Βασικές στρατηγικές για την πώληση των 3D μοντέλων σας στο διαδίκτυο

Πώς να πωλήσετε με επιτυχία τα 3D μοντέλα σας - Μέρος 3

Στα δύο πρώτα μέρη αυτής της σειράς, επικεντρώσαμε την προσοχή μας στις 10 μεγαλύτερες αγορές μοντέλων τρισδιάστατων μοντέλων και ποιες από αυτές θα σας δώσουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχούς πώλησης πόρων 3D αποθεμάτων.

Γνωρίζοντας πού να πουλήσετε είναι φανταστική, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να πουλήσετε. Σε αυτό το άρθρο θα περάσουμε από πέντε στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεχωρίσετε στην αγορά 3D και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα σταθερό ρεύμα πωλήσεων.

01 από 05

Αποκλειστική ή μη αποκλειστική;

Πώς να πωλούν με επιτυχία τα 3D μοντέλα σας. Oliver Burston / Getty Images

Από τα sites που μιλήσαμε στα προηγούμενα δύο άρθρα , επτά από αυτά προσφέρουν υψηλότερα ποσοστά δικαιωμάτων αν επιλέξετε να πουλήσουν τα μοντέλα σας αποκλειστικά στην αγορά τους.

Μην το κάνετε αυτό μακριά από το ρόπαλο-αποκλειστικότητα θα περιορίσει μόνο τις δυνατότητές σας στην αρχή. Ακολουθούν δύο λόγοι:

Η πώληση αποκλειστικά σε μια αγορά συρρικνώνει την πιθανή σας πελατεία.

Εάν αποφασίσετε να μεταφορτώσετε ένα μοντέλο αποκλειστικά στο Turbosquid, αυτό σημαίνει ότι έχετε περίπου 130.000 πιθανούς αγοραστές ανά μήνα. Ωστόσο, η μεταφόρτωση του ίδιου μοντέλου στο Turbosquid, το 3D Studio και το Creative Crash διπλασιάζει αποτελεσματικά το κοινό σας.

Ακόμη και κάτω από τις συμβάσεις αποκλειστικότητας, τα υψηλότερα ποσοστά δικαιωμάτων δεν εισέρχονται μέχρι να φτάσετε σε αρκετά υψηλό όγκο πωλήσεων.

Επομένως, δεν έχει νόημα να επιλέγετε την αποκλειστικότητα από την αρχή. Για παράδειγμα, η Turbosquid διαφημίζει έως και 80% δικαιώματα με το πρόγραμμα Squid Guild. Ωστόσο, δεν δικαιούστε αυτήν την τιμή έως ότου έχετε ήδη πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 10.000 δολαρίων. Δέκα. Χίλια. Δολάρια.

Δοκιμάστε πρώτα τα νερά.

Εάν είστε εδώ για μερικούς μήνες και παρατηρείτε ότι το 70% των πωλήσεών σας προέρχονται από το Turbosquid και μόνο το 30% προέρχονται από άλλες αγορές, τότε ίσως θελήσετε να αρχίσετε να σκέφτεστε την αποκλειστικότητα, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τρέξει τους αριθμούς πριν πηδώντας σε τίποτα.

02 του 05

Βρείτε μια θέση και κυριαρχήστε

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό, αλλά η δική μου σκέψη είναι ότι είναι καλύτερο να κυριαρχήσουμε σε μια συγκεκριμένη θέση από την προσπάθεια να βρεθεί επιτυχία με τη μέθοδο scatter-shot της δημιουργίας περιεχομένου.

Εάν τα περισσότερα από τα μοντέλα σας μοιράζονται ένα ενοποιητικό θέμα, είναι πιο πιθανό να οικοδομήσουμε μια φήμη ως ο μεσαιωνικός τύπος όπλου , ή ο καλύτερος μοντέρνας οχημάτων στην επιχείρηση . Εάν καταλάβετε ένα συγκεκριμένο σημείο στο χώρο του καταναλωτή, θα είναι πιο πιθανό να επιστρέψετε απευθείας στο κατάστημά σας, αντί να περάσετε εκατοντάδες αποτελέσματα σε μια γενική αναζήτηση.

Η αντίθετη σκέψη είναι ότι ποτέ δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι.

Η CGTrader πραγματοποίησε συνέντευξη με έναν από τους πιο επιτυχημένους πωλητές τρισδιάστατων αποθεμάτων στην επιχείρηση (κάνει πάνω από 50.000 δολάρια ετησίως που πωλούν μοντέλα 3D stock). Πηγαίνει σε βάθος σχετικά με το είδος των μοντέλων που πωλούν και συνιστά την πώληση σε μια ευρεία ποικιλία κατηγοριών. Σίγουρα δεν μπορείτε να διαφωνήσετε με την επιτυχία του.

Μια ωραία στρατηγική μπορεί να είναι η διαφοροποίηση νωρίς. Μάθετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τι παράγει τα περισσότερα εισοδήματα. Όταν έχετε μια σαφή ιδέα για το ποια είδη μοντέλων πωλούν, τότε κάντε μια σοβαρή προσπάθεια να καθιερωθείτε ως ηγέτης σε αυτή τη θέση.

03 του 05

Η παρουσίαση είναι κλειδί!

Εάν θέλετε το μοντέλο σας να ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους που προσφέρονται σε μια συγκεκριμένη αγορά, αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο για να φανεί πραγματικά, πραγματικά, καλό .

Οι περισσότεροι άνθρωποι περιλαμβάνουν μία ή δύο εμφανίσεις εικόνων και το αποκαλούν μια μέρα. Πηγαίνετε πάνω και πέρα. Πάρτε το χρόνο σας για να δημιουργήσετε μια πραγματικά μεγάλη στούντιο φωτισμού στούντιο, και ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να κάνετε τις εμφανίσεις σας όσο το δυνατόν ρεαλιστικές .

Δεν μπορείτε ποτέ να δώσετε στον πελάτη πάρα πολλές πληροφορίες, και μόλις έχετε μια καλή εξέδρα στούντιο μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε για όλα τα μοντέλα σας. Συμπεριλάβετε εικόνες από κάθε πιθανή γωνία, και ακόμη και να σκεφτείτε για την απόδοση ενός πικάπ.

Τέλος, μπορείτε να φορτώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες μορφές αρχείων. Αυτό θα κάνει τις προσφορές σας πιο ευέλικτες και θα προσελκύσουν ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Τουλάχιστον, πάντα περιλαμβάνει ένα αρχείο .OBJ, δεδομένου ότι είναι σχετικά οικουμενικό.

04 του 05

Οδηγήστε την κυκλοφορία εκτός τοποθεσίας

Σχεδόν κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες έχει ένα πρόγραμμα θυγατρικών, το οποίο σημαίνει ότι έχετε ένα επιπλέον κομμάτι της πώλησης, εάν φέρετε την κυκλοφορία από το off-site.

Ξεκινήστε να εδραιώσετε σε μερικά από τα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά το Facebook, το Twitter και το DeviantArt. Κάθε φορά που ανεβάζετε ένα νέο μοντέλο, δημοσιεύστε την εργασία σας με έναν σύνδεσμο θυγατρικών πίσω στην κύρια αγορά σας. Ξεκινήστε την ανάρτηση γύρω από τα φόρουμ CG και βάλτε συνδέσεις στο κατάστημά σας στις υπογραφές του φόρουμ σας.

Το μάρκετινγκ στον εαυτό σας εκτός του χώρου θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε έκθεση και οι συνδέσεις που κάνετε είναι πιο πιθανό να γίνουν πελάτες επαναλαμβανόμενες.

05 του 05

Πρώτη ποιότητα, ποσότητα αργότερα

Το πρώτο ένστικτο με αυτό το είδος της freelancing είναι να προσπαθήσουμε και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα στην αγορά όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Όσο περισσότερα μοντέλα διαθέτετε, τόσο περισσότερες πωλήσεις θα δημιουργήσετε - σωστά;

Οχι απαραίτητα.

Ακόμα κι αν έχετε εκατοντάδες μοντέλα προς πώληση, δεν πρόκειται να κάνετε μια μόνο δεκάρα αν δεν είναι αρκετά καλά για να δικαιολογήσουν μια αγορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να ξοδεύουν αξιοπρεπή χρήματα για τα τρισδιάστατα περιουσιακά στοιχεία τα χρησιμοποιούν επαγγελματικά, πράγμα που σημαίνει ότι θέλουν να αγοράσουν υψηλής ποιότητας εργασία.

Είναι δελεαστικό να χτυπήσουμε μικρά έργα τριών ή τεσσάρων ωρών που είναι "αρκετά καλά", αλλά δεν είναι τίποτα να σας πάμε οπουδήποτε εκτός αν κάποιος είναι πρόθυμος να τα αγοράσει.

Αντί να εστιάζετε στην ποσότητα από νωρίς, πάρτε το χρόνο σας κάνοντας την πρώτη παρτίδα μοντέλων σας όσο καλύτερα μπορούν. Η επένδυση κάποιου επιπλέον χρόνου μπροστά θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια φήμη ως ποιοτικό μοντέλο. Αργότερα, όταν έχετε εγκαταστήσει τον εαυτό σας, μπορείτε να εστιάσετε στην αύξηση της ποσότητας σας.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Ας ελπίσουμε ότι σας αφήσαμε μερικές σοβαρές ιδέες για το πώς μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με την πώληση των 3D μοντέλων σας online. Σε περίπτωση που χάσατε τα πρώτα δύο μέρη αυτής της σειράς, ακολουθούν οι σύνδεσμοι:

Μέρος 1 - Top 10 τρισδιάστατα εμπορικά μοντέλα
Μέρος 2 - Ποια αγορά τρισδιάστατων μοντέλων θα δημιουργήσει τις περισσότερες πωλήσεις;