Αναθεώρηση συστήματος ηχείων Home Cinema 5.1 καναλιών Fluance XL

Σύστημα ηχείων Surround με προϋπολογισμό

Η Fluance είναι ένας από τους αυξανόμενους αριθμούς ανεξάρτητων ηχείων που πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας μέσω διαδικτύου μέσω ιστότοπου ή εξειδικευμένων ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου, με έμφαση στην παροχή ποιοτικού προϊόντος σε χαμηλές τιμές, παρακάμπτοντας το σύνηθες δίκτυο αντιπροσώπων λιανοπωλητών και υποστηρίζουν το εμπορικό σήμα τους με γρήγορη ναυτιλία, εγγύηση διάρκειας ζωής και δωρεάν εξυπηρέτηση πελατών.

Το σύστημα ηχείων 5.1 Series Channel Home Cinema της σειράς Fluance XL μία από τις προσφορές προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μεγάλο ήχο οικιακού κινηματογράφου για τους καταναλωτές με ευαισθησία στον προϋπολογισμό. Για μια μέτρια τιμή των 729,99 δολαρίων, αυτό το σύστημα διαθέτει ένα οπτικά ευχάριστο, κάπως συμπαγές κέντρο και δορυφορικό ηχείο, σε συνδυασμό με ένα μεγάλο υπογούφερ 10 ιντσών. Για όλες τις λεπτομέρειες, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την κριτική.

Επισκόπηση του συστήματος ηχείων Fluance

XL7C κεντρικό ηχείο καναλιών

Το ηχείο XL7C Center Channel Speaker είναι σχεδιασμός 2 καναλιών με αντανακλάσεις μπάσων που ενσωματώνει δύο οδηγούς Bass / Midrange 5 ιντσών, ένα tweeter 1 ιντσών και δύο θύρες πίσω όψης για εκτεταμένη απόκριση χαμηλής συχνότητας.

Το ηχείο διαθέτει MDF (μεσαίας πυκνότητας ινοσανίδων) κατασκευή με εξωτερικό φινίρισμα μαόνι, ζυγίζει 13,2 κιλά και έχει ύψος 6,9 ιντσών, πλάτος 18,5 ίντσες και έχει βάθος 9 ιντσών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές, ανατρέξτε στη σελίδα Προφίλ φωτογραφιών του ηχείου Fluance XL7C Center Speaker Channel

Δορυφορικά ηχεία XL7S

Τα δορυφορικά ηχεία XL7S είναι σχεδιασμός 2 δρόμων Bass Reflex που ενσωματώνει έναν οδηγό Bass / Midrange 5 ιντσών, ένα tweeter 1 ιντσών και δύο θύρες μπροστινής όψης για εκτεταμένη έξοδο χαμηλής συχνότητας.

Τα ηχεία διαθέτουν την ίδια κατασκευή MDF και φινίρισμα μαόνι με το XL7C που αναφέρθηκε παραπάνω. Κάθε ηχείο έχει ύψος 11,4 ίντσες, πλάτος 8,1 ιντσών και βάθος 9 ιντσών και το καθένα έχει βάρος 8,6 λιβρών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές, ανατρέξτε στη σελίδα Προφίλ φωτογραφιών του δορυφορικού ηχείου του Fluance XL7S .

Υπολογιστής Subwoofer Powered DB150

Το Subwoofer Powered DB150 που περιλαμβάνεται στο σύστημα ηχείων 5.1 Series Channel Home Cinema της Fluance XL έχει σχεδίαση μπάσων, όπως αποδεικνύει ο συνδυασμός του μπροστινού οδηγού πυροδότησης 10 ιντσών σε συνδυασμό με δύο θύρες προς τα κάτω. Το ντουλάπι διαθέτει MDF κατασκευή και έχει μαύρο φινίρισμα.

Ο ενισχυτής του DB150 έχει ονομαστική ισχύ 150 watts συνεχούς ισχύος και ζυγίζει 39,40 λίβρες. Οι διαστάσεις του ντουλαπιού είναι ύψους 18,5 ιντσών, πλάτους 13 ιντσών και βάθους 16,5 ιντσών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές, ανατρέξτε στη σελίδα προφίλ φωτογραφιών Fluance DB150 .

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-103 .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H.

Δέκτης Home Cinema: Onkyo TX-SR705 .

Σύστημα ηχείου / υπογούφερ 1 που χρησιμοποιείται για σύγκριση (5.1 κανάλια): 2 Klipsch F-2 , 2 Klipsch B-3 , Klipsch C-2 Center και Klipsch Synergy Sub10 .

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ 2 που χρησιμοποιείται για σύγκριση (5.1 κανάλια): Ηχείο κεντρικού καναλιού EMP Tek E5Ci, τέσσερα ηχεία CD-R E5Bi για αριστερό και δεξιό κεντρικό και περιβάλλοντα και υπογούφερ ES10i 100 watt .

Οθόνη βίντεο: Panasonic TC-L42E60 42 ιντσών LED / LCD τηλεόραση (για το δάνειο αναθεώρησης) .

Συνδέσεις ήχου / βίντεο με το Accell, διασυνδέστε τα καλώδια. 16 Καλώδιο ηχείων που χρησιμοποιείται. Καλώδια HDMI υψηλής ταχύτητας που παρέχονται από την Atlona για αυτήν την αναθεώρηση.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Blu-ray Discs: Θωρηκτό , Ben Hur , γενναίοι , καουμπόηδες και αλλοδαποί , Παιχνίδια πείνας , σιαγόνες , Τριόγια του Jurassic Park , Megamind , Mission Impossible - Πρωτόκολλο φάντασμα , Όζ ο μεγάλος και ισχυρός , Sherlock Holmes: Ένα παιχνίδι σκιών , Ο ιππότης ανεβαίνει .

Τυπικά DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Τόμος 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut του σκηνοθέτη), Lord of Rings Trilogy, πλοίαρχος και διοικητής, Outlander, U571, και V Για Vendetta .

CDs: Al Stewart - Μια παραλία γεμάτη από Shells , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μάντσεστερ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Μπερνστάιν - Δυτική Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - , Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

Δίσκοι DVD-Audio περιλαμβάνονται: Βασίλισσα - Νύχτα στην όπερα / το παιχνίδι , Eagles - Ξενοδοχείο Καλιφόρνια , και Medeski, Martin, και Ξύλο - Ορατό , Sheila Nicholls - Wake .

Οι δίσκοι SACD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλάμβαναν: Pink Floyd - Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης , Steely Dan - Gaucho , Ο Who - Tommy .

Απόδοση ήχου - XL7C κεντρικό κανάλι και XL7S δορυφορικά ηχεία

Το κεντρικό κανάλι XL7C και τα ηχεία Satellite XL7S, και τα δύο παρείχαν μια πολύ καλή εμπειρία ακρόασης ήχου. Το XL7C παρέχει μια σταθερή άγκυρα για φωνητικά και διάλογο.

Το XL7C, σε συνδυασμό με τους δορυφόρους XL7S, προσφέρει πολύ καλή εμπειρία ακρόασης surround ήχου. Η έμφαση με το XL7C είναι στο μεσαίο εύρος, το οποίο είναι σημαντικότερο με τα φωνητικά και το διάλογο αλλά καταγράφει τις ακραίες υψηλές συχνότητες. Αν και θα προτιμούσα περισσότερες λεπτομέρειες με την αναπαραγωγή των παροδικών και των κρουστικών επιπτώσεων, το κέντρο και οι δορυφόροι δεν είναι υπερβολικά φωτεινοί που μερικές φορές μπορούν να οδηγήσουν σε πιο εύθραυστα υψηλά επίπεδα. Οι δορυφόροι παρείχαν την ομαλότητα και την πολύ καλή κατεύθυνση τοποθέτησης των ηχητικών εφέ, καθώς και την παροχή ενός βυθιζόμενου ηχητικού πεδίου για ταινίες και μουσική σε διαμόρφωση 5 καναλιών.

Χρησιμοποιώντας το δίσκο Digital Video Essentials , η παρατηρούμενη χαμηλή ακουστική συχνότητα σε XL7C και XL7S ήταν περίπου 75 Hz, με χρησιμοποιήσιμο ακουστικό σήμα που ξεκινάει από 80 έως 90Hz, το οποίο παρέχει το απαιτούμενο χαμηλό τέλος για να μπερδευτεί με το subwoofer DB150.

Απόδοση ήχου - Υπογούφερ DB150

Σε αντίθεση με το φινίρισμα των μαύρων XL7C και XL7S, το DB150 είναι ένα μεγάλο μαύρο κουτί. Από έξω, το subwoofer φαίνεται καλά κατασκευασμένο και εμφανίζεται εξοπλισμένο για να παράγει ισχυρή παραγωγή μπάσων, αλλά οι εμφανίσεις μπορεί να εξαπατήσουν. Παρόλο που το DB150 είναι ένα αρκετά μεγάλο υπογούφερ με ενισχυτή 150 watt που μπορεί να αντλήσει πολλούς όγκους, δεν παρήγαγε την υφή και τον ορισμό των υπογούφερ σύγκρισης.

Ο συνδυασμός του μπροστινού οδηγού 10 ιντσών και των δύο θυρών παρέχει ισχυρή απόκριση μπάσων έως περίπου 60 Hz, μειώνοντας δραματικά το χαμηλότερο ακουστικό σημείο του περίπου 40 Hz, όπως παρατηρήθηκε χρησιμοποιώντας τις δοκιμές ήχου που παρέχονται στον δίσκο Digital Video Essentials.

Αυτή η παρατήρηση έφερε σε πραγματικό κόσμο την ακρόαση σε μερικά παραδείγματα βαριών βαρών, συμπεριλαμβανομένης της μπάσου διαφάνεια στο Heart's Magic Man , το οποίο χρησιμοποιώ συχνά ως δοκιμή εξόδου χαμηλής συχνότητας. Η έξοδος μπάσων του DB150 μαλακώνει πολύ λίγο πριν υποθέσετε ότι θα βιώσετε το κατώτατο σημείο της μπάσου, που σας αφήνει να αναρωτιέστε πού πήγε. Επίσης, το Sune's The Moon and the Sky από το CD Soldier of Love , το οποίο περιέχει μια πολύ βαθιά μπάσο, ακουγόταν καυτή και κοίλο στο κάτω μέρος με το DB150.

Το DB150 ήταν επίσης ένα πολύ boomy στην περιοχή των 80-100Hz. Ένα παράδειγμα της έκρηξης ήταν εμφανές στην εναρκτήρια σκηνή μάχης πλοίου-πλοίου στο Master και Commander . Παρόλο που τα εφέ surround από τη θρυμματισμό του ξύλου και τις φωνητικές ενέργειες του πληρώματος προβάλλονται καλά από το κέντρο και τα ηχεία surround, η πυρκαγιά του κανόνα δεν είναι τόσο καλά καθορισμένη ούτε σφιχτή, όπως με τα υπογούφερ σύγκρισης.

Το υπογούφερ DB150 δεν έπεσε στο άκρο χαμηλής τάσης στο ίδιο επίπεδο εξόδου όπως το Klipsch (φυσικά το Klipsch έχει πολύ πιο ισχυρό ενισχυτή) ή το ES10i (το οποίο έχει ελαφρώς λιγότερη ονομαστική ισχύ εξόδου, αλλά παράγεται ελαφρώς ισχυρότερο έξοδος σε χαμηλότερες συχνότητες μπάσων και μικρότερη ένταση μπάσου από το DB150). Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι και οι δύο υπομονάδες σύγκρισης είναι φυσικά μικρότερες από το DB150.

Από την άλλη πλευρά, το DB150 παρέσχε μια καλή μετάβαση στην ανώτερη απόκριση μπάσων / κατώτερου μεσαίου μεγέθους των κεντρικών και δορυφορικών ηχείων XL7C και XL7S.

Τι μου άρεσε για το σύστημα 5.1 Speaker System της σειράς Fluance XL

1. Τα κεντρικά και δορυφορικά ηχεία προβάλλουν το ηχητικό σήμα στο δωμάτιο, το οποίο είναι ιδανικό για ακρόαση surround ήχου.

2. Το XL7C κάνει μια καλή δουλειά του διαλόγου αγκυροβολίας και των φωνητικών.

3. Το δορυφορικό project XL7S τόσο καλά εντοπισμένο όσο και εντυπωσιακό.

4. Ομαλή μετάβαση μεταξύ της περιοχής ανώτερων συχνοτήτων του υπογούφερ DB1150 και των κεντρικών και δορυφορικών ηχείων.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το σύστημα 5.1 Speaker System της σειράς Fluance XL

1. Το υπογούφερ δεν παρέχει ακουστικά μπάσα κάτω από 40Hz και είναι καυσαερίων στην ανώτερη περιοχή μπάσων.

2. Θα θέλατε να βλέπετε την έξοδο υπο-προενισχυτή στο DB150 για τη δυνατότητα σύνδεσης ενός επιπλέον υπογούφερ.

3. Θα ήθελα τις υψηλές εξόδους ηχείων στο DB150 για χρήση με στερεοφωνικούς και AV δέκτες που δεν έχουν έξοδο προενίσχυσης subwoofer που θα επιτρέπει τη σύνδεση από το δέκτη στο subwoofer και από το subwoofer στα μπροστινά αριστερά / δεξιά ηχεία.

4. Αν και τα κεντρικά και δορυφορικά ηχεία έχουν φινίρισμα από μαόνι, το υπογούφερ είναι διαθέσιμο μόνο σε μαύρο χρώμα.

Τελική λήψη

Το σύστημα ηχείων Home Cinema της σειράς Fluance XL Series 5.1, όπως διαμορφώνεται επί του παρόντος, είναι μια μικτή τσάντα. Από τη μία πλευρά, το σύστημα είναι πολύ καλά κατασκευασμένο, με ποιότητα κατασκευής που θα βρείτε ακριβότερο σύστημα. Επίσης, η απόδοση των κεντρικών και δορυφορικών ομιλητών ήταν πολύ ικανοποιητική για την τιμή.

Από την άλλη πλευρά, η αδυναμία του συστήματος είναι το υπογούφερ DB150. Παρόλο που είναι καλά κατασκευασμένο και μεγάλο, το μαύρο φινίρισμα της είναι σε αντίθεση με την πιο εξελιγμένη εμφάνιση του φινιρίσματος από μαόνι στα ηχεία XL7C και XL7S και η ηχητική του απόδοση είναι σύντομη στις χαμηλότερες συχνότητες μπάσων.

Για την τιμή του συστήματος των 729,99 δολαρίων, αξίζει να εξεταστεί το σύστημα ηχείων Home Cinema Fluence XL Series 5.1, αλλά ίσως προτιμάτε να αγοράσετε ξεχωριστά τους XL7C (τιμή ελέγχου $ 119,99) και XL7S ($ 179,99 pr - $ 200-250 σε διαφορετικό υπογούφερ. Από την άλλη πλευρά, αν σας αρέσει το μπάσο που είναι πιο δυνατά και χυδαία από το βαθύ και σφιχτό, το DB150 θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά για σας (Έλεγχος τιμής).

Για λεπτομερέστερη φυσική εμφάνιση και πρόσθετη προοπτική, στο σύστημα ηχείων Home Cinema της σειράς Fluence XL Series 5.1, δείτε το συνοδευτικό προφίλ φωτογραφιών μου .

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.