Αναθεώρηση ομιλητή SMS1 συγκριτικής αξιολόγησης

01 από 05

Κλασσική εμφάνιση, σίγουρα. Κλασικός ήχος;

Brent Butterworth

Ο ομιλητής βιβλιοθηκών SMS1 της Benchmark έχει μια ασυνήθιστη γένεση. Η εταιρεία είναι γνωστή για υψηλής απόδοσης μετατροπείς ψηφιακού σε αναλογικό, αλλά επέκτεινε τη γραμμή της. Προσθέτει τον AHB2, τον πρώτο ενισχυτή ισχύος, για να χρησιμοποιεί την πανίσχυρη τεχνολογία ενίσχυσης υψηλής απόδοσης THX Class AAA και ξεκίνησε το πρώτο του ηχείο, το SMS1.

Το SMS1 αντιπροσωπεύει μια συνεργασία μεταξύ του Benchmark και του σχεδιαστή ομιλητή David Macpherson, δημιουργού της γραμμής Studio Electric με όμορφα σχεδιασμένα, ιδιοσυγκρασιακά ρετρό ηχεία και ενισχυτές. Είναι σχεδιασμός διπλής κατεύθυνσης που βασικά διατηρεί την εμφάνιση του ρετρό, αν και έχει μειωθεί ελαφρώς σε σύγκριση με τη γραμμή Studio Electric. Ο Macpherson είπε ότι ο ομιλητής είναι παρόμοιος από μηχανικής πλευράς με την υπάρχουσα αμφίδρομη οθόνη του, αλλά οι μηχανικοί του Benchmark τον βοήθησαν να βελτιώσουν τη διάταξη του κυκλώματος crossover και να αποκτήσουν τμήματα αυστηρότερης ανοχής από ό, τι θα μπορούσε να προμηθεύσει μόνος του.

02 του 05

Benchmark SMS1: Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Brent Butterworth

• Γούφερ πολυμερούς κώνου 6.5 ιντσών
• Υαλοκαθαριστήρας τύπου θόλου 1 ιντσών
• πόρτες σύνδεσης πέντε κατευθύνσεων και υποδοχή Neutrik SpeakON για σύνδεση ηχείων
• διακόπτης biamp / κανονικός
• Παρεμβάσεις από μαόνι ή paduk προσφέρονται με επιπλέον κόστος ανά ζεύγος
• 13,5 x 10,75 x 9,87 in / 345 x 270 x 145 mm (hwd) • 23 lbs / 10,4 kg το καθένα

Το SMS1 είναι λίγο ασυνήθιστο στο ότι είναι ένα σχέδιο ακουστικής ανάρτησης (σφραγισμένο κιβώτιο). Τα περισσότερα ηχεία χρησιμοποιούν θύρες, πράγμα που σημαίνει γενικά ότι η απόκριση των μπάσων τους είναι βαθύτερη, αλλά μειώνεται σε μια απότομη -24 dB / οκτάβα κάτω από τον συντονισμό του κουτιού. Τα σχέδια ακουστικής ανάρτησης δεν πηγαίνουν συνήθως τόσο βαθιά, αλλά κινούνται πιο απαλά στο μπάσο, στα 12 dB / οκτάβα. Πολλοί ομιλητές ακούγονται ότι τα ηχεία ακουστικής ανάρτησης παρέχουν καλύτερους ορισμούς και γροθιά από ό, τι τα ακουστικά με ακουστικά. Στην πραγματικότητα, ήμουν ένας σκληροπυρηνικός ακουστικός τύπος αναστολής, αν και από τότε έκανα ειρήνη μου με τα λιμάνια.

Επίσης ασυνήθιστη είναι η υποδοχή εισόδου Neutrik SpeakON, η οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να συνδέσετε το SMS1. Μην ανησυχείτε, υπάρχει ακόμα ένα συμβατικό σύνολο δεσμών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. απλά δεν μπορείς να τα εμπλουτίσεις ή να τα βγάλεις μαζί τους. Ένας διακόπτης αλλάζει το ηχείο από συμβατική καλωδίωση σε λειτουργία biwire / biamp. BTW, η λειτουργία biwire / biamp σάς επιτρέπει να κάνετε ξεχωριστές συνδέσεις με κάθε οδηγό, κάτι που δεν είναι μεγάλο, αλλά πολλοί ομιλητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα.

Οι μάσκες μεταλλικών ματιών φαίνονται πολύ δροσερές και είναι πολύ βαρύτερες από ένα τυπικό ύφασμα ή διάτρητη μεταλλική μάσκα. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις επιπτώσεις αυτής της μάσκας στον ήχο στην ενότητα των μετρήσεων αυτής της ανασκόπησης.

Χρησιμοποίησα το SMS1 ως επί το πλείστον με το συνηθισμένο μου σύστημα, συμπεριλαμβανομένου ενός ενσωματωμένου ενισχυτή Krell S-300i τροφοδοτούμενου από ενισχυτή DAC / ακουστικών Sony PHA-2. Αργότερα, το χρησιμοποίησα με τον νέο προενισχυτή Illusion του Krell και τους ενισχυτές monoblock Solo 375. Άκουσα με τις γρίλιες επάνω και μακριά? η διαφορά ήταν ακουστική, αλλά δεν μπορούσε να αποφασίσει ποια προτίμησα. ο ήχος ήταν ίσως μια τρίχα στην σκοτεινή πλευρά με τη μάσκα και μια τρίχα στην λαμπρή πλευρά χωρίς. Έτσι τους άφησα γιατί τα ηχεία φαίνονται τόσο καλά μαζί τους.

03 του 05

Σειρά αξιολόγησης SMS1: Απόδοση

Brent Butterworth

Για μένα, η ανασκόπηση των ομιλητών είναι λίγο σαν τη διαδικτυακή χρονολόγηση. Ανεξάρτητα από το τι μπορείτε να μάθετε εκ των προτέρων από έναν ιστότοπο, ποτέ δεν μπορείτε πραγματικά να πείτε τι θα πάρετε μέχρι να συναντήσετε αυτοπροσώπως. Και το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε είναι οι προφανείς ατέλειες.

Μετά από μερικά λεπτά του Thrasher Dream Trio , ένα άλμπουμ τζαζ με τον ντράμερ Gerry Gibbs, τον πιανίστα Kenny Barron και τον μπασίστα Ron Carter, συνειδητοποίησα: "Απολαμβάνω πραγματικά αυτό!" Δεν άκουσα κανένα από τα είδη ελαττωμάτων που κανονικά θα αποσπούν ή θα με αποθαρρύνουν όταν πρώτα "συναντάς" έναν ομιλητή. Δεν υπάρχουν προφανή χρώματα από το γούφερ. Χωρίς έκρηξη στο μπάσο. Δεν υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες απόκρισης συχνότητας. Χωρίς άκρη, άμμο, λάμψη ή κόκκους. Απλά πραγματικά καλός ήχος.

Πολλοί ομιλητές σας χτύπησαν πάνω από το κεφάλι με απεικόνιση και ηχογράφηση, σαν να φώναζαν " HEY! I IMGINING HERE! " Πολλοί ακοίφιλοι όπως αυτό, αλλά όπως έμαθα από την ανάγνωση του έργου του ιδρυτή της Stereophile Gordon Holt, όσο περισσότερο ακούτε και όσο πιο βαθιά εισέρχεστε σε αυτό το χόμπι, τόσο περισσότερο εκτιμάτε την ακριβή τονικότητα αντί για το ηχητικό θέαμα. Για μένα, η απεικόνιση του SMS1 στην παράδοση του Dream Trio για το "Tell me a Bedtime Story" ακούγεται σωστά. Θα μπορούσα να ακούσω όλα τα όργανα που απεικονίζονταν με ακρίβεια μεταξύ των δύο ομιλητών και λίγο έξω από τα ηχεία, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο που έδιναν την προσοχή στον εαυτό της. Πήρα το κιτ τυμπάνου του Gibbs απλωμένο σε περίπου ένα πλάτος 7 μέτρων του σαλόνι μου - σαν ένα πραγματικό κιτ τύμπανο - και το μεγάλο πιάνο του Barron που απλώνεται λίγο πιο πέρα. Θα μπορούσα να κλείσω τα μάτια και να δείξω σε κάθε τύμπανο στο κιτ. Αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ " WOW !" Μόλις απολάμβανα τον ήχο, που ποτέ δεν αποσπάστηκε από ένα ελάττωμα ή ακόμα και ένα χαρακτηριστικό των ομιλητών.

Εγώ πραγματικά σκέφτηκα " WOW !" όταν έβαλα το "Rosanna" του Toto, επειδή τόσοι πολλοί ομιλητές αποκαλύπτουν αμέσως τα ελαττώματά τους σε αυτή την περικοπή, αλλά το SMS1 δεν το έκανε. Δόθηκε δυναμική και καθαρή, χωρίς παραμόρφωση ή προφανή χρωματισμό. Ακόμα και τα φωνητικά στην ηχογράφηση, τα οποία τείνουν να μπερδεύουν σε ένα ηχητικό στυλάκι, ακουγόταν αρκετά ξεκάθαρα ώστε να μπορώ να εντοπίσω τη θέση κάθε τραγουδιστή στο τμήμα "Όχι και ένα χρόνο από τότε που φύγατε ....". Όντας 6.5 ιντσών διπλής κατεύθυνσης, το SMS1 δεν είχε την δυνατότητα να παίξει τις βαθύτερες σημειώσεις από την μπάσο κιθάρας και το τύμπανο με πραγματική εξουσία, οπότε ο ήχος αυτής της πυκνής εγγραφής φαίνεται ελαφρώς φωτεινό. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ένα αμφίδρομο ηχείο που δεν ακούγεται λίγο φωτεινό σε αυτό το μελωδία. Το μπάσο έχει πολύ λάκτισμα, όμως. τα woofer δεν είχαν κανένα πρόβλημα να χτυπούν τα βαρελάκια και τα ηλεκτρικά μπάσα στο "Kickstart My Heart" του Mötley Crüe σε μεγάλη ένταση.

Εκτός ίσως από τις μεγάλες παραγωγές ποπ, το SMS1 έχει έναν ελαφρώς ρομαντικό ήχο που δεν θέλω να ονομάσω "σκοτεινό", αλλά περισσότερο σαν ... σοκολάτα; (Γνωρίζω ότι ο Julian Hirsch μόλις γύρισε στον τάφο του. Λυπάμαι.) Κάποια φορά όταν ακούγαμε το άλμπουμ Doue House του Larry Coryell και του Philip Catherine, πήραμε πολλές λεπτομέρειες, αλλά δεν υπήρχε τίποτα από την κοκκίνισμα και τη φωτεινότητα που κάνουν τόσο συχνά πρέπει να μειώσω την ένταση όταν ακούω αυτή την εγγραφή.

Παρατήρησα ένα χαρακτηριστικό που θα αποκαλούσα έναν χρωματισμό: μια ελαφρά ρυτίδα στην κατώτερη απόκριση των πρίμων που κάνει τις φωνές να ακούγονται ήπια και καθαρότερες, αν και ελαφρώς λιγότερο φυσικές. Το άκουσα αυτό σε δύο από τα αγαπημένα μου δοκιμαστικά κομμάτια : το τραγούδι "Τρένο τραγούδι" του Holly Cole και η ζωντανή έκδοση του James Taylor για το "Shower the People". Δεν μπορώ να πω ότι ποτέ δεν με απέσυρε ή με ενοχλούσε, αλλά αξίζει να σημειωθεί αν ψάχνετε για μια ομαλότητα στυλ Sinatra σε όλη τη φωνητική σειρά.

Όποιος θέλει να πωληθεί για το λόγο για τον οποίο ο ακρογωνιαίος ήχος αξίζει τον κόπο θα μπορούσε να πεισθεί αν ακούσει την ηχογράφηση του saxophonist Gene Ammons «But Beautiful» μέσω του SMS1. Παίρνετε μια πανέμορφη, σχεδόν λαμπερή απόδοση του μεγάλου, ρομαντικού ήχου του Ammons. απεικονίσεις τύμπανα και πιάνο που ακούγονται με ακρίβεια και ρεαλισμό, χωρίς να ακούγονται υπερβολικά ρεαλιστικά, και μια φυσική αίσθηση του χώρου που σας μαγνητίζει χωρίς να προσπαθείτε να σας επιπλήξετε.

04 του 05

Έλεγχος αναφοράς SMS1: Μετρήσεις

Brent Butterworth

Αυτό το διάγραμμα δείχνει την απόκριση συχνότητας του SMS1 στον άξονα (μπλε ίχνος) και τον μέσο όρο των αποκρίσεων σε οριζόντια οριζόντια (πράσινο ίχνος) στους 0 °, ± 10 °, ± 20 ° και ± 30 °. Όσο πιο επίπεδες και πιο οριζόντιες αυτές οι γραμμές φαίνονται, τόσο το καλύτερο είναι το ηχείο.

Αυτό δεν είναι μια πραγματική απλή απάντηση, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν καλά πράγματα που συμβαίνουν εδώ. Από 200 Hz έως 2,2 kHz, η απόκριση είναι πολύ κοντά στο νεκρό επίπεδο, υποδηλώνοντας ότι αυτό το ομιλητή έχει πολύ ομαλή μεσαία γραμμή - και η μεσαία γραμμή είναι η πιο σημαντική σειρά, διότι εκεί βρίσκονται οι φωνές. Αυτή η μικρή βουτιά ακύρωσης στα 3,4 kHz μπορεί να φανεί τρομακτική, αλλά είναι απίθανο να είναι πολύ ακουστό επειδή είναι αλήθεια. Αυτό που είναι πιθανό να ακούγεται είναι ότι η απόκριση του tweeter είναι κάτω από περίπου -2 dB από 2,3 έως 9,5 kHz. Είναι μια τόσο ευρεία, ήπια και σχεδόν ομαλή βουτιά, που πιθανότατα δεν θα εμφανιστεί ως εμφανής χρωματισμός, αλλά πιθανότατα θα δώσει στο SMS-1 έναν ελαφρώς ήπιο ήχο. Η απόκριση εκτός του άξονα είναι πολύ καλή, με ελάχιστη ροπή κάτω των 10 kHz και δεν εμφανίζονται σημαντικές βυθίσεις καθώς μετακινείτε σε ± 30 °. Η μεγάλη μεταλλική μάσκα προκαλεί κάποια διαφορά στην απόκριση συχνότητας, κυρίως μια πτώση της απόκρισης περίπου -1,5 dB μεταξύ 4 και 5 kHz, καθώς και μια παρόμοια μεγέθυνση βουτιά στα 10 kHz και κορυφές στα 8 και 13 kHz.

Η αντίσταση μέσου όρου είναι 7 ohms και μειώνεται σε χαμηλή φάση 3,0 ohms / -11 ° στα 122 Hz. Έτσι, η μέση αντίσταση δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν συνδέσετε αυτό το ηχείο με ένα φτηνό μικρό ενισχυτή και θα έχετε ένα ισχυρό μπάσο ή κιθάρα ή ένα τύμπανο χτυπημένο γύρω στα 120 Hz, θα μπορούσε να αναγκάσει τον ενισχυτή να κλείσει τον εαυτό του. Αλλά σοβαρά - πραγματικά πρόκειται να συνδέσετε ένα ακριβό ομιλητή σε ένα φτηνό μικρό ενισχυτή; Η αναισθητική ευαισθησία μετράει 83,4 dB σε 1 watt / 1 μέτρο, οπότε περίπου το 86 dB στο δωμάτιο. Αυτό είναι λίγο κάτω από το μέσο όρο: Θα χρειαστείτε 32 watt για να χτυπήσετε 101 dB. Θα πρότεινα τουλάχιστον 50 βατ ανά κανάλι και κατά προτίμηση 100.

Μετρήσαμε το SMS1 με τον αναλυτή Clio 10 FW και το μικρόφωνο MIC-01, σε απόσταση 1 μέτρου πάνω από μια στάση 2 μέτρων με το μικρόφωνο στον κεντρικό άξονα του πηνίου. η μέτρηση κάτω από 240 Hz λήφθηκε με το κλείσιμο του γούφερ.

05 του 05

Benchmark SMS1: Final Take

Brent Butterworth

Τα αμφίδρομα ηχεία είναι δύσκολο να σχεδιαστούν. όπως έχω γράψει αλλού, είναι δύσκολο να αποκτήσετε καλή απόκριση μπάσων (που απαιτεί ένα μεγάλο γούφερ), ενώ παράλληλα θα έχετε ένα ομαλό μίγμα ανάμεσα στο tweeter και το γούφερ (που απαιτούν μικρότερο γούφερ). Αλλά μπορώ ειλικρινά να πω ότι μου άρεσε να ακούω το SMS1. Αν ψάχνετε για ένα high-end ηχείο ράφια - ή ακόμα και μόνο για ένα καλό ομιλητή, περίοδο - θα πρέπει να δώσετε σε αυτό ένα ακούει. Νομίζω ότι θα συνειδητοποιήσετε, όπως έκανα, ότι μετά από τα πρώτα τραγούδια, δεν μπορείτε να ξεπεράσετε πόσο θεαματικός είναι ο ήχος, αλλά πόσο καλό είναι.