Πώς να χρησιμοποιήσετε το Scratchpad στον Firefox

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Firefox σε λειτουργικά συστήματα Mac OS X ή Windows.

Ο Firefox περιέχει ένα εύχρηστο σύνολο εργαλείων για τους προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένων ολοκληρωμένων κονσολών Web και σφαλμάτων καθώς και ενός κώδικα επιθεωρητή. Επίσης, η εφαρμογή ανάπτυξης ιστού του προγράμματος περιήγησης στο Web είναι το Scratchpad, ένα εργαλείο που επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν παιχνίδια με το JavaScript τους και να το εκτελέσουν από δεξιά μέσα σε ένα παράθυρο του Firefox. Το απλό interface του Scratchpad μπορεί να αποδειχθεί πολύ βολικό για τους προγραμματιστές JavaScript. Αυτό το σεμινάριο βήμα προς βήμα σας διδάσκει πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο καθώς και πώς να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε και να βελτιώσετε τον κώδικα JS.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Firefox, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Προγραμματιστής . Θα εμφανιστεί τώρα ένα δευτερεύον μενού. Κάντε κλικ στο Scratchpad , το οποίο βρίσκεται μέσα σε αυτό το μενού. Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί αυτού του στοιχείου μενού: SHIFT + F4

Το Scratchpad θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε ξεχωριστό παράθυρο. Η κύρια ενότητα περιέχει μερικές σύντομες οδηγίες, ακολουθούμενες από ένα κενό χώρο για την εισαγωγή σας. Στο παραπάνω παράδειγμα, έχω εισάγει κάποιο βασικό κώδικα JavaScript στον παρεχόμενο χώρο. Αφού εισαγάγετε κάποιο κώδικα JavaScript, κάντε κλικ στο μενού Εκτέλεση , το οποίο περιέχει τις ακόλουθες επιλογές.