Τα επτά μεγαλύτερα λάθη μάρκετινγκ της Wii U της Nintendo

Γιατί δεν έχουν αγοράσει περισσότεροι άνθρωποι το Wii U; Η Nintendo δεν τους έχει πουληθεί.

Από την αρχή, το Wii U υπέφερε από τις αδύναμες πωλήσεις και την έλλειψη ευαισθητοποίησης των καταναλωτών. Μερικοί κατηγορούσαν την ίδια την κονσόλα, αλλά ακόμη και αν συμφωνεί ότι το Wii U δεν είναι η "καλύτερη" κονσόλα, οι καταναλωτές δεν είναι λογικές οντότητες που δημιουργούν λεπτομερείς λίστες προδιαγραφών και χαρακτηριστικών και στη συνέχεια κάνουν την "καλύτερη" επιλογή. Οι καταναλωτές παίρνουν κάτι γιατί το θέλουν, και οι πωλήσεις είναι η τέχνη του να κάνουν οι καταναλωτές να πιστεύουν ότι χρειάζονται πραγματικά κάτι. Οι δυσκολίες του Wii U δεν ήταν, όπως κάποιοι επέμεναν, ότι το όνομα ήταν ηλίθιο ή η κονσόλα ήταν υποτονική. το πρόβλημα ήταν ότι η Νintendo έκανε μια τρομερή δουλειά πωλήσεων. Εδώ είναι μια ματιά σε επτά τρόπους που η εταιρεία έσπασε το pitch τους πωλήσεις.

07 του 07

Αποτυχία μάθησης από το 3DS

Nintendo

Η Nintendo, αφού υποσχέθηκε ότι δεν θα έκανε τα ίδια λάθη που έκανε με το 3DS, που απαιτούσε μια μείωση των τιμών και μια έγχυση παιχνιδιών για να ξεπεράσει τις πρώιμες λήθαργες πωλήσεις, έκανε πολλά από αυτά τα ίδια λάθη με το Wii U. Το μάθημα του 3DS ήταν ότι μια κονσόλα χρειάζεται μια σταθερή ροή παιχνιδιών υψηλής ποιότητας και ένα καλό σημείο τιμής. Δεν είναι γνωστό τι σκέφτηκε η Nintendo ότι είχε μάθει από το 3DS, αλλά δεν ήταν αυτό.

06 του 07

Κακές διαφημίσεις

Nintendo

Δεν ξέρω γιατί οι διαφημίσεις για το Wii U ήταν τόσο απαίσιο. Η Nintendo κατάλαβε κάποτε τι πρέπει να μοιάζει με μια καλή διαφήμιση. Αυτή η διαφήμιση για το Wii είναι διασκεδαστική, προσελκύει την προσοχή σας και δηλώνει σαφώς ότι το Wii έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει όλα τα δημογραφικά στοιχεία και να υποστηρίζει όλα τα είδη. Τίποτα που η Nintendo έβαλε έξω για το Wii U ήρθε κοντά σε αυτό.

Στο πρώτο του έτος, το πιο συναρπαστικό όραμα του Wii U εμφανίστηκε σε αυτή τη συλλογή κλιπ promo promo. Κάπως, ένας τυχαίος τύπος στο YouTube είχε ένα καλύτερο όραμα για την κονσόλα απ 'ότι η εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που το σχεδίασε;

05 του 07

Δεν υπάρχουν αρκετές διαφημίσεις

Ορισμένες τηλεοράσεις, όπως η δική μου, δεν συγχρονίζονται αρκετά με το Wii U gamepad. Sony

Ακόμη και οι κακές διαφημίσεις μπορούν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα μέσω της χρήσης επαναλαμβανόμενων επαναλήψεων, αλλά η Nintendo απέφυγε το είδος της διαφήμισης που μπορεί να τους κάνει κάπως καλούς. Η κονσόλα ήταν τόσο ανεπαρκώς διαφημισμένη ώστε ακόμα και πολλοί παίκτες δεν γνώριζαν ότι η Nintendo είχε μια νέα κονσόλα για περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της. Μερικοί ακόμα δεν το κάνουν.

Μερικοί άνθρωποι πρότειναν ότι η Nintendo δεν επενδύει πάρα πολύ σε διαφημίσεις, επειδή η έλλειψη παιχνιδιού σήμαινε ότι πραγματικά δεν ήταν πολύ να διαφημιστεί. Αλλά πόσο θλιβερό όταν η εξήγησή σας για την κακή σας απόδοση σε μια περιοχή είναι να την κατηγορήσετε για την κακή απόδοσή σας αλλού.

04 του 07

Υποστηριζόμενη υποστήριξη τρίτου μέρους

Nintendo, EA Sports

Για χρόνια, οι κονσόλες της Nintendo δεν είχαν την υποστήριξη τρίτων από τους ανταγωνιστές τους, σε μεγάλο βαθμό λόγω της αντίληψης ότι μόνο τα παιχνίδια της Nintendo πέτυχαν ποτέ πλήρως στα συστήματά τους. Είναι μια κατάσταση που η εταιρεία επέμεινε ότι θα γυρίσουν με το Wii U. Alas, η αρχική στήριξη από τρίτους εκπροσωπήθηκε κυρίως από μια ποικιλία από παλιά χρόνια λιμάνια. Η EA, η οποία έκανε πολύ λίγη προσπάθεια για να ξεκινήσει, εγκατέλειψε σχεδόν αμέσως. Το Ubisoft κολλήθηκε με την κονσόλα περισσότερο, αλλά τελικά, όλοι έφυγαν.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν μόνο πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε άλλες εταιρείες, αλλά η ερώτηση είναι ότι η Nintendo έκανε ό, τι μπορούσαν; Δεδομένου ότι η εταιρεία έκανε μια τέτοια φασαρία-φτωχή δουλειά να πωλεί στους καταναλωτές, δεν είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι ήταν εξίσου αναποτελεσματική στην πώληση στους εκδότες.

03 του 07

Πάρα πολύ εμπιστοσύνη στο Word of Mouth

Nintendo

Εάν διαβάσετε πρώιμες συνεντεύξεις με το κορυφαίο ορειχάλκινο της Nintendo, τους είδατε να εκφράζουν την ένθερμη ελπίδα ότι οι πρώτοι Wii U υιοθετές θα πουλούσαν τους φίλους τους σε αυτό. Αυτό ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο η διαφημιστική καμπάνια τους ήταν τόσο φτωχή. σκέφτηκαν ότι, όπως και με το Wii, οι άνθρωποι θα προσκαλέσουν τους φίλους τους να παίξουν και αυτό θα πουλούσε το σύστημα. Αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα καλύτερο σχέδιο αν το Wii U είχε κάτι τόσο άμεσο ως Wii Sports , και είναι κρίμα που δεν έμειναν στο σχέδιό τους για την προεγκατάσταση μερικών μίνι-παιχνιδιών που έδειξαν τα ειδικά χαρακτηριστικά της κονσόλας. Αν περιμένετε από τους πελάτες σας να είναι η ομάδα πωλήσεών σας, πρέπει να τους δώσετε κάτι για να πουλήσουν.

02 του 07

Αποτυχία να δείξει γιατί οι καταναλωτές χρειάζονται το Wii U

Nintendo

Όταν βγαίνει μια νέα κονσόλα, οι άνθρωποι χρειάζονται έναν σαφή λόγο για να αγοράσουν ένα. Με το Wii, το αγοράσατε για τον καινοτόμο, διαισθητικό ελεγκτή του. Τα PS3 και 360 πωλούνται στην ανώτερη ιπποδύναμη τους. Με το Wii U, η Nintendo βγήκε με ένα προϊόν του οποίου η έκκληση δεν ήταν εύκολο να εξηγηθεί. Ο ελεγκτής δεν ήταν τόσο απλός που η γιαγιά σας μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και τα γραφικά της κονσόλας ήταν ένα βήμα πίσω από τις κονσόλες της Microsoft και της Sony. Αυτό έφυγε μόνο, "αγοράστε το επειδή τα παιχνίδια της Nintendo θα είναι σε αυτό." Αλλά εάν αυτό είναι το μόνο σημείο πώλησης, γιατί να συμπεριλάβετε έναν ακριβό ελεγκτή;

Δεν ξέρω πώς να πουλάω ανθρώπους στο gamepad. Μου αρέσει πολύ , αλλά δεν μπορώ να βρω ένα μήνυμα τόσο καλό όσο "διαισθητικό ελεγκτή" ή "ανώτερα γραφικά." Προφανώς η Nintendo δεν μπορούσε ούτε και μετά από όλα τα χρόνια που εργάστηκαν στην κονσόλα, την αδυναμία τους να σκεφτούν από ένα ισχυρό σημείο πώλησης υποδηλώνει ότι έπρεπε να έχουν πάει σε διαφορετική κατεύθυνση.

01 από 07

Πολύ λίγα παιχνίδια της Nintendo

Η εκτόξευση του Pikmin 3 καθυστέρησε επανειλημμένα. Nintendo

Τι πωλεί κονσόλες της Nintendo; Πρωταρχικά παιχνίδια της Nintendo. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι το μοναδικό μεγαλύτερο πράγμα που κρατούσε το Wii U πίσω ήταν η έλλειψη τίτλων πώλησης συστημάτων. Σχεδόν κάθε παιχνίδι που ανακοίνωσαν για τις πρώτες μέρες του Wii U είδε την προβολή της ημερομηνίας έναρξης των προβολών κατά πολλούς μήνες (θα πίστευα ότι όλα αυτά τα χρόνια η Nintendo θα ξέρει πόσο καιρό χρειάζεται για να κάνει ένα παιχνίδι), αφήνοντας τους ιδιοκτήτες Wii U έλλειψη επιλογών. Η ποιότητα των πρώτων εκδόσεων του Nintendo Wii U ήταν κάπως uninspiring ? δεν είχαν τίποτα το πρώτο έτος που δημιούργησε τόσο πολύ ενθουσιασμό για την κονσόλα ως Capcom's Monster Hunter 3 Ultimate .

Με τα χρόνια, το Wii U κέρδισε μια συμπαγή βιβλιοθήκη από καταπληκτικά παιχνίδια . Αλλά χρειάστηκε πολύ καιρό πολύ για να φτάσουμε εκεί.