Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το AirPrint στο iPhone

Πώς να εκτυπώσετε στο iPhone χρησιμοποιώντας Airprint ή άλλες εκτυπώσεις

Η εκτύπωση από το iPhone είναι απλή: το κάνετε ασύρματα, χρησιμοποιώντας μια λειτουργία που ονομάζεται AirPrint. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Μετά από όλα, δεν υπάρχει θύρα USB για να συνδέσετε έναν εκτυπωτή σε ένα iPhone ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή iOS.

Αλλά χρησιμοποιώντας το AirPrint δεν είναι τόσο απλό όσο το πάτημα του κουμπιού Print. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να γνωρίζετε για το AirPrint, τι πρέπει να κάνετε για να λειτουργήσει και πώς να διορθώσετε προβλήματα με αυτό.

Απαιτήσεις AirPrint

Για να χρησιμοποιήσετε το AirPrint, χρειάζεστε τα εξής:

Ποιοι εκτυπωτές είναι συμβατοί με το AirPrint;

Όταν η AirPrint έκανε το ντεμπούτο της, μόνο οι εκτυπωτές της Hewlett-Packard προσέφεραν συμβατότητα, αλλά αυτές τις μέρες υπάρχουν εκατοντάδες ίσως χιλιάδες εκτυπωτές από δεκάδες κατασκευαστές που την υποστηρίζουν. Ακόμα καλύτερα, υπάρχουν όλα τα είδη εκτυπωτών: inkjet, εκτυπωτές laser, εκτυπωτές φωτογραφιών και πολλά άλλα.

Ελέγξτε την πλήρη λίστα των εκτυπωτών που είναι συμβατοί με το AirPrint .

Δεν έχω ένα από αυτά. Μπορεί η AirPrint να εκτυπωθεί σε άλλους εκτυπωτές;

Ναι, αλλά απαιτεί κάποιο πρόσθετο λογισμικό και λίγη επιπλέον εργασία. Προκειμένου το iPhone να εκτυπωθεί απευθείας σε έναν εκτυπωτή, αυτός ο εκτυπωτής χρειάζεται ενσωματωμένο λογισμικό AirPrint. Αλλά εάν ο εκτυπωτής σας δεν το έχει, ο υπολογιστής γραφείου ή ο φορητός υπολογιστής σας πρέπει να καταλάβει πώς να εργάζεστε τόσο με το AirPrint όσο και με τον εκτυπωτή σας.

Υπάρχουν ορισμένα προγράμματα που μπορούν να λάβουν εργασίες εκτύπωσης από το iPhone ή άλλη συσκευή iOS. Εφόσον ο εκτυπωτής σας είναι επίσης συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας (είτε ασύρματα είτε μέσω USB / Ethernet), ο υπολογιστής σας μπορεί να λαμβάνει δεδομένα από την AirPrint και στη συνέχεια να τα στείλει στον εκτυπωτή.

Το λογισμικό που χρειάζεστε για να εκτυπώσετε αυτόν τον τρόπο περιλαμβάνει:

Είναι το AirPrint εντελώς ασύρματο;

Ναί. Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα προγράμματα που αναφέρονται στην τελευταία ενότητα, το μόνο πράγμα που πρέπει να συνδέσετε φυσικά τον εκτυπωτή σας είναι μια πηγή ενέργειας.

Η συσκευή iOS και ο εκτυπωτής πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο;

Ναί. Για να λειτουργήσει το AirPrint, η συσκευή σας iOS και ο εκτυπωτής στον οποίο θέλετε να εκτυπώσετε πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi . Έτσι, καμία εκτύπωση στο σπίτι σας από το γραφείο.

Τι εφαρμογές συνεργάζονται με το AirPrint;

Αυτό αλλάζει συνεχώς, καθώς απελευθερώνονται νέες εφαρμογές. Τουλάχιστον, μπορείτε να υπολογίζετε στις περισσότερες εφαρμογές που ενσωματώνονται στο iPhone και άλλες συσκευές iOS υποστηρίζοντάς το. Για παράδειγμα, θα βρείτε στο Safari, Mail, Photos και Notes, μεταξύ άλλων. Πολλές εφαρμογές φωτογραφιών τρίτων μερών την υποστηρίζουν.

Μεγάλα εργαλεία παραγωγικότητας, όπως η σουίτα iWork της Apple (Σελίδες, Αριθμοί, Keynote - όλες οι συνδέσεις ανοίγουν το iTunes / App Store) και οι εφαρμογές του Microsoft Office για iOS (ανοίγει επίσης το App Store).

Πώς να εκτυπώσετε από ένα iPhone χρησιμοποιώντας AirPrint

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την εκτύπωση; Δείτε αυτό το σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του AirPrint .

Διαχειριστείτε ή ακυρώστε τις εργασίες εκτύπωσης με το Κέντρο εκτύπωσης

Εάν εκτυπώνετε μόνο μία σελίδα κειμένου, πιθανότατα δεν θα δείτε ποτέ το Κέντρο εκτύπωσης επειδή η εκτύπωση θα τελειώσει τόσο γρήγορα. Αν όμως εκτυπώνετε ένα μεγάλο έγγραφο, πολλές σελίδες, πολλά έγγραφα ή μεγάλες εικόνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Print Center για να τα διαχειριστείτε.

Αφού στείλετε μια εργασία στον εκτυπωτή, κάντε διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα στο iPhone για να εμφανιστεί ο διακόπτης εναλλαγής εφαρμογών. Εκεί θα βρείτε μια εφαρμογή που ονομάζεται Κέντρο εκτύπωσης. Εμφανίζει όλες τις τρέχουσες εργασίες εκτύπωσης που έχουν αποσταλεί από το τηλέφωνό σας σε έναν εκτυπωτή. Πατήστε σε μια εργασία για να δείτε πληροφορίες όπως τις ρυθμίσεις και την κατάσταση εκτύπωσης και να την ακυρώσετε πριν ολοκληρωθεί η εκτύπωση.

Αν δεν έχετε ενεργές εργασίες εκτύπωσης, το Print Center δεν είναι διαθέσιμο.

Μπορείτε να κάνετε εξαγωγή σε PDF χρησιμοποιώντας το AirPrint όπως στο Mac;

Ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά εκτύπωσης στο Mac είναι ότι μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε οποιοδήποτε έγγραφο σε PDF απευθείας από το μενού εκτύπωσης. Έτσι, προσφέρει το AirPort το ίδιο πράγμα στο iOS; Δυστυχώς όχι.

Από αυτή τη γραφή, δεν υπάρχει ενσωματωμένη δυνατότητα εξαγωγής αρχείων PDF. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές στο App Store που μπορούν να το κάνουν. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

Πώς να λύσετε τα προβλήματα AirPrint

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του AirPrint με τον εκτυπωτή σας, δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας είναι συμβατός με AirPrint (οι ήχοι είναι χαζό, ξέρω, αλλά είναι ένα βήμα-κλειδί)
  2. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone και ο εκτυπωτής σας είναι συνδεδεμένοι και στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi
  3. Κάντε επανεκκίνηση του iPhone και του εκτυπωτή σας
  4. Ενημερώστε το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS , αν δεν το χρησιμοποιείτε ήδη
  5. Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του υλικολογισμικού (ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή)
  6. Εάν ο εκτυπωτής σας είναι συνδεδεμένος μέσω USB σε σταθμό βάσης AirPort ή AirPort Time Capsule, αποσυνδέστε τον. Οι εκτυπωτές που είναι συνδεδεμένοι μέσω USB σε αυτές τις συσκευές δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AirPrint.