Πρόσβαση 2013 Περιήγηση: Η διεπαφή χρήστη

01 από 08

Περιήγηση προϊόντος της Microsoft Access 2013

Όταν μεταβείτε στη Microsoft Access 2013 από μια παλαιότερη έκδοση, θα πρέπει να παρατηρήσετε ορισμένες αλλαγές. Εάν χρησιμοποιείτε την Access 2007 ή την Access 2010, η διεπαφή χρήστη που βασίζεται σε κορδέλα φαίνεται παρόμοια, αλλά έχει λάβει ένα facelift. Αν αλλάζετε από μια παλαιότερη έκδοση, θα διαπιστώσετε ότι ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζεστε με την Access είναι εντελώς διαφορετικός.

Αυτή η περιήγηση στο προϊόν εξετάζει τη διεπαφή Access 2013, συμπεριλαμβανομένης της κορδέλας, του παραθύρου πλοήγησης και άλλων χαρακτηριστικών. Η πρόσβαση 2013 εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη παρά την κυκλοφορία του Access 2016.

02 από 08

Αρχική σελίδα

Η σελίδα "Ξεκινώντας" παρέχει μια γρήγορη συντόμευση στις δυνατότητες της Access 2013.

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό σε αυτή τη σελίδα είναι το περίφημο σύνολο των δυναμικών συνδέσεων με τα πρότυπα βάσης δεδομένων της Microsoft Access. Αυτά ενημερώνονται αυτόματα μέσω του Office Online και προσφέρουν τη δυνατότητα να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό της βάσης δεδομένων σας με ένα προκαθορισμένο πρότυπο αντί να ξεκινήσετε από μια κενή βάση δεδομένων. Παραδείγματα περιλαμβάνουν βάσεις δεδομένων για παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων, διαχείριση έργων, πωλήσεις, εργασίες, επαφές, θέματα, εκδηλώσεις και σπουδαστές. Επιλέγοντας οποιοδήποτε από αυτά τα πρότυπα ξεκινά μια διαδικασία αυτόματης λήψης η οποία ολοκληρώνεται ανοίγοντας τη βάση δεδομένων για εσάς.

Θα βρείτε επίσης άλλους πόρους στη σελίδα "Ξεκινώντας". Από τη σελίδα αυτή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα κενή βάση δεδομένων, να ανοίξετε πρόσφατες βάσεις δεδομένων ή να διαβάσετε περιεχόμενο από το Microsoft Office Online.

03 του 08

Η Κορδέλα

Η κορδέλα, η οποία εισήχθη στο Office 2007 , είναι η μεγαλύτερη αλλαγή για χρήστες προηγούμενων εκδόσεων της Access. Αντικαθιστά τα γνωστά αναπτυσσόμενα μενού και τις γραμμές εργαλείων με ένα περιβάλλον ευαίσθητο περιβάλλοντος που παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις σχετικές εντολές.

Αν είστε jockey πληκτρολογίου που απομνημονεύει ακολουθίες εντολών, ξεκουραστείτε εύκολα. Το Access 2013 υποστηρίζει τις συντομεύσεις από προηγούμενες εκδόσεις της Access.

Οι χρήστες του Access 2010 διαπιστώνουν ότι η κορδέλα έλαβε ένα facelift στην Access 2013 με μια ομαλότερη, πιο καθαρή εμφάνιση που χρησιμοποιεί το χώρο πιο αποτελεσματικά.

04 του 08

Η καρτέλα Αρχείο

Οι φίλοι του παλιού μενού Αρχείο έχουν κάτι να γιορτάσουν στην Access 2013 - είναι πίσω. Το κουμπί του Microsoft Office έχει εξαφανιστεί και έχει αντικατασταθεί με μια καρτέλα Αρχείο στην κορδέλα. Όταν επιλέγετε αυτήν την καρτέλα, εμφανίζεται ένα παράθυρο κάτω από την αριστερή πλευρά της οθόνης με πολλές από τις λειτουργίες που βρέθηκαν προηγουμένως στο μενού Αρχείο.

05 του 08

Καρτέλες εντολών

Οι καρτέλες εντολών σας βοηθούν να περιηγηθείτε στην κορδέλα επιλέγοντας την εργασία υψηλού επιπέδου που θέλετε να εκτελέσετε. Για παράδειγμα, η κορδέλα που εμφανίζεται εδώ έχει επιλεγμένη την καρτέλα Δημιουργία εντολής. Οι καρτέλες εντολών Αρχική σελίδα, Εξωτερικά δεδομένα και Εργαλεία βάσης δεδομένων εμφανίζονται πάντα στην κορυφή της κορδέλας. Θα δείτε επίσης καρτέλες ευαίσθητες για το περιβάλλον.

06 του 08

Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης

Η Γραμμή εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης εμφανίζεται στην κορυφή του παραθύρου πρόσβασης και παρέχει συντομεύσεις με ένα κλικ στις κοινώς χρησιμοποιούμενες λειτουργίες. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα περιεχόμενα της γραμμής εργαλείων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο βέλους αμέσως στα δεξιά της γραμμής εργαλείων.

Από προεπιλογή, η Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης περιέχει κουμπιά για Αποθήκευση, Αναίρεση και Επανάληψη. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή εργαλείων προσθέτοντας εικονίδια για Νέα, Άνοιγμα, E-mail, Εκτύπωση, Προεπισκόπηση εκτύπωσης, Ορθογραφία, Λειτουργία, Ανανέωση όλων και άλλες λειτουργίες.

07 του 08

Παράθυρο πλοήγησης

Το παράθυρο περιήγησης παρέχει πρόσβαση σε όλα τα αντικείμενα της βάσης δεδομένων σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα περιεχόμενα του παραθύρου πλοήγησης χρησιμοποιώντας τα επεκτάσιμα / πτυσσόμενα υπο-πεδία.

08 από 08

Έγγραφα με καρτέλες

Η Access 2013 ενσωματώνει τη λειτουργία καρτέλας περιήγησης εγγράφων που βρίσκεται στα προγράμματα περιήγησης Web. Η πρόσβαση παρέχει καρτέλες που αντιπροσωπεύουν κάθε ένα από τα ανοικτά αντικείμενα βάσης δεδομένων. Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τα ανοιχτά αντικείμενα κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη καρτέλα.