάν κάνατε κάποτε κάθισε και περίμενε μια ιστοσελίδα για να κατεβάσετε μέσω μιας dial-up σύνδεσης, ξέρετε πόσο αργή είναι.

Τα δίκτυα 3G μπορούν να προσφέρουν ταχύτητες 3,1 megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps) ή περισσότερο. Αυτό συμβαδίζει με τις ταχύτητες που προσφέρουν τα καλωδιακά μόντεμ.

Στην καθημερινή χρήση, ωστόσο, η πραγματική ταχύτητα του δικτύου 3G ποικίλλει. Παράγοντες όπως η ισχύς του σήματος, η τοποθεσία σας και η κυκλοφορία του δικτύου όλα μπαίνουν στο παιχνίδι.

T-Mobile Lags Πίσω από:

Επί του παρόντος, η T-Mobile υποστηρίζει μόνο το δίκτυο EDGE 2.5G. Ο αερομεταφορέας σχεδιάζει να δρομολογήσει ένα δίκτυο 3G, με υποστήριξη για την υπηρεσία υψηλής ταχύτητας HSDPA, αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Μείνετε συντονισμένοι.

Η υπηρεσία υψηλών ταχυτήτων της AT & T:

Η AT & T προσφέρει τρία δίκτυα δεδομένων υψηλής ταχύτητας: EDGE, UMTS και HSDPA.

Το δίκτυο EDGE , το οποίο είναι το δίκτυο δεδομένων που υποστηρίζεται από το iPhone της πρώτης γενιάς, δεν είναι ένα πραγματικό δίκτυο δεδομένων 3G. Συχνά αναφέρεται ως δίκτυο 2.5G, με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 200 Kbps.

Η υπηρεσία UMTS προσφέρει ταχύτητες από 200 Kbps έως 400 Kbps, με δυνατότητα λήψης περίπου 2 Mbps. Είναι μια πραγματική υπηρεσία 3G με ταχύτητες που υπερβαίνουν αυτές του δικτύου EDGE.

Sprint Nextel και Verizon Wireless:

Η Sprint Nextel και η Verizon Wireless υποστηρίζουν το δίκτυο EV-DO. Το EV-DO είναι σύντομο για το Evolution-Data Optimized και μερικές φορές συντομεύεται ως EvDO ή EVDO. Το EV-DO βαθμολογείται για να προσφέρει ταχύτητες από 400 Kbps έως 700 Kbps. όπως και με τα άλλα δίκτυα 3G, οι πραγματικές ταχύτητες ποικίλλουν.

Οι διαφορές μεταξύ της υπηρεσίας EV-DO που προσφέρεται από τη Sprint Nextel και της προσφοράς της Verizon Wireless είναι ελάχιστες. Οι ταχύτητες είναι συγκρίσιμες, αλλά κάθε φορέας προσφέρει κάλυψη σε ελαφρώς διαφορετικές περιοχές.

Δείτε τον Χάρτη κάλυψης της Sprint και τον χάρτη κάλυψης της Verizon για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα του δικτύου.

Το HSDPA είναι το ταχύτερο από τα γρήγορα δίκτυα. Είναι τόσο γρήγορο που συχνά αποκαλείται δίκτυο 3,5G. Η AT & T υποστηρίζει ότι το δίκτυο μπορεί να φτάσει ταχύτητες 3,6 Mbps στα 14,4 Mbps. Οι πραγματικές ταχύτητες συνήθως είναι πιο αργές από αυτό, αλλά το HSDPA εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο. Η AT & T λέει επίσης ότι το δίκτυό της θα φτάσει ταχύτητες 20 Mbps το 2009.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα δικτύου, ελέγξτε τον χάρτη κάλυψης της AT & T.