Πώς να χρησιμοποιήσετε το Cc και το Bcc Με την εφαρμογή Email Thunderbird

Τα πεδία Cc, Bcc και To του Thunderbird είναι ο τρόπος με τον οποίο στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τα τακτικά μηνύματα αποστέλλονται χρησιμοποιώντας το πλαίσιο " Το " στο Mozilla Thunderbird, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πεδία Κελσίου και Κρυφών για να στείλετε αντίγραφα άνθρακα και τυφλά αντίγραφα άνθρακα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τρία για να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολλές διευθύνσεις ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Cc για να στείλετε ένα αντίγραφο στον παραλήπτη, αλλά δεν θα είναι ο "κύριος" παραλήπτης, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άλλος παραλήπτης ομάδας δεν θα απαντήσει σε αυτή τη διεύθυνση Cc αν απαντήσει κανονικά (θα έπρεπε να επιλέξει Απάντηση σε όλους ).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bcc για να αποκρύψετε τους άλλους παραλήπτες Bcc το ένα από το άλλο, κάτι που αποτελεί καλή ιδέα όταν προστατεύετε το απόρρητο πολλών παραληπτών, όπως εάν στέλνετε ένα email σε μια τεράστια λίστα ανθρώπων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Cc, Bcc, and To στο Mozilla Thunderbird

Μπορείτε να προσθέσετε Bcc, Cc ή τακτικούς παραλήπτες με δύο διαφορετικούς τρόπους και αυτό που επιλέγετε πρέπει να εξαρτάται από τον αριθμό των διευθύνσεων που στέλνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στείλτε με email μερικούς παραλήπτες

Η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο σε ένα ή σε λίγους παραλήπτες με χρήση του πεδίου Cc, Bcc ή To είναι εύκολη.

Στο παράθυρο μηνύματος, θα πρέπει να δείτε το : προς: στην αριστερή πλευρά κάτω από την ενότητα "Από:" με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτό το πλαίσιο για να στείλετε ένα κανονικό μήνυμα με την επιλογή Προς.

Για να προσθέσετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Cc, απλώς κάντε κλικ στο πλαίσιο "To:" στα αριστερά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Cc: από τη λίστα.

Η ίδια ιδέα ισχύει για τη χρήση Bcc στο Thunderbird. απλά κάντε κλικ στο πλαίσιο Προς: ή Κελσίου: για να το αλλάξετε σε Bcc .

Σημείωση: Αν εισάγετε πολλαπλές διευθύνσεις που χωρίζονται με κόμμα, ο Thunderbird θα τα χωρίσει αυτόματα σε δικά τους τμήματα "Προς", "Κελσίου" ή "Κρυφή" σε δικά τους πλαίσια κάτω από το άλλο.

Αποστολή πολλών παραληπτών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για να στείλετε email πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταυτόχρονα, μπορείτε να το κάνετε μέσω του Βιβλίου διευθύνσεων στο Thunderbird.

  1. Ανοίξτε τη λίστα επαφών σας από το κουμπί Βιβλίο διευθύνσεων στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος Thunderbird.
  2. Επισημάνετε όλες τις επαφές που θέλετε να στείλετε με email.
    1. Συμβουλή: Μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλάσια κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl καθώς τα επιλέγετε. Εναλλακτικά, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift αφού επιλέξετε μία επαφή και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στη λίστα για να επιλέξετε αυτόματα όλους τους παραλήπτες.
  3. Αφού επισημανθούν οι επιθυμητοί παραλήπτες, κάντε κλικ στο κουμπί " Γράψτε " στο επάνω μέρος του παραθύρου του Βιβλίου διευθύνσεων .
    1. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στις επαφές για να επιλέξετε Γράψτε , χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + M ή πλοηγηθείτε στο στοιχείο Αρχείο> Νέο> Μήνυμα μηνύματος .
  4. Ο Thunderbird θα εισαγάγει αυτόματα κάθε διεύθυνση στη δική τους γραμμή "Προς:". Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κάνετε κλικ στη λέξη "Προς:" στα αριστερά του κάθε παραλήπτη για να επιλέξετε εάν θέλετε να αλλάξετε τον τύπο αποστολής σε Cc ή Bcc.