Πρώτη ματιά στη γραμμή προβολέα βίντεο της σειράς Epson 2014/15

Ημερομηνία αναφοράς: 09/10/2014
Η ετήσια έκθεση CEDIA EXPO παρέχει μια βιτρίνα για πολλά προϊόντα οικιακού κινηματογράφου και μια σημαντική κατηγορία προϊόντων είναι οι βιντεοπροβολείς.

Στο φετινό EXPO για το 2014 (που πραγματοποιήθηκε από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Ντένβερ, Κολοράντο), η Epson ανακοίνωσε την πιο πρόσφατη σειρά video projector οικιακού κινηματογράφου που περιλαμβάνει νέες καταχωρήσεις στις γραμμές PowerLite Home και Pro Cinema. Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση.

Όλοι οι προβολείς χρησιμοποιούν τεχνολογία 3LCD , με τη σειρά Home Cinema που χρησιμοποιεί παραδοσιακά τσιπ LCD και τη σειρά Pro-Cinema που χρησιμοποιεί τσιπ Reflective LCOQ (Liquid Crystal on Quartz).

Σειρά Home Cinema

Ξεκινώντας από τις κύριες καταχωρίσεις του Home Cinema, υπάρχουν τρεις νέοι προβολείς (Home Cinema 3000, 3500 και 3600e). Και οι τρεις παρέχουν μια εγγενή ανάλυση οθόνης 1080p (σε 3D ή 3D), μεγέθους από 50 έως 300 ίντσες. Η έξοδος φωτός υποστηρίζεται από μια λυχνία 250 watt με διάρκεια ζωής 3.500 ώρες (λειτουργία υψηλής κατανάλωσης), 4.000 ώρες (λειτουργία μέσης κατανάλωσης ενέργειας) ή 5.000 ώρες (λειτουργία κατανάλωσης ενέργειας ECO).

Για συνδεσιμότητα, και οι τρεις προβολείς στη γραμμή Home Cinema διαθέτουν 2 εισόδους HDMI , 1 είσοδο βίντεο συνιστωσών , 1 είσοδο σύνθετου βίντεο και είσοδο οθόνης υπολογιστή . Παρέχεται επίσης σύνδεση USB για την απεικόνιση αρχείων ακίνητων εικόνων που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash, καθώς και για την εγκατάσταση των απαραίτητων ενημερώσεων υλικολογισμικού.

Το Home Cinema 3000 μπορεί να παράγει έως και 2.300 lumens λευκής και έγχρωμης φωτεινότητας , μέχρι ένα αναφερόμενο λόγο αντίθεσης 60.000: 1. Επίσης, παρέχεται και η κάθετη και η οριζόντια μετατόπιση φακού για ευκολότερη τοποθέτηση προβολέα στην οθόνη και επτά προρυθμισμένες λειτουργίες χρωμάτων (εκτός από τις επιλογές χειροκίνητης ρύθμισης) για βελτιστοποίηση της ποιότητας εικόνας από διαφορετικές πηγές.

Ο Home Cinema 3500 εκτοξεύει το ante με την ικανότητα να σπρώχνει μέχρι και 2.500 lumens λευκό και φωτεινότητα, καθώς και να παρέχει βαθύτερα επίπεδα μαύρου χρώματος μέσω του συντελεστή αντίθεσης 70: 000: 1. Επίσης, το 3500 διαθέτει επίσης δυνατότητα HDMI-PIP, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν ταυτόχρονα εικόνες από διαφορετικές πηγές HDMI. Επιπλέον, μία από τις εισόδους HDMI είναι συμβατή με MHL , η οποία επιτρέπει την άμεση σύνδεση των συμβατών με τη MHL smartphones, των δισκίων και της έκδοσης MHL της συσκευής ροής Roku Stick.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι για την προβολή 3D, το 3500 έρχεται με δύο ζεύγη από τα επαναφορτιζόμενα γυαλιά RF (τα γυαλιά είναι προαιρετικά στο 3000).

Μια ακόμα ευκολία που προσφέρεται στο Epson Home Cinema 3500 είναι η ενσωμάτωση ενός ενσωματωμένου συστήματος ηχείων 10 watt (5 watts x 2). Παρόλο που ποτέ δεν συνιστώ ότι ένα ενσωματωμένο σύστημα ηχείων που παρέχεται σε μερικούς βιντεοπροβολείς θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως το κύριο ηχοσύστημα σας, εάν χρησιμοποιείτε τον προβολέα σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο εξωτερικό σύστημα ήχου ή βλέπετε αργά το βράδυ και δεν θέλουν να ενοχλήσουν άλλους, ένα τέτοιο ενσωματωμένο σύστημα ηχείων μπορεί να έρθει σε πρακτικό.

Προχωρώντας στο Home Cinema 3600e, αυτός ο προβολέας έχει τις ίδιες προδιαγραφές πυρήνα με το 3500, αλλά προσθέτει ενσωματωμένη ασύρματη σύνδεση Wi-Fi (WiHD), με εναλλαγή πηγών για έως και 5 πηγές HDMI (συμπεριλαμβανομένης μιας πηγής με δυνατότητα MHL). Ένας ασύρματος πομπός παρέχεται.

Το Home Cinema 3000 φέρνει μια προτεινόμενη τιμή $ 1.299 - Επίσημη σελίδα προϊόντος.

Ο Home Cinema 3500 φέρνει μια προτεινόμενη τιμή $ 1.699 - Επίσημη σελίδα προϊόντος.

Ο Home Cinema 3600e φέρνει μια προτεινόμενη τιμή $ 1.999 - Official Product Page.

Σειρά Pro Cinema

Ακολουθούν οι δύο νέες καταχωρήσεις στη σειρά Pro Cinema της Epson, το LS9600e και το LS10000. Το κύριο πράγμα που κάνει τους προβολείς αυτούς διαφορετικούς είναι ότι συνδυάζουν την τεχνολογία των αντανακλαστικών chip (Liquid Crystal on Quartz - LCOQ) με την τεχνολογία laser light source laser . Αυτό όχι μόνο υποστηρίζει πιο ακριβή αναπαραγωγή χρώματος, αλλά και καθιστά τους προβολείς πιο ήσυχο, πιο ενεργειακά αποδοτικό, παρέχει άμεση δυνατότητα ενεργοποίησης / απενεργοποίησης και εξαλείφει την ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση λαμπτήρων (η φωτεινή πηγή λέιζερ αναμένεται να διαρκέσει περίπου 30.000 ώρες σε λειτουργία ECO) . Ωστόσο, δεν είναι τόσο φωτεινοί όσο οι προβολείς που χρησιμοποιούν τυπικούς λαμπτήρες (όπως η σειρά Home Cinema της Epson), έτσι ώστε να ταιριάζουν περισσότερο σε ένα ειδικό περιβάλλον σπιτιού για πιο σκοτεινά δωμάτια.

Η πρώτη είσοδος είναι η Pro Cinema LS9600e. Αυτός ο προβολέας διαθέτει ανάλυση οθόνης 1080p σε 2D ή 3D, 1,300 lumens λευκής και έγχρωμης δυνατότητας εξόδου φωτός και ευρεία υψηλή φωτεινότητα και δυνατότητα "απόλυτης μαύρης" αντίθεσης.

Το LS9600e είναι επίσης πιστοποιημένο THX 2D και 3D και ενσωματώνει επιλογές βαθμονόμησης ISF.

Επίσης, για μεγαλύτερη ευκολία σύνδεσης, το LS9600e περιλαμβάνει το ίδιο ασύρματο σύστημα HDMI με το Home Cinema 3600e.

Προχωρώντας προς τον τελευταίο προβολέα που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση της Epson CEDIA 2014 είναι το Pro Cinema LS10000.

Αυτό που κάνει το LS10000 διαφορετικό από το LS9600e είναι ότι παρόλο που δεν παρέχει ασύρματη σύνδεση HD, παρέχει ένα πολύ ενδιαφέρον μπόνους: ενίσχυση 4K. Τώρα, πώς γίνεται αυτό το ενδιαφέρον.

Ακριβώς όπως το LS9600e, το LS10000 χρησιμοποιεί τρία μάρκες LCOQ 1080p ως θεμέλιο για την ικανότητα προβολής εικόνων, αλλά η Epson έχει προσθέσει μερικά κόλπα για να αποσπάσει μια εμφανιζόμενη εικόνα που προσεγγίζει την ποιότητα εικόνας 4K.

Για να το πετύχει αυτό, η Epson χρησιμοποιεί μια τεχνολογία μετατόπισης εικονοστοιχείων παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί η JVC στους προβολείς e-Shift 4K - διαβάσει δύο εξηγήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του e-Shift (1, 2). Τα άρθρα JVC που συνδέονται είναι μόνο για γενική αναφορά. Παρόλο που και τα δύο συστήματα χρησιμοποιούν διαγώνιες τεχνικές μετατόπισης εικονοστοιχείων, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες επιπρόσθετες λεπτές διαφορές μεταξύ των συστημάτων JVC και Epson που συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα της εμφάνισης.

Επίσης, εκτός από την παροχή ενίσχυσης 4K για πηγές 1080p και χαμηλότερης ανάλυσης, μπορείτε επίσης να συνδέσετε μια εγγενή πηγή 4K μέσω HDMI, αλλά δεδομένου ότι ο LS10000 δεν είναι πραγματικός προβολέας 4K, η προβαλλόμενη εικόνα δεν θα εμφανίζεται σε εγγενή 4K - επεξεργασία και προβολή μέσω της τεχνολογίας βελτίωσης 4K.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι λόγω των τεχνολογικών περιορισμών, οι λειτουργίες προβολής 3D και παρεμβολής κίνησης του LS10000 είναι απενεργοποιημένες όταν ενεργοποιείται η ενίσχυση 4K.

Οι προβολείς της σειράς Epson Pro Cinema LS θα διατίθενται μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων εγκατάστασης. Οι τελικές τιμές δεν έχουν παρασχεθεί, αλλά αναμένεται να είναι στα 8.000 δολάρια. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις Επίσημες Σελίδες Προϊόντων για το Pro Cinema LS9600e και Pro Cinema LS10000