Πώς να καταγράψετε την οθόνη iPad στο Mac σας δωρεάν

Το Screencasting είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε παρουσιάσεις, να βελτιώσετε τα μαθήματα στην τάξη, να κάνετε οδηγούς βίντεο για να τις καθοδηγήσετε ή να ελέγξετε εφαρμογές και παιχνίδια στο YouTube. Και αν έχετε Mac, δεν χρειάζεστε ακριβό λογισμικό για να ξεκινήσετε. Το Mac διαθέτει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να καταγράψετε την οθόνη του iPad σας και να καταγράψετε ένα βίντεο από αυτό.

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε στην τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mac. Στο ελάχιστο, πρέπει να εκτελείτε το Mac OS X Yosemite, το οποίο περιέχει το ενημερωμένο λογισμικό που απαιτείται για την λήψη της οθόνης του iPad σας δωρεάν. Μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση του Mac σας κάνοντας κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέγοντας "Σχετικά με αυτό το Mac" από το μενού.

iPad Screencasting Secret: Το QuickTime στο Mac

Ξεκινώντας από το Yosemite, ο QuickTime Player στο Mac έχει τη δυνατότητα να καταγράψει την οθόνη των συσκευών σας iOS. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το iPhone όσο και το iPad. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε μεταξύ της χρήσης του ήχου που προέρχεται από το iPad, το οποίο είναι χρήσιμο αν σκοπεύετε να εγγράψετε μια φωνή αργότερα ή να παραλείψετε τον ήχο iPad και να καταγράψετε μια φωνή χρησιμοποιώντας το εσωτερικό μικρόφωνο στο Mac.

Χρήση των Windows για καταγραφή μιας οθόνης του iPad

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν καθόλου εύκολες επιλογές για την καταγραφή της οθόνης iPad σας δωρεάν χρησιμοποιώντας τα Windows. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε που δεν κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα.

Για να καταγράψετε το βίντεο, πρέπει να πάρετε την οθόνη iPad σας στον υπολογιστή σας Windows. Μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας το AirPlay . Δύο καλά πακέτα που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε το AirPlay είναι Reflector και AirServer. Και οι δύο είναι περίπου 15 δολάρια και περιλαμβάνουν μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο, έτσι μπορείτε να μάθετε πόσο καλά δουλεύουν.

Ο AirPlay Server και ο Reflector περιλαμβάνουν τη δυνατότητα εγγραφής του βίντεο που λαμβάνετε μέσω του AirPlay, οπότε δεν θα χρειαστείτε άλλο λογισμικό για να τραβήξετε το βίντεο.