Πώς να ορίσετε περιορισμούς στη νέα τηλεόραση της Apple

Πάρτε τον έλεγχο του τι βλέπουν οι άνθρωποι στη νέα τηλεόραση της Apple σας με αυτόν τον απλό οδηγό

Αν θέλετε να σταματήσετε τα παιδιά σας να παρακολουθούν ακατάλληλο περιεχόμενο. ή άλλα μέλη της οικογένειας από την αγορά ταινιών, εκπομπών ή εφαρμογών χωρίς άδεια, θα πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία περιορισμού που είναι διαθέσιμα σε εσάς στη νέα σας Apple TV (4η έκδοση).

Πού να ξεκινήσετε

Τα εργαλεία με τα οποία διαχειρίζεστε περιορισμούς στην Apple TV είναι διαθέσιμα στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Περιορισμοί . Εδώ θα βρείτε ένα μενού κατηγοριών που αναφέρονται παρακάτω:

Ενώ μερικά από αυτά σας επιτρέπουν να τα απενεργοποιήσετε ή να τα απενεργοποιήσετε, άλλα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν θα είναι διαθέσιμη (θα είναι γκρίζα) μέχρι να ορίσετε Περιορισμοί σε όταν θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε και κατόπιν να χρησιμοποιήσετε ένα τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ποιες από τις επιλογές επιθυμείτε να τοποθετήσετε.

Τι κάνουν αυτές οι κατηγορίες;

Κάθε κατηγορία παρέχει ένα ή περισσότερα στοιχεία ελέγχου με τα οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να περιορίσετε διάφορες ρυθμίσεις προστασίας:

κατάστημα iTunes

Επιτρεπόμενο περιεχόμενο

Siri Explicit Γλώσσα

Κέντρο παιχνιδιού

Επιτρέψτε αλλαγές

Πάρτε τον έλεγχο του AirPlay

Το AirPlay είναι υπέροχο καθώς σας επιτρέπει να μεταφέρετε περιεχόμενο από υπολογιστές Mac και οποιαδήποτε συσκευή iOS κατευθείαν μέσω της Apple TV σας . Εντούτοις, αυτό μπορεί να είναι λιγότερο επιθυμητό αν προσπαθείτε να αποτρέψετε τους εφήβους να παρακολουθούν ακατάλληλο περιεχόμενο που μπορεί να μεταδίδεται από τα iPhones του φίλου τους. Οι περιορισμοί σας επιτρέπουν και τις δύο να επιτρέπετε όλες τις συνδέσεις AirPlay μέσω του δικτύου σας, αλλά και να περιορίζετε τη χρήση - αλλά δεν είναι η μόνη προστασία που έχετε στη διάθεσή σας.

Για πιο λεπτομερή προσέγγιση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> AirPlay> Ασφάλεια , όπου μπορείτε να ρυθμίσετε το AirPlay να ζητήσει κωδικό Passcode ή Onscreen . Με αυτό το παιχνίδι, οποιοσδήποτε επιχειρεί να μεταβεί στη Apple TV σας με το AirPlay θα πρέπει να εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης που εμφανίζεται στην τηλεόρασή μας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε την πρόσβαση με κωδικό πρόσβασης, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε προσπαθεί να μεταφέρει περιεχόμενο στο κανάλι σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον κωδικό πρόσβασής σας. Προσέξτε να αλλάζετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασής σας, εάν αυτή είναι η επιλογή που επιλέγετε, καθώς όταν κάποιος εισάγει τον κωδικό πρόσβασης στη συσκευή του, η συσκευή θυμάται τον κωδικό πρόσβασης για πάντα.

Αλλες εφαρμογές

Ένα πρόβλημα είναι ότι όταν ρυθμίζετε τις προστασίες στην Apple TV δεν ισχύουν για εφαρμογές τρίτου μέρους , όπως αυτές που παρέχονται από το Hulu ή το Netflix. Πρέπει να θυμάστε να ρυθμίζετε ξεχωριστά τα στοιχεία ελέγχου κάθε εφαρμογής. Μπορείτε, ωστόσο, να περιορίσετε την πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων με βάση την ηλικία ή να απαγορεύσετε την πρόσβαση σε αυτές, επιλέγοντας Μην επιτρέπετε εφαρμογές (αν και οι εν λόγω κλήσεις θέτουν υπό αμφισβήτηση τους λόγους για τους οποίους έχετε πρώτα μια νέα Apple TV).