Καλύτερες μητρικές πλακέτες Intel Pentium 4

Aug 19 2013 - Το Pentium 4 είναι σχεδόν μια δεκαετία παλιά και δεν έχουν κατασκευαστεί γι 'αυτά μητρικές για πολλά χρόνια. Αν ψάχνετε για μια σύγχρονη μητρική πλακέτα, σας προτείνω να διαβάσετε τις καλύτερες επεξεργαστές επιφάνειας εργασίας μου για μια λίστα με τον τρέχοντα επεξεργαστή επιτραπέζιων υπολογιστών και στη συνέχεια τον οδηγό αγοραστή της μητρικής πλακέτας μου για να βρείτε μια συμβατή μητρική πλακέτα με τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε.

01 από 05

ASUS P4P800 Deluxe

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του i875 πάνω από τα chipset i865 είναι το PAT για την αύξηση της απόδοσης μνήμης, αλλά η ASUS ήταν μία από τις πρώτες που μιμούνται αυτή τη λειτουργία στο chipset i865PE με το BIOS ενεργοποιημένο με Hyper Path. Διαθέτει επίσης πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του chipset, συμπεριλαμβανομένων των native Serial ATA Raid 0, 8 θύρες USB 2.0, Dual DDR400 υποστήριξη και Hyper-Threading. Περιλαμβάνεται επίσης η υποστήριξη IDE RAID.

02 του 05

ABIT IS7

Μετά την ASUS, η ABIT κυκλοφόρησε επίσης ένα τροποποιημένο BIOS που ενεργοποίησε μια λειτουργία που μοιάζει με PAT που καλούν το Accelerator Game. Αυτό αυξάνει σημαντικά την απόδοση της μνήμης καθιστώντας την καλύτερη επιλογή από μια πλακέτα i875P. Χαρακτηριστικά του πίνακα περιλαμβάνουν υποστήριξη για Hyper-Threading, επεξεργαστές λεωφορείων 800 MHz, μνήμη Dual DDR 400, εγγενή Serial ATA, 8 θύρες USB 2.0, IEEE1394a και AGP 8x. Ένα εξαιρετικό σε όλο το σκάφος.

03 του 05

MSI Neo2-FIS2R

Ο πίνακας της MSI έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό σε σύγκριση με τις άλλες μητρικές πλακέτες που βασίζονται στο i865PE στην αγορά, δυναμικό overclocking. Το BIOS θα ρυθμίσει το ρολόι πυρήνα σε υψηλότερη ταχύτητα κατά τη χρήση υψηλής CPU. Διαθέτει τις βασικές λειτουργίες i865PE όπως Hyper-Threading, 800 MHz bus, Dual DDR400, εγγενή SATA Raid, 8 θύρες USB 2.0 και 8x AGP. Χρησιμοποιεί επίσης τη διασύνδεση Intel CSA Gigabit Ethernet.

04 του 05

ASUS P4C800 Deluxe

Το κύριο πλεονέκτημα του chipset i875 μέχρι πρόσφατα ήταν η βελτίωση της μνήμης PAT, αλλά με εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να πάμε για μια μητρική πλακέτα κατηγορίας σταθμού εργασίας. Αν χρειάζεστε απόλυτα ένα που έχει την καλύτερη απόδοση, η ASUS P4C800 είναι η επιλογή. Διαθέτει Hyper-Threading, διαύλου 800 MHz, Dual DDR400, ECC, Promise SATA και ελεγκτή IDE RAID, 3Com Gigabit Ethernet και AGP 8X.

05 του 05

Intel D865PERL

Εάν η σταθερότητα είναι η κύρια εστίαση για το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε η προφανής επιλογή είναι η μητρική πλακέτα Intel D865PERL. Διαθέτει την τυπική διαμόρφωση i865PE που αποτελεί τη βάση για όλες τις μητρικές κάρτες OEM στην αγορά, αλλά δεν διαθέτει πολλές από τις βελτιώσεις επιδόσεων για σταθερότητα. Μην περιμένετε να υπερκεραστεί αυτή η κάρτα καθόλου, αλλά είναι η πιο σταθερή και αξιόπιστη μητρική πλακέτα Pentium 4 στην αγορά.