Τι είναι ένα αρχείο DOCM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DOCM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DOCM είναι ένα αρχείο εγγράφου με δυνατότητα Mac OpenOffice Open XML που χρησιμοποιείται στο Microsoft Word. Εισήχθη στο Microsoft Office 2007.

Τα αρχεία DOCM είναι ακριβώς όπως τα αρχεία DOCX εκτός από το ότι μπορούν να εκτελέσουν μακροεντολές, οι οποίες σας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες στο Word. Αυτό σημαίνει ακριβώς όπως τα αρχεία DOCX, τα αρχεία DOCM μπορούν να αποθηκεύσουν μορφοποιημένο κείμενο, εικόνες, σχήματα, διαγράμματα και άλλα.

Τα αρχεία DOCM χρησιμοποιούν τις μορφές XML και ZIP για τη συμπίεση των δεδομένων σε μικρότερο μέγεθος. Είναι παρόμοιο με άλλες μορφές XML του Microsoft Office όπως το DOCX και το XLSX .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DOCM

Προειδοποίηση: Οι μακροεντολές που είναι ενσωματωμένες σε αρχεία DOCM έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν κακόβουλο κώδικα. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν ανοίγετε μορφές εκτελέσιμων αρχείων που έχουν ληφθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έχουν μεταφορτωθεί από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Δείτε την λίστα των εκτεταμένων αρχείων επεκτάσεων αρχείων για μια πλήρη λίστα αυτών των τύπων επεκτάσεων αρχείων.

Το Microsoft Office Word (έκδοση 2007 και παραπάνω) είναι το κύριο πρόγραμμα λογισμικού που χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία DOCM, καθώς και να τα επεξεργαστείτε. Αν έχετε προηγούμενη έκδοση του Microsoft Word, μπορείτε να κάνετε λήψη του δωρεάν πακέτου συμβατότητας του Microsoft Office για να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε αρχεία DOCM στην παλαιότερη έκδοση του MS Word.

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο DOCM χωρίς το Microsoft Word χρησιμοποιώντας το δωρεάν Word Viewer της Microsoft, αλλά απλά σας επιτρέπει να προβάλετε και να εκτυπώσετε το αρχείο, χωρίς να κάνετε αλλαγές.

Ο ελεύθερος συγγραφέας Kingsoft, OpenOffice Writer, LibreOffice Writer και άλλοι ελεύθεροι επεξεργαστές κειμένου θα ανοίξουν και θα επεξεργαστούν αρχεία DOCM.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο DOCM, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία DOCM, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DOCM

Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο DOCM είναι να το ανοίξετε σε έναν από τους επεξεργαστές DOCM από πάνω και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε το ανοιχτό αρχείο σε άλλη μορφή όπως DOCX, DOC ή DOTM.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό δωρεάν μετατροπέα αρχείων, όπως το FileZigZag, για να μετατρέψετε το αρχείο DOCM. Το FileZigZag είναι ένας ιστότοπος, οπότε θα πρέπει να ανεβάσετε το αρχείο DOCM για να το μετατρέψετε. Σας επιτρέπει να μετατρέψετε το αρχείο DOCM σε μορφή PDF , HTML , OTT, ODT , RTF και άλλες παρόμοιες μορφές αρχείων.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία DOCM

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DOCM, ό, τι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα και τότε θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.