Οδηγός για αρχάριους για την κοινωνική δικτύωση

Βοήθεια για την κοινωνική δικτύωση

Παρά το τι μπορεί να σκεφτεί κανείς, η κοινωνική δικτύωση δεν είναι κάτι νέο. Όπως θα εξηγήσει αυτός ο οδηγός κοινωνικής δικτύωσης, τα κοινωνικά δίκτυα βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό περισσότερο από ό, τι στο διαδίκτυο. Όλοι ανήκουμε σε κοινωνικά δίκτυα και εξακολουθούμε να συμμετέχουμε σε κοινωνικά δίκτυα.

Αυτός ο οδηγός κοινωνικής δικτύωσης απλά θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στην έκδοση κοινωνικών δικτύων του ιστού.

Cliques

Το γυμνάσιο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα βασικής κοινωνικής δικτύωσης σε δράση. Υπάρχουν διάφορες κλίκες όπως οι geeks, οι κοινωνικοί, οι αθλητές, η μπάντα κλπ. Αυτές οι cliques είναι κοινωνικές ομάδες, και ένα άτομο μπορεί να είναι μέλος ενός από αυτούς, μέλος πολλών, ή μέλος κανένας.

Η ένταξη σε ένα κοινωνικό δίκτυο μπορεί να είναι σαν τη μετάβαση σε ένα νέο γυμνάσιο. Την πρώτη μέρα σας, δεν έχετε φίλους. Όμως, καθώς γνωρίζετε τους νέους συμμαθητές σας, αρχίζετε να βρίσκετε ανθρώπους με παρόμοια συμφέροντα. Μερικοί επιθυμούν να ενταχθούν σε ομάδες για να ξεκινήσουν την κοινωνική τους ένταξη, ενώ άλλοι είναι τόσο ντροπαλοί που μόλις γνωρίζουν κάποιον.

Και, ακόμα κι αν δεν γνωρίζαμε πολύ ή δεν φρόντιζε κανείς για έναν συγκεκριμένο συμμαθητή, γίνονται μέλος συναδέλφου όταν βγαίνουμε στον κόσμο. Η κοινωνία στο σύνολό της είναι ένα κοινωνικό δίκτυο και οι ομάδες αποτελούνται από γυμνάσια, κολέγια, αδελφότητες, χώρο εργασίας, βιομηχανία εργασίας κλπ.

Έχετε συναντήσει κάποιον σε κάποιο πάρτι ή κοινωνική συγκέντρωση και διαπιστώσατε ότι δεν έχετε πολλά να μιλήσετε μέχρι να μάθετε ότι πήγαν στο ίδιο κολέγιο; Ξαφνικά, έχετε πολλά να μιλήσετε.

Η κοινωνική δικτύωση στο διαδίκτυο δεν είναι πολύ διαφορετική. Στην αρχή, θα βρεθείτε χωρίς φίλους, αλλά καθώς συμμετέχετε, η λίστα των φίλων σας θα αυξηθεί. Και, όπως η ζωή, όσο περισσότερο συμμετέχετε, τόσο περισσότερο θα βγείτε από αυτό.

Οι φιλοι

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι χτισμένα γύρω από την έννοια των "φίλων". Δεν ονομάζονται πάντοτε "φίλοι". Το Linkedin , ένα κοινωνικό δίκτυο προσανατολισμένο στις επιχειρήσεις, τις αποκαλεί "συνδέσεις". Αλλά, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από το τι λέγονται.

Οι φίλοι είναι αξιόπιστα μέλη του κοινωνικού δικτύου τα οποία επιτρέπεται συχνά να κάνουν πράγματα που δεν τους επιτρέπεται να κάνουν οι μη φίλοι. Για παράδειγμα, ενδέχεται να περιορίσετε τη λήψη ιδιωτικών μηνυμάτων από οποιονδήποτε δεν βρίσκεται στη λίστα φίλων σας. Μερικά κοινωνικά δίκτυα σάς επιτρέπουν να κάνετε ολόκληρο το προφίλ σας ιδιωτικό στο ευρύ κοινό και να επιτρέπετε στους φίλους να το βλέπουν μόνο.

Οι φίλοι μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από έναν φίλο της πραγματικής ζωής σε κάποιον που έχει παρόμοια ενδιαφέροντα, σε κάποιον που ζει στην ίδια περιοχή, σε κάποιον που απλά βρήκατε ενδιαφέροντα. Στην ουσία, είναι κάποιος που θέλετε να παρακολουθείτε στο δίκτυο.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σας επιτρέπουν να βρείτε φίλους με διάφορους τρόπους. Υπάρχουν συχνά λειτουργίες αναζήτησης που σας επιτρέπουν να αναζητήσετε φίλους που ενδιαφέρονται για τα ίδια χόμπι, μιας συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας ή ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου. Μπορείτε επίσης να βρείτε φίλους μέσω ομάδων.

Ομάδες

Οι βασικές ομάδες περιλαμβάνουν μια πόλη, ένα κράτος, ένα γυμνάσιο, ένα κολέγιο κλπ. Τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα σάς επιτρέπουν να συμμετάσχετε σε αυτούς τους τύπους ομάδων είτε για να αναζητήσετε ένα χαμένο φίλο ή μέλος της οικογένειας ή για να γνωρίσετε μόνοι σας ανθρώπους. Οι ομάδες μπορούν επίσης να καλύπτουν ενδιαφέροντα όπως τα βιντεοπαιχνίδια, τα αθλήματα, τα βιβλία, οι ταινίες, η μουσική κλπ.

Οι ομάδες εξυπηρετούν δύο σκοπούς.

Πρώτον, είναι ένας καλός τρόπος να συναντήσετε ανθρώπους που μοιράζονται ένα παρόμοιο ενδιαφέρον. Εάν πάντα ήσασταν οπαδός των βιβλίων του Χάρι Πότερ, μπορεί να σας ενδιαφέρει να γίνετε μέλος μιας ομάδας αφιερωμένης στον Χάρι Πότερ και να συναντήσετε άλλους που απολαμβάνουν τα βιβλία.

Δεύτερον, είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για το θέμα. Η ομάδα του Χάρι Πότερ μπορεί να έχει συζητήσεις σχετικά με μια συγκεκριμένη γραμμή οικόπεδο στα βιβλία ή τη θέση ενός επερχόμενου βιβλίου υπογραφή από τον JK Rowling.

Τα κοινωνικά δίκτυα σάς επιτρέπουν να εκφράζεστε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ο πιο βασικός τρόπος για να εκφράσετε τον εαυτό σας είναι να συμπληρώσετε ένα προφίλ που παρέχει βασικές πληροφορίες όπως τα χόμπι, τα ενδιαφέροντά σας, την εκπαίδευση, την εργασία σας κ.λπ.

Τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα σας επιτρέπουν επίσης να προσαρμόσετε τη σελίδα του προφίλ σας με διάφορα θέματα που μπορούν να περιλαμβάνουν το συνδυασμό χρωμάτων και την εικόνα φόντου. Κάποιοι παίρνουν αυτό στο άκρο επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν λίστες αναπαραγωγής των αγαπημένων καλλιτεχνών τους, βίντεο κλιπ που βρίσκουν αστεία ή ενδιαφέροντα, ακόμα και widgets ή εφαρμογές τρίτων.

Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν ένα blog για να ενημερώσουν τους ανθρώπους τι συμβαίνει, μια συλλογή φωτογραφιών ή άλλες μορφές έκφρασης.

Έχοντας Διασκέδαση και Επιχειρήσεις

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για να συμμετάσχετε σε ένα κοινωνικό δίκτυο από τη συνάντηση ανθρώπων με την εκμάθηση περισσότερων για ένα θέμα, αλλά οι δύο πιο δημοφιλείς λόγοι είναι να διασκεδάσουν ή να κάνουν επιχειρήσεις.

Το διασκεδαστικό μέρος είναι απλό, εφ 'όσον επιλέγετε το σωστό κοινωνικό δίκτυο και συμμετέχετε στην κοινότητα. Όχι όλα τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργούνται ίσα, φυσικά, έτσι θα μπορούσε να χρειαστεί αρκετές προσπάθειες για να βρεθεί το σωστό κοινωνικό δίκτυο για εσάς, αλλά με νέους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να εμφανίζονται συνεχώς, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε ένα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Η κοινωνική δικτύωση έχει επίσης την επιχειρηματική της πλευρά πέρα ​​από τα κοινωνικά δίκτυα αποκλειστικά για επιχειρήσεις όπως το Linkedin ή το XING. Αν κοιτάξετε στο MySpace , θα βρείτε προφίλ ηθοποιών, μουσικών, κωμικών, κλπ. Αυτοί είναι άνθρωποι που δουλεύουν στο MySpace, βοηθώντας να καλλιεργήσουν ένα fanbase. Αλλά ξεπερνά μόνο τους διασκεδαστές. Επιχειρήσεις όλων των τύπων δημιουργούν προφίλ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τόσο για να βοηθήσουν στη διαφήμιση των υπηρεσιών τους όσο και για να ενημερώσουν τους ανθρώπους για τα τρέχοντα νέα.

Κοινωνική δικτύωση και εσείς

Για όσους θέλουν να μάθουν πώς να ξεκινήσετε με την κοινωνική δικτύωση, το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε τι θέλετε σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης . Μερικοί εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον όπως αθλητισμός, μουσική ή ταινίες. Άλλοι είναι γενικότερης φύσεως και εξυπηρετούν το ευρύ κοινό.

Αφού προσδιορίσετε τι θέλετε από ένα κοινωνικό δίκτυο, ήρθε η ώρα να επιλέξετε το σωστό για εσάς. Μην εγκαταλείπετε μόνο την πρώτη. Ελάτε με μια μικρή λίστα με ενδιαφέροντα κοινωνικά δίκτυα και δοκιμάστε τα πριν λάβετε μια απόφαση. Και, δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι δεν μπορείς να είσαι μέρος πολλών δικτύων αν βρίσκεσαι δύσκολη η απόφαση.