Πώς να φτιάξετε το δικό σας περιοδικό Flipboard

01 από 07

Ξεκινήστε με την περιποίηση των δικών σας περιοδικών Flipboard

Φωτογραφία © Kupicoo / Getty Images

Το Flipboard είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων ειδήσεων εκεί έξω, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε ολόκληρη την εμπειρία ανάγνωσής σας, ενώ παράλληλα σας δίνει μια καθαρή και πανέμορφη διάταξη περιοδικών σε στυλ για να περιηγηθείτε εύκολα και να καταναλώσετε περιεχόμενο.

Πριν από την κυκλοφορία των περιοδικών από το Flipboard το 2013 , οι χρήστες θα μπορούσαν να προβάλλουν το περιεχόμενο ανά θέμα ή σύμφωνα με όσα μοιράζονταν στα δίκτυά τους στο Facebook και το Twitter. Σήμερα, η περιποίηση των δικών σας περιοδικών και η εγγραφή σε αυτά από άλλους χρήστες είναι πλέον ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσαρμόσετε το Flipboard σας και να ανακαλύψετε νέο περιεχόμενο σχετικό με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα.

Παρόλο που το Flipboard υποστηρίζει την επιφάνεια εργασίας, η κινητή εμπειρία είναι εκεί που τελικά λάμπει. Αυτό το σεμινάριο βήμα προς βήμα θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές για κινητά για να καθαρίσετε τα δικά σας περιοδικά και να ανακαλύψετε άλλα περιοδικά μέσα από την κοινότητα του Flipboard.

Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε πρώτα την δωρεάν εφαρμογή στο smartphone ή στο tablet σας. Είναι διαθέσιμο για iOS, Android, Windows Phone και ακόμα και Blackberry.

Κάντε κλικ στην επόμενη διαφάνεια για να δείτε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

02 του 07

Αποκτήστε πρόσβαση στο προφίλ χρήστη σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Flipboard για iOS

Αν είστε εντελώς νέοι στη χρήση του Flipboard, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη και στη συνέχεια να σας μεταφερθεί σε σύντομη περιήγηση στην εφαρμογή. Θα σας ζητηθεί πιθανώς να επιλέξετε μερικά ενδιαφέροντα από μια λίστα με θέματα, έτσι ώστε το Flipboard να μπορεί να προσφέρει ιστορίες που σας αφορούν περισσότερο.

Μόλις ο λογαριασμός σας έχει ρυθμιστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού στο κάτω μέρος της οθόνης για να περιηγηθείτε στις πέντε κύριες καρτέλες. Δεδομένου ότι θέλετε να δημιουργήσετε ένα περιοδικό, θα χρειαστεί να πατήσετε το εικονίδιο προφίλ χρήστη, το οποίο βρίσκεται στην άκρα δεξιά του μενού.

Σε αυτήν την καρτέλα, θα δείτε το όνομα και τη φωτογραφία προφίλ σας μαζί με τον αριθμό των άρθρων, των περιοδικών και των οπαδών που έχετε. Τα περιοδικά και οι μικρογραφίες τους θα εμφανιστούν σε ένα πλέγμα κάτω από αυτές τις πληροφορίες.

03 του 07

Δημιουργήστε ένα νέο περιοδικό

Στιγμιότυπο οθόνης του Flipboard για iOS

Για να δημιουργήσετε ένα νέο περιοδικό, απλώς πατήστε τη γκρι μικρογραφία με την ένδειξη "Νέα". Θα σας ζητηθεί να δώσετε στο περιοδικό σας έναν τίτλο και μια προαιρετική περιγραφή.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αν θέλετε το περιοδικό σας να είναι δημόσιο ή ιδιωτικό. Εάν θέλετε οι άλλοι χρήστες του Flipboard να μπορούν να προβάλλουν, να εγγραφούν και ακόμη και να συνεισφέρουν στο περιοδικό σας, αφήστε το ιδιωτικό κουμπί μακριά.

Πατήστε "Δημιουργία" στην πάνω δεξιά γωνία όταν τελειώσετε. Μια μικρογραφία με σκούρο γκρι με τον τίτλο του νεοδημιουργημένου περιοδικού θα εμφανιστεί στην καρτέλα προφίλ σας.

04 του 07

Προσθήκη άρθρων στο περιοδικό σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Flipboard ή του iOS

Αυτή τη στιγμή το περιοδικό σου είναι άδειο. Θα χρειαστεί να προσθέσετε περιεχόμενο στο περιοδικό σας και υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Κατά την περιήγηση: Μπορεί να συναντήσετε ένα άρθρο ενώ περιηγείστε τυχαία περιεχόμενο από την καρτέλα αρχική ή την καρτέλα θέμα που θέλετε να προσθέσετε στο περιοδικό σας.

Κατά την αναζήτηση: Χρησιμοποιώντας την καρτέλα αναζήτησης, μπορείτε να εισαγάγετε οποιεσδήποτε λέξεις ή όρους για να μηδενίσετε πραγματικά κάτι συγκεκριμένο. Τα αποτελέσματα θα απαριθμήσουν τα κορυφαία θέματα αποτελεσμάτων, τα οποία παρακολουθείτε ήδη, τις πηγές, τα περιοδικά και τα προφίλ που σχετίζονται με την αναζήτησή σας.

Ανεξάρτητα από το πώς μπορείτε να σκοντάψετε σε ένα άρθρο που θέλετε να προσθέσετε στο περιοδικό σας, κάθε άρθρο θα έχει ένα πλήκτρο σημείου συν (+) στην κάτω δεξιά γωνία κάθε άρθρου. Πατώντας το εμφανίζεται ένα νέο μενού "Flip into", το οποίο σας επιτρέπει να δείτε όλα τα περιοδικά σας.

Πριν προσθέσετε, μπορείτε να γράψετε μια προαιρετική περιγραφή χρησιμοποιώντας το πεδίο στο κάτω μέρος. Αγγίξτε το περιοδικό σας για να προσθέσετε αμέσως το άρθρο σε αυτό.

05 του 07

Δείτε και μοιραστείτε το περιοδικό σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Flipboard για iOS

Αφού προσθέσετε μερικά άρθρα στο περιοδικό σας, μπορείτε να επιστρέψετε στο προφίλ σας και να αγγίξετε το περιοδικό για να το δείτε και να μεταβείτε στο περιεχόμενό του. Αν το περιοδικό σας είναι δημόσιο, άλλοι χρήστες θα μπορούν να πατήσουν το κουμπί "Ακολουθήστε" στην επάνω δεξιά γωνία για να εγγραφούν στο δικό τους λογαριασμό στο Flipboard.

Για να μοιραστείτε ή να επεξεργαστείτε το περιοδικό σας, πατήστε το κουμπί με το τετράγωνο βέλος στο επάνω μέρος. Από εδώ, μπορείτε να αλλάξετε την φωτογραφία του εξώφυλλου, να αντιγράψετε τον σύνδεσμο ιστού ή ακόμα και να διαγράψετε το περιοδικό.

Μπορείτε να προσθέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα άρθρα στο περιοδικό σας και μπορείτε να δημιουργήσετε όσα καινούρια περιοδικά θέλετε, για διαφορετικά θέματα και ενδιαφέροντα.

06 του 07

Πρόσκληση συνεργατών (προαιρετικό)

Στιγμιότυπο οθόνης του Flipboard για iOS

Μερικά από τα καλύτερα περιοδικά Flipboard έχουν πολλούς συνεργάτες και πολλά περιεχόμενα. Αν το περιοδικό σας είναι δημόσιο και γνωρίζετε κάποιον που θα είναι καλός συνεργάτης, μπορείτε να τον προσκαλέσετε να προσθέσει περιεχόμενο στο περιοδικό σας.

Στο μπροστινό μέρος του καλύμματος του περιοδικού, θα πρέπει να υπάρχει μια εικόνα που μοιάζει με δύο χρήστες δίπλα σε ένα σύμβολο συν στο επάνω μέρος της οθόνης. Αν πατήσετε, θα βγει ένα σχέδιο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα σύνδεσμο πρόσκλησης για αποστολή.

07 του 07

Ακολουθήστε περιοδικά από άλλους χρήστες

Στιγμιότυπο οθόνης του Flipboard για iOS

Τώρα που ξέρετε πώς να φτιάξετε τα περιοδικά του Flipboard, μπορείτε να παρακολουθήσετε περισσότερα περιοδικά αναζητώντας υπάρχοντα περιοδικά που έχουν επιμεληθεί από άλλους χρήστες.

Από την καρτέλα προφίλ σας, πατήστε το κουμπί με το εικονίδιο χρήστη και το σύμβολο συν στην επάνω αριστερή γωνία. Αυτό είναι όπου μπορείτε να βρείτε ανθρώπους και περιοδικά που θα ακολουθήσουν.

Χρησιμοποιώντας το επάνω μενού, μπορείτε να περιηγηθείτε στους δημιουργούς περιοδικών, στους ανθρώπους με τους οποίους είστε συνδεδεμένοι στο Facebook , στους ανθρώπους που παρακολουθείτε στο Twitter και στους ανθρώπους που βρίσκονται στις επαφές σας. Πατώντας "Ακολουθήστε" δίπλα στο όνομα ενός ατόμου ή στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ του θα ακολουθήσουν όλα τα περιοδικά τους.

Για να παρακολουθήσετε μεμονωμένα περιοδικά, πατήστε το προφίλ ενός χρήστη και στη συνέχεια επιλέξτε ένα από τα περιοδικά του. Για να το ακολουθήσετε, απλώς πατήστε "Ακολουθήστε" στο ίδιο το περιοδικό. Τα περιεχόμενα των περιοδικών που αποφασίζετε να ακολουθήσετε θα εμφανιστούν κατά την περιήγηση στο Flipboard, ωστόσο μόνο τα περιοδικά που δημιουργείτε ή συμβάλλετε θα εμφανίζονται στο προφίλ σας.

Επόμενη συνιστώμενη ανάγνωση: Top 10 καλύτερες εφαρμογές αναγνώστη ειδήσεων για χρήση