Οι καλύτερες εφαρμογές διαλογισμού για Android και iOS

01 από 07

Οι καλύτερες εφαρμογές διαλογισμού

monkeybusinessimages / iStock

Η σύγχρονη ζωή είναι αγχωτική και η τεχνολογία είναι ένας από τους πολλούς ενόχους που συμβάλλουν σε υψηλά επίπεδα άγχους πολλών ανθρώπων σε καθημερινή βάση. Μπορεί να φανεί περίεργο, λοιπόν, ότι η στροφή προς το smartphone σας θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει να ανακουφίσει το άγχος. Αλλά αυτό είναι σίγουρα η περίπτωση με αυτές τις εφαρμογές, οι οποίες στοχεύουν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αυξήσετε την προσοχή κατευθύνοντας σας μέσα από μια πρακτική διαλογισμού.

Οι παρακάτω εφαρμογές είναι διαθέσιμες τόσο για το Android όσο και για το iPhone. Επιπλέον, θα επικεντρωθώ σε εφαρμογές που είναι δωρεάν για λήψη, δεδομένου ότι δεν πρέπει πάντα να πληρώνετε χρήματα στο όνομα της ευημερίας. Ακριβώς σημειώστε ότι ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές έχουν προαιρετικά πρόσθετα, όπως πρόσθετους διαλογισμούς με καθοδήγηση, που διατίθενται για λήψη με κόστος. Ορισμένες από αυτές έχουν επίσης εκδόσεις premium που ξεκλειδώνουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, αλλά οι δωρεάν λήψεις περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά που αναφέρω στις παρακάτω εγγραφές. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς προσφέρουν κοινότητες όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με άλλους χρήστες που ενδιαφέρονται για θέματα όπως η προσοχή, η μείωση του στρες και ο διαλογισμός.

Πριν εισέλθουμε στη λίστα, μια σημαντική σημείωση: Εάν είστε νέοι στο διαλογισμό και την ευαισθησία γενικά, μην παραβλέπετε την αξία του να πάρετε προσωπικά ένα εισαγωγικό μάθημα. Βοηθά να έχει κάποιος να σας καθοδηγήσει μέσω της διαδικασίας, ειδικά αν είστε αρχάριος, και είστε πιο πιθανό να συνεχίσετε με την πρακτική του διαλογισμού εάν δεν σας αφήνει να βρείτε το κίνητρο για να κατεβάσετε και να ανοίξετε μια εφαρμογή στο smartphone σας . Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι εφαρμογές δεν λειτουργούν τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε συγκεκριμένα αποτελέσματα επειδή μια επιτυχημένη πρακτική διαλογισμού απαιτεί συνέπεια.

02 του 07

Χρονοδιακόπτης Insight

Χρονοδιακόπτης Insight

Αυτή η εντελώς δωρεάν εφαρμογή έχει κάτι για σχεδόν όλους όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια πρακτική διαλογισμού, από απλούς χρονομετρητές έως περισσότερους από 4.000 διαλογισμούς με καθοδήγηση, οι οποίοι είναι ελεύθεροι όπως η ίδια η εφαρμογή. Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο έχει καταγραφεί περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια χρήστες και είναι μία από τις πιο γνωστές εφαρμογές διαλογισμού γύρω. Η πιο βασική περίπτωση χρήσης είναι η χρήση του Insight για να παρακολουθείτε την ώρα που θέλετε να διαλογιστείτε για μια συγκεκριμένη περίοδο - και μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία ήχων περιβάλλοντος (ή να επιλέξετε απλώς τη σιωπή) και να επιλέξετε να ακούσετε κουδούνια διαστήματος. Επιπλέον, υπάρχει κάτι που ικανοποιεί για να επιστρέψετε ήπια στην πραγματικότητα από τον ήχο ενός γκονγκ στο τέλος της καθορισμένης συνεδρίας σας διαλογισμού. Χρησιμοποιώ αυτό το app myself (όχι τόσο όσο θα έπρεπε, αν και!) Και βρίσκω ότι βελτιώνει την ημέρα μου κάθε φορά.

Συμβατότητα:

03 του 07

Ηρεμία

Ήρεμη εφαρμογή

Αυτή η εφαρμογή έχει να κάνει με τη μείωση του στρες και του άγχους σας, αυξάνοντας τη συνολική σας ευτυχία και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου σας. Για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους, η εφαρμογή σάς καθοδηγεί σε σειρές πολλαπλών ημερών, αν και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια συνδρομή για να αποκτήσετε πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά. Αυτές περιλαμβάνουν 7 ημέρες ηρεμίας, η οποία παρέχει μια εισαγωγή στην προσοχή και τον διαλογισμό. 7 ημέρες διαχείρισης του άγχους, η οποία σας εισάγει σε τεχνικές μείωσης του άγχους. και 7 Ημέρες Ευγνωμοσύνης, η οποία επικεντρώνεται στην προσπάθειά σας να εκτιμήσετε τι έχετε στη ζωή σας.

ou μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Calm για είτε καθοδηγούμενη είτε μη καθοδηγούμενη διαλογισμό που δεν ανήκει σε καμία από αυτές τις σειρές ή προγράμματα, αλλά σίγουρα αξίζει να εξερευνήσετε τα διάφορα χαρακτηριστικά όταν κάνετε λήψη αυτής της εφαρμογής. Και να θυμάστε ότι ξεχωρίζει από άλλες παρόμοιες εφαρμογές με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου - ελέγξτε το επταήμερο πρόγραμμα αφιερωμένο ακριβώς σε αυτό.

Συμβατότητα:

Αμειβόμενες λειτουργίες:

04 του 07

Omvana

Mindvalley (Omvana)

Η βασική ιδέα του Omvana είναι παρόμοια με αυτή των άλλων εφαρμογών που αναφέρονται εδώ - βελτιώστε την προσοχή σας μέσω καθοδηγούμενης πρακτικής - αλλά προσφέρει μια μοναδική εστίαση στη μουσική. Εκτός από την περιήγηση και την επιλογή από τη δική σας βιβλιοθήκη τραγουδιών και διαλογισμών της εφαρμογής με ποικίλες εστίες (συμπεριλαμβανομένης της προσοχής, του στρες, της χαλάρωσης και του ύπνου), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μίξερ για να επιλέξετε το τέλειο φωνητικό και τέλειους ήχους φόντου για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη εμπειρία διαλογισμού. Μπορείτε να αποθηκεύσετε ακόμη και αυτά που σας αρέσουν για μελλοντική χρήση. Η εφαρμογή Omvana ενσωματώνεται επίσης με το HealthKit της Apple για να τραβήξετε δεδομένα σχετικά με το επίπεδο πίεσης (πιθανώς από τον καρδιακό σας ρυθμό) με τον τελικό στόχο να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ηρεμία σας.

Συμβατότητα:

Αμειβόμενες λειτουργίες:

05 του 07

Αύρα

Aura app

Η εφαρμογή Aura έχει μία από τις απλούστερες έννοιες μεταξύ των διαφόρων επιλογών που προτείνονται εδώ: Κάθε μέρα, παίρνετε ένα διαφορετικό διαλογισμό τριών λεπτών που προσαρμόζεται ανάλογα με το πώς νιώθετε αυτή τη στιγμή. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να επιλέξετε πώς αισθάνεστε από μια λίστα επιλογών: εντάξει, ανήσυχος, θλιβερός, μεγάλος ή άγχος. Ακόμα κι αν επιλέξετε την ίδια συγκίνηση με πολλαπλές ημέρες, ο διαλογισμός που παίρνετε θα είναι διαφορετικός κάθε φορά. Η Aura περιλαμβάνει επίσης ένα tracker διάθεσης για να δείτε πώς αισθάνεστε την πάροδο του χρόνου και προσφέρει καθημερινές υπενθυμίσεις για την ολοκλήρωση σύντομων ασκήσεων αναπνοής. Θα βρείτε επίσης κάποιες από τις πιο συνήθεις λειτουργίες του διαλογισμού σχετικά με το διαλογισμό, όπως οι ακατάλληλοι διαλογισμοί με τους ήχους της φύσης.

Συμβατότητα:

Αμειβόμενες λειτουργίες:

06 του 07

Σάτβα

Sattva App

Όπως και οι άλλες εφαρμογές σε αυτό το άρθρο, το Sattva είναι διαθέσιμο για Android και iPhone και έχει επικεντρωθεί στην προσοχή με μια ποικιλία οδηγών διαμεσολάβησης. Τα χαρακτηριστικά standout εδώ είναι ένας μηχανισμός παρακολούθησης της διάθεσης για να σας βοηθήσουν να παρατηρήσετε τα μοτίβα με την πάροδο του χρόνου, μια «μηχανή ιδεών» που επιχειρεί να σας δείξει πώς ο διαλογισμός βελτιώνει τη ζωή σας και έναν μετρητή καρδιακών παλμών που μπορεί να μετρήσει τον καρδιακό ρυθμό σας πριν και μετά το διαλογισμό αυτό λειτουργεί μόνο αν έχετε ένα ρολόι της Apple ). Η εφαρμογή Sattva προσθέτει επίσης ένα κομμάτι παιχνιδιού στην πρακτική του διαλογισμού χρησιμοποιώντας προκλήσεις και τρόπαια για να σας κρατήσει κίνητρα.

Συμβατότητα:

Αμειβόμενες λειτουργίες:

07 του 07

Χαμόγελο μυαλό

Χαμόγελο μυαλό

Αυτή η λήψη από ένα Aussie μη κερδοσκοπικό είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για τους νεότερους χρήστες εκεί έξω, όπως δημιουργήθηκε ειδικά με τους μαθητές στο μυαλό. Το Smiling Mind προσφέρει προγράμματα για ποικίλες ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των 7-9, 10-12, 13-15, 16-18 και των ενηλίκων. Η εφαρμογή διαθέτει μια εύχρηστη διεπαφή για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας με την πάροδο του χρόνου, τόσο από την άποψη του πλήθους συνεδριών που ολοκληρώνετε όσο και από το πώς αλλάζουν τα συναισθήματά σας. Οι οικογένειες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν δευτερεύοντες λογαριασμούς από μια σύνδεση.

Συμβατότητα: