Πώς να συνδέσετε έναν εκτυπωτή

Παραδοσιακά, ένας εκτυπωτής στο σπίτι κάποιου ήταν συνδεδεμένος σε έναν υπολογιστή και όλη η εκτύπωση έγινε μόνο από αυτόν τον υπολογιστή. Η εκτύπωση μέσω δικτύου επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα σε άλλες συσκευές στο σπίτι και ακόμη και εξ αποστάσεως μέσω του Internet.

Εκτυπωτές που διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα δικτύου

Μια κλάση εκτυπωτών, που συχνά ονομάζονται εκτυπωτές δικτύου , είναι ειδικά σχεδιασμένος για απευθείας σύνδεση σε δίκτυο υπολογιστών. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν εδώ και καιρό ενσωματώσει αυτούς τους εκτυπωτές στα δίκτυα των εταιρειών τους για να μοιραστούν τους υπαλλήλους τους. Ωστόσο, αυτά δεν είναι κατάλληλα για σπίτια, κατασκευάζονται για βαριά χρήση, σχετικά μεγάλα και θορυβώδη και γενικά πολύ ακριβά για το μέσο νοικοκυριό.

Οι εκτυπωτές δικτύου για οικιακές και μικρές επιχειρήσεις μοιάζουν με άλλους τύπους, αλλά διαθέτουν θύρα Ethernet , ενώ πολλά νεότερα μοντέλα ενσωματώνουν ενσωματωμένη ασύρματη δυνατότητα Wi-Fi . Για να διαμορφώσετε αυτά τα είδη εκτυπωτών για δικτύωση:

Οι εκτυπωτές δικτύου επιτρέπουν συνήθως την εισαγωγή δεδομένων διαμόρφωσης μέσω ενός μικρού πληκτρολογίου και οθόνης στο μπροστινό μέρος της μονάδας. Η οθόνη εμφανίζει επίσης μηνύματα σφάλματος χρήσιμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Εκτυπωτές δικτύωσης που χρησιμοποιούν Microsoft Windows

Όλες οι σύγχρονες εκδόσεις των Windows περιλαμβάνουν μια λειτουργία που ονομάζεται Κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών για τα δίκτυα της Microsoft και επιτρέπει σε έναν εκτυπωτή συνδεδεμένο σε έναν υπολογιστή να μοιράζεται με άλλους υπολογιστές σε τοπικό δίκτυο. Αυτή η μέθοδος απαιτεί τον εκτυπωτή να είναι ενεργά συνδεδεμένος στον υπολογιστή και αυτός ο υπολογιστής εκτελείται έτσι ώστε άλλες συσκευές να μπορούν να φτάσουν στον εκτυπωτή μέσω αυτού. Για να συνδέσετε έναν εκτυπωτή μέσω αυτής της μεθόδου:

  1. Ενεργοποιήστε την κοινή χρήση στον υπολογιστή . Από το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης του πίνακα ελέγχου, επιλέξτε "Αλλαγή προηγμένων ρυθμίσεων συστήματος" από το αριστερό μενού και ορίστε την επιλογή "Ενεργοποίηση κοινής χρήσης αρχείων και εκτυπωτών ".
  2. Μοιραστείτε τον εκτυπωτή . Επιλέξτε την επιλογή "Συσκευές και εκτυπωτές" από το μενού "Έναρξη", επιλέξτε "Ιδιότητες εκτυπωτή" αφού κάνετε δεξί κλικ στον υπολογιστή προορισμού και ελέγξτε το πλαίσιο "Κοινή χρήση αυτού του εκτυπωτή" στην καρτέλα "Κοινή χρήση".

Οι εκτυπωτές μπορούν να εγκατασταθούν σε έναν υπολογιστή μέσω συσκευών και εκτυπωτών. Ορισμένοι εκτυπωτές, όταν αγοράζονται, έρχονται επίσης με βοηθητικά προγράμματα λογισμικού (είτε σε CD-ROM είτε με δυνατότητα λήψης από τον Ιστό) με σκοπό την απλοποίηση της διαδικασίας εγκατάστασης, αλλά αυτά γενικά είναι προαιρετικά.

Το Microsoft Windows 7 πρόσθεσε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Οικιακή ομάδα που περιλαμβάνει υποστήριξη για δικτύωση ενός εκτυπωτή καθώς και κοινή χρήση αρχείων . Για να χρησιμοποιήσετε μια οικιακή ομάδα για να μοιραστείτε έναν εκτυπωτή , δημιουργήστε ένα μέσω της επιλογής Οικιακή ομάδα στον Πίνακα Ελέγχου, βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση Printers (Εκτυπωτές) είναι ενεργοποιημένη (για κοινή χρήση) και συνδέστε άλλους υπολογιστές στην ομάδα κατάλληλα. Η λειτουργία λειτουργεί μόνο μεταξύ αυτών των υπολογιστών με Windows που έχουν ενταχθεί σε μια οικιακή ομάδα που έχει ενεργοποιηθεί για κοινή χρήση εκτυπωτών.

Περισσότερα - Δικτύωση με τα Microsoft Windows 7, πώς να μοιράζεστε έναν εκτυπωτή χρησιμοποιώντας τα Windows XP

Εκτυπωτές δικτύωσης που χρησιμοποιούν συσκευές εκτός των Windows

Τα λειτουργικά συστήματα εκτός από τα Windows περιλαμβάνουν ελαφρώς διαφορετικές μεθόδους για την υποστήριξη εκτύπωσης δικτύου:

Περισσότερα - Κοινή χρήση εκτυπωτή σε Mac, Apple AirPrint Συχνές Ερωτήσεις

Ασύρματοι εκτυπωτές εκτύπωσης

Πολλοί παλαιότεροι εκτυπωτές συνδέονται με άλλες συσκευές μέσω USB, αλλά δεν διαθέτουν υποστήριξη Ethernet ή Wi-Fi . Ένας ασύρματος διακομιστής εκτύπωσης είναι ένα gadget ειδικής χρήσης που γεφυρώνει τους εκτυπωτές αυτούς σε ένα ασύρματο οικιακό δίκτυο . Για να χρησιμοποιήσετε ασύρματους διακομιστές εκτύπωσης, συνδέστε τον εκτυπωτή στη θύρα USB του διακομιστή και συνδέστε το διακομιστή εκτύπωσης σε ασύρματο δρομολογητή ή σημείο πρόσβασης .

Χρησιμοποιώντας εκτυπωτές Bluetooth

Ορισμένοι οικιακοί εκτυπωτές προσφέρουν δυνατότητες δικτύου Bluetooth , συνήθως ενεργοποιούνται από προσαρτημένο προσαρμογέα και όχι ενσωματωμένες. Οι εκτυπωτές Bluetooth σχεδιάζονται για να υποστηρίζουν την εκτύπωση γενικού σκοπού από κινητά τηλέφωνα. Επειδή πρόκειται για ένα ασύρματο πρωτόκολλο μικρής εμβέλειας, τα τηλέφωνα που λειτουργούν με Bluetooth πρέπει να τοποθετούνται σε κοντινή απόσταση από τον εκτυπωτή για να λειτουργήσει η λειτουργία.

Περισσότερα για τη δικτύωση Bluetooth

Εκτύπωση από το σύννεφο

Η εκτύπωση σε σύννεφα παρέχει τη δυνατότητα ασύρματης αποστολής εργασιών από υπολογιστές και τηλέφωνα συνδεδεμένους στο Internet σε απομακρυσμένο εκτυπωτή. Αυτό προϋποθέτει ότι ο εκτυπωτής θα είναι συνδεδεμένος στο Internet και περιλαμβάνει λογισμικό ειδικού σκοπού.

Το Google Cloud Print είναι ένας τύπος συστήματος σύννεφων εκτύπωσης, δημοφιλής ειδικά σε κινητά τηλέφωνα Android. Η χρήση του Google Cloud Print απαιτεί είτε έναν ειδικά κατασκευασμένο εκτυπωτή που είναι έτοιμος για το Google Cloud Print είτε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο με τον εκτυπωτή δικτύου που χρησιμοποιεί το λογισμικό σύνδεσης Google Cloud Print Connector.

Περισσότερα Πώς λειτουργεί το Google Cloud Print;