Τι είναι το YMMV; Τι σημαίνει το YMMV;

Το σύμβολο "YMMV" σημαίνει ότι "τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν". Χρησιμοποιείται ως δήλωση αποποίησης ότι "αυτή η απαίτηση για αποτελέσματα θα είναι διαφορετική για κάθε άτομο". Χρησιμοποιείται συνήθως όταν απαντάτε σε ερωτήσεις τεχνικού τύπου σε διαδικτυακές συνομιλίες. Θα δείτε αυτό το ακρωνύμιο τόσο σε κεφαλαία YMMV όσο και σε πεζά ymmv μορφή, και τα δύο σημαίνουν το ίδιο πράγμα.

Παράδειγμα χρήσης YMMV 1

(Χρήστης 1) Χρειάζομαι μια πρόταση για το πώς να τροφοδοτήσουμε καλύτερα τα δύο σκυλιά μας και τον γερμανό μας βοσκό. Είναι όλοι μεγάλοι τρώγοντες και είναι πάνω από 75 λίβρες το καθένα. Το GSD μας είναι αλλεργικό στο γεύμα κοτόπουλου.

(Χρήστης 2) Σας συνιστώ να ρίξετε μια ματιά στο Champion μάρκα μηδέν-δημητριακών σήμα. Orijen ψάρια που βασίζονται σε ενήλικα τρόφιμα έρχεται σε 15 lb σακούλες. Μια τσάντα πρέπει να τροφοδοτεί 3 σκυλιά για τουλάχιστον 4 ημέρες.

(Χρήστης 1) 4 ημέρες τροφοδοσίας 3 σκυλιά από 15 κιλά;

(Χρήστης 2) Ναι. Ενώ YMMV, τα δύο σκυλιά μας θα χρειάζονταν 8 ημέρες για να τελειώσουν μία τσάντα του Orijen.

Παράδειγμα χρήσης YMMV 2

(Xian) τι φυσικό αέριο χρησιμοποιείτε στο SUV σας;

(Kevin) Χρησιμοποιώ καύσιμο οκτανίου Shell 93. Με παίρνει περίπου 21 μίλια στο γαλόνι της πόλης και μέχρι 30 mpg στον αυτοκινητόδρομο.

(Xian) 30 μίλια από το γαλόνι; Ουάου.

(Kevin) Φυσικά YMMV. Το SUV μου μεταβαίνει σε 90% κίνηση μπροστά από τον αυτοκινητόδρομο, έτσι ώστε να βοηθάει πολύ. Ότι το αέριο Shell είναι πραγματικά καλό, δοκιμάστε το.

Παράδειγμα χρήσης YMMV 3

(Χρήστης 1) Σκέφτομαι να βάλω τη βύθιση και να αλλάξω σε έναν σκληρό δίσκο στερεάς κατάστασης για τον επιτραπέζιο μου υπολογιστή. Αυτά τα πράγματα διαρκούν πολύ καιρό;

(Χρήστης 2) Εξαρτάται. YMMV με διαφορετικές μάρκες και πόσο ξαναγράφετε τη μονάδα δίσκου. Σας προτείνω να περιμένετε έναν σκληρό δίσκο 256 Corsair SSD να διαρκέσει τουλάχιστον 18 μήνες.

Παράδειγμα χρήσης YMMV 4

Αν έχετε καλωδιακό μόντεμ , θα πρέπει να έχετε ταχύτητα περίπου 15 megabits ανά δευτερόλεπτο. Φυσικά, YMMV.

Σίγουρα λάβετε μια οθόνη LCD αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά. Ενώ YMMV, η τελευταία οθόνη LCD μου με κράτησε πάνω από 3 χρόνια, και συνεχίζει!

Όπως λέει ο moahhunter παραπάνω, ymmv. Σίγουρα ξοδέψτε το χρόνο για να δοκιμάσετε το προϊόν για 30 ημέρες πριν αποφασίσετε εάν θέλετε να λάβετε εκτεταμένη εγγύηση.

Η έκφραση YMMV, όπως και πολλές πολιτιστικές περιγραφές του Internet, αποτελεί μέρος της σύγχρονης αγγλικής επικοινωνίας.

Εκφράσεις παρόμοιες με το YMMV

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να σημειώσετε συντομεύσεις στο Web και σε γραπτά μηνύματα:

Η κεφαλαιοποίηση είναι μια μη ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ομιλία . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά γράμματα (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια.

Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR. Και οι δύο είναι μια αποδεκτή μορφή, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL, και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στην ανταλλαγή μηνυμάτων σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία. Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με κάποιον πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, αποφύγετε τις συντομογραφίες εντελώς.

Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε από την πλευρά του να είστε πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τις επικοινωνίες σας με το χρόνο από το αντίστροφο.