Σχέδιο οντοτήτων-σχέσεων

Χρησιμοποιήστε διαγράμματα ER για να απεικονίσετε τις σχέσεις μεταξύ οντοτήτων βάσης δεδομένων

Ένα διάγραμμα σχέσης οντότητας είναι μια εξειδικευμένη γραφική μορφή που απεικονίζει τις σχέσεις μεταξύ οντοτήτων σε μια βάση δεδομένων . Τα διαγράμματα ER χρησιμοποιούν συχνά σύμβολα για να αντιπροσωπεύουν τρεις τύπους πληροφοριών: οντότητες (ή έννοιες), σχέσεις και χαρακτηριστικά. Στα βιομηχανικά πρότυπα διαγράμματα ER, τα πλαίσια χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν οντότητες. Τα διαμάντια χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν τις σχέσεις και οι οβάλ χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες.

Αν και στο μη εκπαιδευμένο μάτι, τα διαγράμματα οντοτήτων-σχέσεων μπορούν να φαίνονται απίστευτα περίπλοκα, σε ενημερωμένους θεατές, βοηθούν τους επιχειρηματικούς χρήστες να κατανοούν τις δομές βάσεων δεδομένων σε υψηλό επίπεδο χωρίς συνοδευτικά στοιχεία.

Οι σχεδιαστές βάσεων δεδομένων χρησιμοποιούν διαγράμματα ER για τη μοντελοποίηση των σχέσεων μεταξύ των οντοτήτων βάσης δεδομένων σε μια σαφή μορφή. Πολλά πακέτα λογισμικού έχουν αυτοματοποιημένες μεθόδους για τη δημιουργία διαγραμμάτων ER από υπάρχουσες βάσεις δεδομένων.

Εξετάστε το παράδειγμα μιας βάσης δεδομένων που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κατοίκους μιας πόλης. Το διάγραμμα ER που εμφανίζεται στην εικόνα που συνοδεύει αυτό το άρθρο περιέχει δύο οντότητες: Πρόσωπο και πόλη. Μια ενιαία σχέση "ζει μέσα" συνδέει τα δύο μαζί. Κάθε άτομο ζει σε μία μόνο πόλη, αλλά κάθε πόλη μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς ανθρώπους. Στο διάγραμμα του παραδείγματος, τα χαρακτηριστικά είναι το όνομα του ατόμου και ο πληθυσμός της πόλης. Σε γενικές γραμμές, ουσιαστικά χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν οντότητες και ιδιότητες, ενώ τα ρήματα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τις σχέσεις.

Οντότητες

Κάθε στοιχείο που παρακολουθείτε σε μια βάση δεδομένων είναι μια οντότητα και κάθε οντότητα είναι ένας πίνακας στη σχεσιακή βάση δεδομένων. Συνήθως, κάθε οντότητα σε μια βάση δεδομένων αντιστοιχεί σε μια σειρά. Αν έχετε βάση δεδομένων που περιέχει τα ονόματα των ανθρώπων, η οντότητα μπορεί να ονομάζεται "Πρόσωπο". Ένας πίνακας με το ίδιο όνομα θα υπήρχε στη βάση δεδομένων και κάθε άτομο θα αντιστοιχούσε σε μια σειρά στον πίνακα προσώπων.

Γνωρίσματα

Οι βάσεις δεδομένων περιέχουν πληροφορίες για κάθε οντότητα. Αυτές οι πληροφορίες ονομάζονται "ιδιότητες". και αποτελείται από μοναδικές πληροφορίες για κάθε ελεγχόμενη οντότητα. Στο παράδειγμα προσώπου, τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το όνομα, το επώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και έναν αριθμό αναγνώρισης. Τα χαρακτηριστικά παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με μια οντότητα. Σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων, τα χαρακτηριστικά διατηρούνται στα πεδία όπου διατηρούνται οι πληροφορίες μέσα σε μια εγγραφή. Δεν περιορίζεστε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό χαρακτηριστικών.

Σχέσεις

Η αξία ενός διαγράμματος οντότητας-σχέσης έγκειται στην ικανότητά του να εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ οντοτήτων. Στο παράδειγμά μας, μπορείτε να παρακολουθείτε πληροφορίες σχετικά με την πόλη στην οποία ζει κάθε άτομο. Θα μπορούσατε επίσης να παρακολουθήσετε πληροφορίες σχετικά με την ίδια την πόλη σε μια οντότητα πόλης με μια σχέση που συνδέει μαζί την πληροφορία Άνθρωποι και Πόλη.

Πώς να δημιουργήσετε ένα διάγραμμα ER

  1. Δημιουργήστε ένα πλαίσιο για κάθε οντότητα ή έννοια σχετική με το μοντέλο σας.
  2. Σχεδιάστε γραμμές για να συνδέσετε τις σχετικές οντότητες για να διαμορφώσετε τις σχέσεις. Ετικέτα τις σχέσεις χρησιμοποιώντας ρήματα μέσα σε διαμάντια σχήματα.
  3. Προσδιορίστε τα σχετικά χαρακτηριστικά για κάθε οντότητα, ξεκινώντας από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, και καταχωρίστε τα σε οβάλ στο διάγραμμα. Αργότερα, μπορείτε να κάνετε λεπτομερέστερες τις λίστες χαρακτηριστικών σας.

Όταν τελειώσετε, θα έχετε δείξει με σαφήνεια το πώς οι διαφορετικές επιχειρηματικές έννοιες σχετίζονται μεταξύ τους και θα έχετε ένα εννοιολογικό υπόβαθρο για το σχεδιασμό μιας σχεσιακής βάσης δεδομένων για την υποστήριξη της επιχείρησής σας.