Οι καλύτεροι πόροι για τη μάθηση στο Code Online

Από το JavaScript στον προγραμματισμό για κινητά, οι πόροι αυτοί καλύπτονται

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο είτε θέλετε να ενισχύσετε την ελκυστικότητά σας στους πιθανούς εργοδότες, η μάθηση για τον κώδικα μπορεί σίγουρα να είναι βολική. Αλλά πού να ξεκινήσετε; Υπάρχει σαφώς καμία έλλειψη επιλογών για να πάρουν τα πόδια σας βρεγμένα στον κόσμο των γλωσσών προγραμματισμού, αλλά η εύρεση ενός καλού σημείου εισόδου μπορεί να αποδειχθεί αποθαρρυντική. Εξάλλου, πώς αποφασίζετε ακόμη ποια γλώσσα σας εξυπηρετεί περισσότερο;

Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να σας καθοδηγήσει στις πρώτες αποφάσεις που θα πρέπει να κάνετε όταν σκέφτεστε να μάθετε να κωδικοποιείτε και στη συνέχεια θα συστήσει μερικούς από τους καλύτερους σε απευθείας σύνδεση πόρους για να στραφεί όταν είστε έτοιμοι να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας.

01 από 08

Πρώτα πρώτα πράγματα: Αποφασίστε ποια γλώσσα προγραμματισμού θέλετε να μάθετε

Carl Cheo

Πληκτρολογήστε "ποια γλώσσα κωδικού θα μάθετε" στην Google και θα συναντηθείτε με πάνω από 3 εκατομμύρια αποτελέσματα αναζήτησης. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια δημοφιλής ερώτηση και θα βρείτε πολλές αρχές με διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Θα μπορούσε να είναι φωτισμός και αξίζει τον κόπο να ξοδέψετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τι έχουν να πουν οι διάφοροι ιστότοποι σε αυτό το θέμα, αλλά αν θέλετε να εξορθολογίσετε τα πράγματα λίγο, ρωτήστε πρώτα τον εαυτό σας την ερώτηση: Τι θέλω να χτίσω;

Ακριβώς όπως τα λόγια στην αγγλική γλώσσα είναι τα μέσα για το τέλος των επικοινωνιακών σκέψεων και ιδεών, οι γλώσσες προγραμματισμού είναι χρήσιμες επειδή σας βοηθούν να ολοκληρώσετε ορισμένα πράγματα. Έτσι, όταν αποφασίζετε ποια γλώσσα κωδικοποίησης πρέπει να μάθετε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να σκεφτείτε τι θέλετε να οικοδομήσετε.

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο; Η γνώση του HTML, του CSS και του Javascript θα είναι σημαντική για εσάς. Περισσότερα ενδιαφερόμενο για την κατασκευή μιας εφαρμογής smartphone; Θα χρειαστεί να αποφασίσετε σε ποια πλατφόρμα θέλετε να ξεκινήσετε (Android ή iOS) και στη συνέχεια να επιλέξετε μία από τις αντίστοιχες γλώσσες όπως Java και Objective-C.

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω παραδείγματα δεν είναι εξαντλητικά. παρέχουν μόνο μια γεύση από τις ερωτήσεις που θα θελήσετε να αναρωτηθείτε όταν σκέφτεστε ποια γλώσσα θα πρέπει να αρχίσετε. Το παραπάνω διάγραμμα ροής θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας άλλος χρήσιμος πόρος όταν προσπαθείτε να περιορίσετε την κωδικοποίηση της αναζήτησης σε μια γλώσσα. Και ποτέ δεν υποτιμούν τη χρησιμότητα της Google? θα χρειαστεί κάποια υπομονή, αλλά αν ξέρετε τι θέλετε να χτίσετε, διερευνώντας ποια γλώσσα κωδικοποίησης χρειάζεται για να την οικοδομήσετε, αξίζει τον κόπο και την υπομονή.

Ο Carl Cheo, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το διακεκριμένο διάγραμμα ροής που βλέπετε παραπάνω, παρέχει επίσης μια εύχρηστη κατανομή των μέσων εκμάθησης που πρέπει να ληφθούν υπόψη βάσει της γλώσσας που θέλετε να μάθετε. Δείτε το εδώ - σημειώστε ότι μπορείτε να κάνετε κλικ στις διαφορετικές καρτέλες για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους πόρους για διαφορετικές γλώσσες.

02 από 08

Codeacademy

Codeacademy

Καλύτερο για: Δωρεάν, τολμούν να πω καλές κωδικεύσεις για κάποιες από τις πιο βασικές γλώσσες. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, μπορείτε να ακολουθήσετε ακόμη και ένα μάθημα επικεντρωμένο στα βασικά στοιχεία του HTML και του CSS, τα οποία θα χρησιμοποιήσετε καθώς ασκείστε την οικοδόμηση ενός ιστότοπου.

Διαθέσιμες γλώσσες:

Πλεονεκτήματα: Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Codeacademy και αρχίσετε να παρακολουθείτε ένα μάθημα, η υπηρεσία παρακολουθεί την πρόοδό σας, οπότε είναι εύκολο να σταματήσετε και να ξεκινήσετε χωρίς να χρειαστεί να περάσετε ώρες που παρακολουθείτε όπου απομακρύνεστε. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η υπηρεσία αυτή στοχεύει σε ολικούς αρχάριους. συστήνει να ξεκινήσουν οι πλήρεις αρχάριοι με HTML και CSS, αν και προσφέρει και πιο προηγμένα μαθήματα γλωσσών. Μπορείτε να περιηγηθείτε ανά τύπο μαθήματος (ανάπτυξη ιστού, εργαλεία, API, αναλύσεις δεδομένων και πολλά άλλα) και χάρη στην τεράστια δημοτικότητα του ιστότοπου - διαθέτει πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες - τα φόρουμ του είναι μια μεγάλη πηγή για να ρωτήσετε και να απαντήσετε στις δικές σας ερωτήσεις τίποτα από τα προβλήματα μέσα σε μια συγκεκριμένη πορεία για το πώς να οικοδομήσουμε ό, τι επιθυμεί η καρδιά σας. Ένα άλλο pro: Codeacademy είναι δωρεάν.

Μειονεκτήματα: Ορισμένα μαθήματα (ή συγκεκριμένα ερωτήματα ή προβλήματα σε ένα μάθημα) δεν είναι γραμμένα με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση εκ μέρους του χρήστη. Τα ισχυρά φόρουμ για το Codeacademy μπορούν συνήθως να έρθουν στη διάσωση σε αυτές τις περιπτώσεις, αν και μπορεί να αποθαρρύνουν να τρέξουν σε ένα χτύπημα όταν το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου παρουσιάζεται τόσο απρόσκοπτα. Περισσότερο "

03 του 08

Κωδικοποιητές εκδηλώσεις

Κωδικοποιητές εκδηλώσεις

Καλύτερο για: Όσοι θέλουν διασκέδαση και παιχνίδια στο δρόμο για να μάθουν πώς να οικοδομήσουν πραγματικά πράγματα μέσω κωδικοποιητικών γλωσσών, αφού θα ολοκληρώσετε μίνι παιχνίδια μετά από κάθε μάθημα. Όπως το Codeacademy, είναι στόχος για αρχάριους, και ίσως ακόμη περισσότερο από Codeacademy, είναι να μάθουμε βασικές έννοιες και όχι όλα τα παξιμάδια και τα μπουλόνια μιας γλώσσας προγραμματισμού. Είναι επίσης μια ιδανική επιλογή για όσους μιλούν γλώσσες διαφορετικές από την αγγλική, καθώς τα μαθήματα προσφέρονται επίσης στα ισπανικά, τα ολλανδικά, τα πορτογαλικά και τα ρωσικά, μεταξύ άλλων γλωσσών.

Διαθέσιμες γλώσσες:

Πλεονεκτήματα: Τα μαθήματα μέσω του Code Avengers είναι διασκεδαστικά και συναρπαστικά - από την άποψη αυτή, είναι συγκρίσιμα και ακόμη και ανταγωνιστικά με το Codeacademy.

Μειονεκτήματα: Το μεγαλύτερο είναι ότι υπάρχει ένα κόστος? ενώ μπορείτε να πάρετε μια δωρεάν δοκιμασία, οι συνδρομές - οι οποίες σας προσφέρουν πλήρη πρόσβαση σε κάθε μάθημα, και όχι ένα όριο έως και πέντε μαθήματα σε ένα μάθημα - κοστίζουν $ 29 το μήνα ή $ 120 για έξι μήνες. Ένα άλλο μειονέκτημα, τουλάχιστον σε σύγκριση με το Codeacademy, είναι ότι δεν υπάρχουν ειδικά φόρουμ για τα μεμονωμένα μαθήματα, οπότε είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν λύσεις εάν αγωνίζεστε με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στην πορεία σας. Σε σύγκριση με κάποιες άλλες τοποθεσίες, έχετε επίσης σχετικά λίγες επιλογές γλώσσας για να μελετήσετε. Περισσότερο "

04 του 08

Khan Academy

Khan Academy

Καλύτερο για: Νέους που γνωρίζουν τι θέλουν να οικοδομήσουν και θέλουν έναν συναρπαστικό, απλό τρόπο να μάθουν δεξιότητες. Επιπλέον, η Khan Academy θα κάνει το πιο συναίσθημα για όσους θέλουν να επικεντρωθούν σε εφαρμογές γραφικών και τυχερών παιχνιδιών. Υπάρχει επίσης μια εστίαση στα προγραμματιστικά σχέδια και κινούμενα σχέδια.

Διαθέσιμες γλώσσες:

Πλεονεκτήματα: Τα πάντα είναι δωρεάν, καθιστώντας την Khan Academy έναν από τους σπουδαίους πόρους για να μάθουν να κωδικοποιούν on-line χωρίς να χρειάζεται να παραδίδουν τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας. Τα μαθήματα είναι λογικά μεγέθους (όχι ωρών) και εμπλέκονται. Ο τρόπος παρουσίασης και διδασκαλίας νέων δεξιοτήτων είναι επίσης καλά οργανωμένος. μπορείτε να μεταβείτε στα βασικά στοιχεία του animation μέσα στα υλικά JavaScript, για παράδειγμα.

Μειονεκτήματα: Σχετικά λίγες γλώσσες που προσφέρονται, και δεν θα απολαύσετε την ίδια ακμάζουσα κοινότητα φόρουμ όπως διατίθεται με το Codeacademy. Αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάλογα με το στυλ εκμάθησης και τις προτιμήσεις σας - είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε. Περισσότερο "

05 του 08

Σχολείο κώδικα

Σχολείο κώδικα

Καλύτερο για: Όσοι θέλουν να μάθουν γλώσσες πέρα ​​από το τυπικό JavaScript και HTML / CSS, ειδικά κινητές γλώσσες για εφαρμογές iOS όπως Objective-C. Δεν είναι ως αρχάριο προσανατολισμό όπως οι άλλοι πόροι σε αυτόν τον κατάλογο, οπότε ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε πρώτα με έναν άλλο ιστότοπο πρώτα και στη συνέχεια να κάνετε το δρόμο σας εδώ αφού έχετε λίγες δεξιότητες κάτω από τη ζώνη σας. Σχολείο Code έχει περισσότερο από έναν επαγγελματία λυγισμένο από πολλούς άλλους πόρους που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο - αν ψάχνετε να γίνετε προγραμματιστής από το εμπόριο, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλό μέρος για να περάσετε κάποιο σοβαρό χρόνο (αν και να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε κάποια χρήματα καθώς και αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλο το υλικό).

Διαθέσιμες γλώσσες:

Πλεονεκτήματα: Μια μεγάλη επιλογή μαθημάτων και ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για αρχάριους που μπορεί να ενημερώσει την απόφασή σας σε ποια γλώσσα θα ξεκινήσετε. Σύμφωνα με τη φήμη της για την παροχή μαθημάτων επαγγελματικής ποιότητας, το Code School προσφέρει επαγγελματικά επιλεγμένους καταλόγους περιεχομένου, μαζί με podcasts και video shows. Μπορείτε να βουτήξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στον κόσμο της κωδικοποίησης για συσκευές iOS - κάτι που δεν είναι δυνατό να γίνει με τους περισσότερους από τους άλλους πόρους που αναφέρονται σε αυτήν τη λίστα.

Μειονεκτήματα: Μπορεί να αισθανθείτε λίγο χαμένο αν έρχεστε στο σχολείο Code με μηδενικές προηγούμενες γνώσεις προγραμματισμού. Επιπλέον, για να έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα 71 μαθήματα του ιστότοπου και τα 254 προγράμματα προβολής, θα χρειαστεί να πληρώσετε (29 δολάρια το μήνα ή 19 δολάρια το μήνα με ένα ετήσιο σχέδιο) και εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ιστότοπο για το πλήρες δυναμικό του, Θα χρειαστεί να πληρώσω. Περισσότερο "

06 του 08

Coursera

Coursera

Καλύτερο για: Εκπαιδευόμενοι με αυτοκίνηση που έχουν την αφοσίωση και την υπομονή να κάνουν ένα κομμάτι από σκάψιμο για να βρουν το μάθημα που έχει την πιο νόημα γι 'αυτούς, δεδομένου ότι σε αντίθεση με τοποθεσίες όπως το Codeacademy, η Coursera φιλοξενεί εκπαιδευτικό υλικό για μια τεράστια ποικιλία θεμάτων πέρα ​​από τον προγραμματισμό .

Διαθέσιμες γλώσσες:

Πλεονεκτήματα: Τα μαθήματα διατίθενται από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το Στάνφορντ και το Πανεπιστήμιο του Michigan, ώστε να γνωρίζετε ότι είστε σε καλά χέρια. Επιπλέον, τα περισσότερα μαθήματα είναι δωρεάν, αν και μπορείτε να πληρώσετε για μερικούς, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών που σας παρουσιάζουν ένα πιστοποιητικό ολοκλήρωσης στο τέλος.

Μειονεκτήματα: Δεν θα βρείτε όλα τα μαθήματα κωδικοποίησης σε ένα εύχρηστο μέρος, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει να έρθει σε αυτό το site γνωρίζοντας ακριβώς τι ψάχνετε. Τα μαθήματα γενικά δεν είναι τόσο ελκυστικά ούτε διαδραστικά όπως αυτά που διατίθενται μέσω της Codeacademy, Code Avengers ή Khan Academy. Περισσότερο "

07 του 08

Δεντρόσπιτο

Δεντρόσπιτο

Καλύτερο για: Όσοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό και να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες που μαθαίνουν επαγγελματικά ή για μερικά δευτερεύοντα έργα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των υλικών απαιτεί συνδρομητική πληρωμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έρθετε στο Treehouse με έναν τόνο προηγούμενης γνώσης. έχοντας μια ιδέα για το τι θέλετε να οικοδομήσετε είναι συχνά αρκετά, αφού πολλά από τα μαθήματα είναι χτισμένα γύρω από στόχους, όπως η οικοδόμηση ενός δικτυακού τόπου.

Διαθέσιμες γλώσσες:

Πλεονεκτήματα: Περιλαμβάνει γλώσσες προγραμματισμού για κινητά για iOS, οπότε αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή iPhone, αυτός ο ιστότοπος θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να το κάνετε. Παίρνετε πρόσβαση στα φόρουμ της κοινότητας, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο όταν είστε κολλημένοι.

Μειονεκτήματα: Μόλις εξαντλήσετε τη δωρεάν δοκιμή, η Treehouse απαιτεί να επιλέξετε ένα από τα δύο σχέδια που πληρώνονται. Το φθηνότερο κοστίζει 25 δολάρια το μήνα και σας δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 1.000 μαθήματα βίντεο και διαδραστικά εργαλεία, ενώ για $ 49 το μήνα το "Pro Plan" σας δίνει πρόσβαση σε ένα φόρουμ μόνο για μέλη, περιεχόμενο bonus, δυνατότητα λήψης βίντεο για μάθηση εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν σίγουρα να είναι χρήσιμα, αλλά θα πρέπει να είστε αρκετά σοβαροί για να μάθετε να κωδικοποιείτε ότι αξίζει να πληρώσετε τόσο πολύ σε μηνιαία βάση. Περισσότερο "

08 από 08

Προγραμματισμός για παιδιά

Παιδικές χαρές Swift. μήλο

Όλα τα παραπάνω sites είναι προσανατολισμένα προς τους αρχάριους, αλλά τι γίνεται με τους αρχάριους μιας τρυφερής εποχής; Θα θελήσετε να ελέγξετε έναν από αυτούς τους ιστότοπους που απευθύνονται σε παιδιά . Οι επιλογές περιλαμβάνουν το Blockly, το Scratch και το SwiftPlayground, και εισάγουν τους νέους στους προγραμματισμούς των εννοιών σε συναρπαστικούς, εύκολους στην παρακολούθηση τρόπους με έμφαση στα γραφικά.

Ξεκινήστε δωρεάν και διασκεδάστε

Όταν πρόκειται να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε, να επωφεληθείτε από τον πλούτο του ελεύθερου πόρου του διαδικτύου για να διερευνήσετε τις επιλογές σας και να εκθέσετε τον εαυτό σας σε όσες μεθόδους και δεξιότητες όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη να μαστίγετε την πιστωτική σας κάρτα μέχρι να είστε σίγουροι ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε κάποια γνώση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή / και εάν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να συνεχίσετε τον προγραμματισμό επαγγελματικά. Αλλά σε εκείνο το σημείο, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τη μεταφορά σε μια προσωπική τάξη ούτως ή άλλως!