Η Microsoft φέρνει την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook στο Apple Watch

10 Αυγούστου 2015

Τον Ιανουάριο τελείωσε αυτό το έτος, η Microsoft είχε διαθέσει το Outlook για iOS και μια προεπισκόπηση του Outlook για το Android. Αυτές οι εφαρμογές του Outlook έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται με το Office 365, το Exchange, το Outlook.com, το Gmail και άλλους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τώρα, από την προηγούμενη εβδομάδα, ο γίγαντας προσφέρει μια νέα εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το Apple Watch . Αυτή η τελευταία ενημέρωση επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πλήρη μηνύματα μέσω της φορητής συσκευής τους.

Το ενημερωμένο Outlook για το iOS App

Η ενημερωμένη εφαρμογή Outlook για iOS περιλαμβάνει διάφορες βελτιωμένες λειτουργίες. Οι ειδοποιήσεις από το Outlook στο Apple Watch εμφανίζονται τώρα πολύ περισσότερο από μερικές φράσεις. Οι χρήστες εξακολουθούν να μην μπορούν να απαντήσουν απευθείας από μια ειδοποίηση. Ωστόσο, μπορούν να αγγίξουν το εικονίδιο του Outlook για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια αποκλειστική εφαρμογή Apple Watch του Outlook, η οποία τους επιτρέπει να βλέπουν το μήνυμα και να απαντούν και στο ίδιο.

Ενώ η Microsoft επικεντρώνεται κυρίως στην προώθηση της δικής της φορητής, της Microsoft Band, έχει επίσης ενδιαφέρεται εξίσου να υποστηρίξει το Apple Watch και το Android Wear. Η εταιρεία προσφέρει ήδη εφαρμογές όπως το OneDrive, το OneNote, το PowerPoint, το Skype και ούτω καθεξής, τόσο για τα smartwatches της Apple όσο και της Google.

Αυτή η στρατηγική είναι προφανώς μια λογική επέκταση του κύριου στόχου της εταιρείας να επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών της πέρα ​​από την πλατφόρμα των Windows. Παρεμπιπτόντως, η Microsoft δημιούργησε επιπρόσθετα έναν δικτυακό τόπο αφιερωμένο σε φορητούς υπολογιστές, ο οποίος απαριθμεί τις εφαρμογές του Office για το Apple Watch και το Android Wear. Σύμφωνα με τη δήλωση της Microsoft, η τελευταία έκδοση της εφαρμογής του Outlook για το Apple Watch προσφέρει τις ακόλουθες βασικές λειτουργίες:

Πώς η ενημέρωση ωφελεί το ρολόι της Apple

Η ενημερωμένη εφαρμογή είναι ωφέλιμη και για το Apple Watch. Σε αντίθεση με τις εκθέσεις της εταιρείας, η φορητή συσκευή πιστεύεται ότι έχει απόδοση κάτω από την ισοτιμία στην αγορά. Στο δεδομένο σενάριο, θα είναι καλό για την εταιρεία να προσθέσει στην υπάρχουσα λίστα εφαρμογών της.

Η CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους ότι το smartwatch υποστηρίζει περίπου 8.500 εφαρμογές. Ωστόσο, η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία εφαρμογών που μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα από τη φορητή συσκευή, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να τα συνδυάσει με το iPhone τους . Ο φρουτώδης γίγαντας προσπαθεί ήδη να επιτύχει αυτόν τον στόχο με την έκδοση 2.0 του watchOS.