Πώς να καταγράψετε και να δημιουργήσετε βίντεο παιχνιδιού

Εάν είστε ένας άπληστος gamer και είστε έτοιμοι να μοιραστείτε το gameplay σας με τον κόσμο, να λάβετε ανατροφοδότηση σχετικά με τις δεξιότητές σας και να μοιραστείτε τις ιστορίες παιχνιδιών διασκέδασης με άλλους, ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε είναι να καταγράψετε τον εαυτό σας να παίζετε και στη συνέχεια να ανεβάσετε το βίντεο YouTube.

Η παραγωγή βίντεο υψηλής ποιότητας δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολη, εφ 'όσον έχετε το σωστό λογισμικό και υλικό έτοιμο να ξεκινήσετε. Χρειάζεστε το σωστό υλικό για να καταγράψετε το gameplay και το σωστό λογισμικό για να επεξεργαστείτε το βίντεο πριν το μοιραστείτε.

Παρόλο που είναι πιο αληθινό ότι τα νεότερα μοντέλα του PlayStation και του Xbox διαθέτουν αυτόματες δυνατότητες εγγραφής βίντεο και σας επιτρέπουν να μοιράζεστε εύκολα βίντεο στο διαδίκτυο, δεν μπορούν πραγματικά να αντικαταστήσουν τα υψηλής ποιότητας, καλά επεξεργασμένα βίντεο που καταγράφουν και φορτώνουν οι ίδιοι.

Αν μη τι άλλο, έχουν πλημμυρίσει τα κοινωνικά δίκτυα με πολλά τρομερά βίντεο που κανείς δεν θέλει πραγματικά να παρακολουθήσει. Εάν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που σχετίζεται με το πραγματικό βιντεοπαιχνίδι για να κάνετε κοινή χρήση στο YouTube, έχουμε κάποιες συμβουλές.

Σημείωση: Όταν λέμε περιεχόμενο βίντεο παιχνιδιών για το YouTube, μιλάμε για βίντεο όπως το κόκκινο εναντίον του μπλε του Rooster Teeth, τα βίντεο του Achievement Hunter, το παιχνίδι Grumps ή το TheSw1tcher's Two Best Friends Play, για να αναφέρουμε μερικά μόνο.

Αποκτήστε μια συσκευή λήψης βίντεο

Ένα από τα βασικά κομμάτια του υλικού που χρειάζεστε είναι κάποιο είδος συσκευής λήψης βίντεο. Αυτό σας επιτρέπει να συλλάβετε κυριολεκτικά την έξοδο βίντεο του παιχνιδιού, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο βίντεο στον υπολογιστή σας και να κάνετε όλες τις επεξεργασίες πριν δημοσιεύσετε το στο YouTube.

Υπάρχουν πολλές επιλογές από αυτές τις μέρες με τα πιο δημοφιλή είναι τα Hauppage HDPVR 2 Gaming Edition , το Hauppauge HDPVR Rocket, το AVerMedia Live Gamer Portable, το AVerMedia AVerCapture HD, το Elgato Game Capture HD60 και το Roxio Game Capture HD Pro.

Συμβουλή: Αυτές οι συσκευές αξίζουν ειλικρινά τα μετρητά αν θέλετε πραγματικά να κάνετε βίντεο υψηλής ποιότητας. Δείτε πώς κατατάσσουμε μερικές από τις καλύτερες συσκευές λήψης βίντεο τυχερού παιχνιδιού για να μάθετε πώς συγκρίνουμε κάποιες από αυτές τις συσκευές λήψης βίντεο.

Έχουν όλα διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως κάποια που υποστηρίζουν ένα μικρόφωνο για ζωντανά σχόλια και άλλοι μπορούν να καταγράφουν συστατικά ή σύνθετα εκτός από το HDMI ή έχουν λειτουργία χωρίς υπολογιστή. Η ποιότητα εγγραφής, ιδιαίτερα για την παραγωγή βίντεο YouTube, είναι αρκετά μεταξύ όλων.

Όλες αυτές οι συσκευές που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορούν να καταγράψουν τα αρχεία παιχνιδιού Xbox σας, εντάξει, ακόμα και σε 1080p. Οι υψηλές επιδόσεις έρχονται όμως με κόστος και μια αξιοπρεπής μονάδα συλλήψεων μπορεί να σας τρέξει από $ 90 USD (2018) για το Roxio, μέχρι και $ 150 + για το Hauppage HDPVR2 ή το Elgato.

Σημείωση: Ορισμένες κονσόλες παιχνιδιών, όπως το PlayStation 4, διαθέτουν προστασία που καθιστά λίγο πιο δύσκολο να καταγράψετε το gameplay σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τι πρέπει να πει η συσκευή λήψης βίντεο σχετικά με την κονσόλα σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει όλα τα κατάλληλα εξαρτήματα υλικού και λογισμικού για την εγγραφή του βίντεο.

Ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας για τα Βασικά στοιχεία λήψης βίντεο τυχερού παιχνιδιού για το YouTube .

Επεξεργαστείτε τα βίντεο

Τώρα που έχει γίνει το βιντεοπαιχνίδι σας, πρέπει να σκεφτείτε τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την επεξεργασία και τη δημιουργία του βίντεο που θα καταλήξετε χρησιμοποιώντας το YouTube. Όχι μόνο χρειάζεστε ένα πρόγραμμα λογισμικού για να κάνετε πραγματικά την επεξεργασία αλλά και αρκετούς πόρους υλικού για να υποστηρίξετε το λογισμικό επεξεργασίας.

Λογισμικό επεξεργασίας βίντεο / ήχου

Υπάρχουν διαθέσιμοι τόνοι ελεύθερου και εμπορικού λογισμικού επεξεργασίας βίντεο . Η συσκευή λήψης σας πιθανότατα θα έρθει με κάποιο απλό πρόγραμμα επεξεργασίας, αλλά ενδέχεται να μην έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε αν θέλετε ένα επαγγελματικό βίντεο.

Οι εκδόσεις των Windows που έχουν εγκατεστημένα τα Windows Essentials μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ενσωματωμένο πρόγραμμα Microsoft Movie Maker για επεξεργασία με φως και οι χρήστες macOS μπορούν να χρησιμοποιήσουν το iMovie. Διαφορετικά, μπορεί να θεωρήσετε κάτι πολύ πιο προηγμένο, αλλά όχι δωρεάν, όπως το VEGAS Pro, το Adobe Premiere Pro ή το MAGIX Movie Edit Pro.

Η προσθήκη σχολίων στο βίντεό σας απαιτεί ένα μικρόφωνο κάποιου είδους. Μια δημοφιλής επιλογή ανάμεσα στους podcasters και πολλούς παραγωγούς βίντεο στο YouTube είναι ο μικροσκοπικός μικροσκόπτης του Blue's για περίπου $ 50 USD (2018). Ή μπορείτε να επεκτείνετε την ποιότητα και να πάτε για το Yeti Studio, επίσης από το Blue, αλλά για περίπου $ 130 USD (2018).

Ενώ θα κάνει οποιοδήποτε μικρόφωνο, θα έχετε συνήθως καλύτερη ποιότητα με μια συσκευή ανώτερης ποιότητας. Για παράδειγμα, η ποιότητα θα βελτιωθεί μεταξύ του Blue Snowball και του ενσωματωμένου μικροφώνου που είναι ήδη εγκατεστημένο στο φορητό σας υπολογιστή.

Επίσης, σκεφτείτε την επεξεργασία ήχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα όπως το Audacity για να επεξεργαστείτε τα λεπτομερή στοιχεία του αρχείου ήχου και, στη συνέχεια, μπορείτε να το κωδικοποιήσετε με τη σωστή μορφή ήχου που χρειάζεται ο επεξεργαστής βίντεο και να συνδυάσετε τα δύο για να δημιουργήσετε το YouTube σας. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο έχουν επίσης ενσωματωμένους κατάλληλους επεξεργαστές ήχου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που συνοδεύονται από υλικό λήψης βίντεο.

Σημειώστε ότι εάν τα δεδομένα βίντεο ή ήχου πρέπει να είναι σε διαφορετική μορφή αρχείου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής αρχείων (π.χ. χρειάζεστε το βίντεο να είναι ένα αρχείο MP4 αντί για αρχείο AVI ή ο ήχος να είναι σε μορφή MP3 αντί για WAV ).

Απαιτούμενο υλικό για επεξεργασία

Μπορεί να σας εκπλήξει πόσο απογοητευτικό είναι να προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε ένα βίντεο όταν ο υπολογιστής σας δεν θα συνεργαστεί. Ορισμένα συστήματα απλά δεν είναι κατασκευασμένα για επεξεργασία βίντεο και θα ξέρετε αμέσως καθώς αγωνίζεται να φορτώσει μενού ή να παίξει το βίντεο πίσω σε εσάς. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε το σωστό υλικό απαραίτητο για την επεξεργασία βίντεο υψηλής ποιότητας.

Δεν χρειάζεται απαραιτήτως ένας υπολογιστής παιχνιδιών υψηλής τεχνολογίας για να κάνετε κάποιες επαφές βίντεο, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο να χρειάζεστε πάνω από 4-8 GB μνήμης RAM για να πραγματοποιηθεί κάποια επεξεργασία βίντεο.

Αν είστε υπομονετικοί, μπορεί να είστε σε θέση να περάσετε με φθηνό υλικό, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Ελέγξτε με τον κατασκευαστή του προγράμματος προτού να αγοράσετε τίποτα, αφού μπορεί να χρειαστείτε διαφορετικό υλικό για να εκτελέσετε το λογισμικό επεξεργασίας και είναι καλύτερο να το ξέρετε πριν αγοράσετε κάτι.

Ο χώρος στο σκληρό δίσκο είναι ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να αγνοηθεί όταν ασχολείσαι με την επεξεργασία βίντεο για τυχερά παιχνίδια. Εάν το παιχνίδι σας είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να πάρει αρκετό χώρο στο σκληρό δίσκο. Σκεφθείτε να αποκτήσετε έναν άλλο σκληρό δίσκο εάν ο κύριος σας δεν είναι σε θέση να εκτελέσει την εργασία, όπως ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος .

Επίσης, εξετάστε το εύρος ζώνης του διαδικτύου σας. Για παράδειγμα, εάν η μέγιστη ταχύτητα αποστολής σας είναι μόνο 5 Mbps (0,625 MBps), θα χρειαστούν δύο ώρες για να μεταφορτώσετε ένα αρχείο βίντεο 4,5 GB στο YouTube.

Εξετάστε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Στο μακρινό παρελθόν. τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν ένα τεράστιο ναρκοπέδιο όταν ήρθε να κάνουμε παιχνίδια βίντεο YouTube, αλλά τα πράγματα άλλαξαν. Πολλές εταιρείες παιχνιδιών έχουν εκδώσει γενικές δηλώσεις που επιτρέπουν στους παίκτες να δημιουργούν βίντεο και ακόμη και να τις αποδίδουν με ελάχιστους ή μηδενικούς περιορισμούς.

Υπάρχουν ακόμα ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε, ωστόσο, όπως η χρήση μουσικής. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πλήρως τους ήχους που έχει το βίντεό σας. μην προσθέσετε μόνο τραγούδια που θέλετε κατά τη διάρκεια της φάσης επεξεργασίας ή μπορεί να αφαιρεθεί από το βίντεό σας ενώ το YouTube το επεξεργάζεται πριν ακόμα δημοσιευτεί.

Αξίζει?

Κάνοντας παιχνίδια μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό, αν ο στόχος σας είναι να κάνετε κάποια χρήματα ή απλά θέλετε να μοιραστείτε τις ικανότητές σας στον κόσμο των παιχνιδιών. Ωστόσο, η όλη διαδικασία, από το ίδιο το παιχνίδι μέχρι την επεξεργασία βίντεο, μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό.

Το gameplay, η επεξεργασία, η κωδικοποίηση και η μεταφόρτωση μπορούν να διαρκέσουν ώρες μόνο για ένα βίντεο 10 λεπτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το όλο θέμα δεν είναι ευχάριστο μόνο και μόνο επειδή η διαδικασία δεν είναι γεμάτη διασκέδαση. Μπορείτε να δείτε την ακατέργαστη εργασία σας να έρθει μαζί για να σχηματίσουν ένα τελικό και (ελπίζω) διασκεδαστικό έργο, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό.