Εγχειρίδιο αγοράς DSLR

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη φωτογραφική μηχανή DSLR για τις ανάγκες σας

Εάν είστε σοβαροί για τη φωτογραφία σας τότε, σε κάποιο στάδιο, θα θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε μια φωτογραφική μηχανή DSLR . Αλλά υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές DSLR στην αγορά που μπορεί να φανεί σαν ένα αποθαρρυντικό έργο για τους απροσδιόριστους να επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφική μηχανή DSLR. Μη φοβάσαι! Ο οδηγός αγοράς του DSLR θα σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση και θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη φωτογραφική μηχανή DSLR για τις ανάγκες σας.

Γιατί να κάνετε αναβάθμιση σε ένα DSLR;

Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Compact, point and shoot είναι τόσο μικρές και εύκολες να pop σε μια τσέπη που ίσως να αναρωτηθείτε: Ποιο είναι το σημείο αναβάθμισης σε ένα DSLR ; Υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι για την αναβάθμιση - την ποιότητα της εικόνας και την ευελιξία.

Όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία διαφορετικών φακών με το DSLR, αλλά μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τον τεράστιο αριθμό των διαθέσιμων αξεσουάρ (όπως flashguns, λαβές μπαταριών κ.λπ.). Ένα DSLR είναι κατασκευασμένο από εξαρτήματα πολύ υψηλότερης ποιότητας από μία φωτογραφική μηχανή σημείου και βολής και έχει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ελέγχων.

Ενώ ένα μικρόφωνο μπορεί να κρατήσει το δικό του σε φωτεινό φως της ημέρας σε σχέση με ένα DSLR, το DSLR έρχεται πραγματικά στη δική του σε δύσκολες καταστάσεις φωτισμού. Μπορείτε να φωτογραφίζετε σε χαμηλό φωτισμό , να πυροβολείτε την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, να συλλαμβάνετε γρήγορα κινούμενα αντικείμενα και να επιλέξετε το βάθος πεδίου - η λίστα των πλεονεκτημάτων είναι σχεδόν ατελείωτη.

Σκεφτείτε τι χρειάζεστε

Μπορεί να είναι κάπως τρομακτικό να αποφασίσετε τι θέλετε. Κατ 'αρχάς, ο προϋπολογισμός σας θα κάνει μεγάλη διαφορά σε τι είδους DSLR αγοράζετε. Θα χρειαστείτε μεγαλύτερο προϋπολογισμό για μια φωτογραφική μηχανή DSLR, καθώς οι DSLRs ξεκινούν από περίπου $ 500 , ενώ οι προβολείς υψηλής ποιότητας μπορούν να κοστίζουν οπουδήποτε από $ 3.500 έως $ 10.000!

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι πρακτικοί λόγοι. Εάν το βάρος είναι ένα ζήτημα, τότε μία από τις φθηνότερες φωτογραφικές μηχανές DSLR θα είναι μια καλή επιλογή, καθώς το σώμα τους τείνει να είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ πλαστικό. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε μια τραχιά κάμερα που θα αντέχει σε μερικά χτυπήματα, θα πρέπει να ξοδεύετε περισσότερα για να πάρετε ένα σώμα από μαγνήσιο.

Μια άλλη εξαιρετικά σημαντική πτυχή είναι οι φακοί. Εάν έχετε έρθει από ένα κινηματογραφικό υπόβαθρο και έχετε ήδη πολλούς φακούς ενός κατασκευαστή, τότε θα είναι λογικό να αγοράσετε ένα DSLR που ταιριάζει με αυτό το εμπορικό σήμα. Αν νομίζετε ότι ίσως θέλετε να δημιουργήσετε εκτενώς τη συλλογή των φακών σας, επιλέξτε έναν κατασκευαστή που έχει ένα ευρύ φάσμα. Επιπλέον, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένους φακούς (όπως φακούς "Tilt and Shift" για αρχιτεκτονική), λάβετε υπόψη ότι μερικά DSLR δεν είναι συμβατά με αυτά.

Ευκολία στη χρήση

Αν είστε πλήρης αρχάριος με DSLRs, θα πρέπει να αναζητήσετε μια φωτογραφική μηχανή που δεν θα σας διασκεδάσει με την επιστήμη! Τα καλύτερα DSLR αρχικού επιπέδου αρχίζουν να εισάγουν οδηγούς στην οθόνη και έξυπνες αυτόματες λειτουργίες για να βοηθήσουν τους αρχάριους να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τις κάμερές τους.

Προηγμένες λειτουργίες φωτογραφίας

Στα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας, μπορείτε να προσαρμόσετε πολλές δυνατότητες στη φωτογραφική μηχανή σας, ρυθμίζοντας αυτόματα για διάφορες καταστάσεις. Η προσαρμογή που μπορεί να γίνει επιτρέπει πολύ λεπτό συντονισμό της κάμερας. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πραγματικά χρήσιμα μόνο για όσους σχεδιάζουν να ζουν ως φωτογράφοι.

Μέγεθος αισθητήρα

Υπάρχουν δύο κύριες μορφές μέσα στην οικογένεια DSLR: Κάμερες πλήρους πλαισίου και κάμερες περικοπής πλαισίων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές στο άρθρο μου που εξετάζουν το πλήρες πλαίσιο σε σχέση με τις περικοπείσες μορφές πλαισίων . Το κύριο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι μια φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ θα έχει το ίδιο μέγεθος αισθητήρα με ταινία φιλμ 35mm. Ο αισθητήρας εικόνας της περικομμένης κάμερας είναι πολύ μικρότερος.

Οι περισσότερες από τις φθηνότερες κάμερες θα περικοπούν, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, αλλάζει το εστιακό μήκος των φακών και, αν έχετε ήδη μια τσάντα γεμάτη από φακούς από τις ημέρες του κινηματογράφου σας, θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα. Οι κάμερες πλαισιωμένου πλαισίου σημαίνουν ότι πρέπει να πολλαπλασιάσετε την εστιακή απόσταση του φακού κατά 1,5 ή 1,6 (ανάλογα με τον κατασκευαστή). Προφανώς, αυτό είναι ιδανικό για τηλεφακούς , καθώς επεκτείνει την εμβέλειά σας. Αλλά θα σημαίνει επίσης ότι οι φακοί ευρείας γωνίας δεν θα είναι πλέον ευρείς, απλώς καθίστανται τυποποιημένοι φακοί. Λάβετε υπόψη ότι οι κατασκευαστές έχουν σχεδιάσει περικοπές φακών ευρείας γωνίας μόνο για καρέ, οι οποίοι αναιρούν αυτό το πρόβλημα και είναι συνήθως πολύ λογικές τιμές. Η άλλη πλευρά είναι ότι η ποιότητα του γυαλιού δεν είναι τόσο κοντά όσο οι ακριβότεροι φακοί φωτογραφικής μηχανής.

Ταχύτητα

Ακόμη και το πιο βασικό DSLR θα είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε σημείο και φωτογραφική μηχανή λήψης. Οι κάμερες DSLR σε επίπεδο εισόδου συνήθως επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν ριπές λήψεων σε περίπου 3 έως 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αλλά αυτό κανονικά θα είναι μόνο σε λειτουργία JPEG . Η ταχύτητα λειτουργίας έκρηξης θα είναι περιορισμένη σε λειτουργία RAW . Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για τους περισσότερους χρήστες, αλλά εάν σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε πολλές γρήγορες κινήσεις - όπως αθλητισμό ή άγρια ​​φύση - θα πρέπει να ανεβείτε στο επίπεδο του ημιπροϊόντος. Οι ακριβότερες φωτογραφικές μηχανές έχουν ρυθμό έκρηξης περίπου 5 έως 6 fps, συχνά σε λειτουργία RAW και JPEG . Οι ψηφιακές κάμερες DSLR Pro-Level μπορούν συχνά να πυροδοτούν περίπου 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο .

Λειτουργία ταινίας

Η λειτουργία ταινιών HD είναι κοινή στις DSLR και η ποιότητα είναι εκπληκτικά καλή. Ακόμα κι αν δεν είστε ένας ενθουσιώδης κινηματογράφος, θα βρείτε πιθανώς αυτή τη λειτουργία διασκεδαστική και εύκολη στη χρήση. Ορισμένες συσκευές DSLR προσφέρουν ακόμη ανάλυση βίντεο 4K. Τα διαφορετικά μοντέλα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, οπότε αξίζει να κάνετε κάποια έρευνα για να δείτε ποια θα σας ταιριάζει.

Συμπερασματικά

Ας ελπίσουμε ότι, ακολουθώντας αυτές τις προτάσεις, θα βοηθήσετε να αγοράσετε το καλύτερο DSLR ελαφρώς λιγότερο αποθαρρυντικό. Όλοι οι κατασκευαστές που κάνουν DSLRs προσφέρουν διαφορετικά πόντους συν και μείον και θα εξαρτηθεί από ποια χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά για εσάς. Απλά λάβετε υπόψη ότι συχνά είναι η ποιότητα των οπτικών στο φακό που κάνουν μια εικόνα μεγάλη, έτσι και η έρευνά σας σε ποιους φακούς θα ταιριάζει στο είδος της φωτογραφίας που σας ενδιαφέρει.

Και, το πιο σημαντικό, απολαύστε το νέο σας παιχνίδι!