Τι είναι τα μηνύματα;

Ένας οδηγός για αρχάριους για μηνύματα

Τα μηνύματα είναι ένα μέσο επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να συνομιλούν μεταξύ τους αποστέλλοντας μηνύματα κειμένου μέσω λογισμικού, με αποτέλεσμα τα μηνύματα να παραδίδονται στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή τους.

Ενώ τα μηνύματα συνηθέστερα αναφέρονται στο κείμενο που αποστέλλεται σε άλλο χρήστη μέσω πληκτρολογίου, τα μηνύματα ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνουν την αποστολή βίντεο, ήχου, εικόνων και άλλων πολυμέσων, καθώς οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και οι πλατφόρμες υποστηρίζουν συχνά αυτές τις λειτουργίες.

Πώς λειτουργούν τα μηνύματα;

Μια σύνθετη σειρά διακομιστών, λογισμικού, πρωτοκόλλων και πακέτων είναι απαραίτητα για να λάβετε το άμεσο μήνυμα που μόλις γράψατε και να το παραδώσετε στην επαφή σας με γρήγορη ταχύτητα φωτισμού.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο, How Instant Messaging Works , για μια εικονογραφημένη ανασκόπηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των μηνυμάτων.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω τα μηνύματα;

Για να συνομιλήσετε με την οικογένεια, τους φίλους και άλλες επαφές, πρέπει πρώτα να εξετάσετε σε ποια εφαρμογή ή πλατφόρμα θα επικοινωνήσετε μαζί σας και να εγγραφείτε για το δικό σας όνομα οθόνης και κωδικό πρόσβασης.

Υπάρχει μια ευρεία ποικιλία διαφορετικών τύπων πελατών μηνυμάτων , καθένα από τα οποία αντιμετωπίζει μια συγκεκριμένη ανάγκη ή μια κοινότητα χρηστών. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων περιλαμβάνουν το Facebook Messenger, το Snapchat, το WhatsApp, το Line και το Kik.

Είναι ασφαλή τα μηνύματα;

Όπως με όλες τις online επικοινωνίες, θα θέλετε να είστε προσεκτικοί με όσα λέτε και ποιες πληροφορίες μοιράζεστε. Μην δίνετε ποτέ προσωπικές πληροφορίες σε κάποιον που δεν γνωρίζετε και μην λέτε ποτέ κάτι που δεν θέλετε να έχετε εγγραφεί.

Πότε ήταν εφευρέθηκε τα μηνύματα;

Οι πρώτοι πελάτες ανταλλαγής μηνυμάτων αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1970 και επέτρεψαν στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα βασισμένα σε κείμενο σε υπολογιστές συνδεδεμένους στο ίδιο δίκτυο υπολογιστών, συνήθως μέσα στο ίδιο κτίριο. Σήμερα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν βίντεο και ήχο για να συνομιλούν, να μοιράζονται φωτογραφίες και αρχεία, να ανταγωνίζονται σε παιχνίδια για πολλούς παίκτες, να συμμετέχουν σε ομαδική συζήτηση και πολλά άλλα.

Πώς πρέπει να μιλήσω κατά τη διάρκεια μηνυμάτων;

Η γλώσσα και ο τόνος που χρησιμοποιείτε κατά την αποστολή μηνυμάτων θα πρέπει να είναι κατάλληλα για το κοινό στο οποίο μιλάτε. Ενώ εργάζεστε για παράδειγμα, θα θελήσετε να ακολουθήσετε την εθιμοτυπία και τις βέλτιστες πρακτικές για την επίδειξη επαγγελματισμού κατά την αποστολή μηνυμάτων. Εάν συζητάτε με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας, μπορείτε να είστε πιο casual, χρησιμοποιώντας slang, ακρωνύμια, ελλιπείς προτάσεις και ακόμα εικόνες και emojis για να ζωντανέψετε τη συζήτησή σας.

Κατανόηση της ορολογίας μηνυμάτων

Εάν αγωνίζεστε να κατανοήσετε τι σημαίνει FTW ή BISLY, ο οδηγός μας για τους όρους ανταλλαγής μηνυμάτων θα σας βοηθήσει στο δρόμο σας να γίνετε εμπειρογνώμονας μηνυμάτων σε χρόνο μηδέν.

Ενημερώθηκε από Christina Michelle Bailey, 6/28/16