Μηχανισμοί κάμερας κατά της ανατάραξης σε κάμερες DSLR

Πώς οι κατασκευαστές DSLR σας βοηθούν να μειώσετε το κούνημα της κάμερας

Το κούνημα της κάμερας μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, αλλά ένα κοινό πρόβλημα είναι το βάρος των φωτογραφικών μηχανών και των φακών. Ακόμη και τα πιο σταθερά χέρια μπορούν να αγωνιστούν για να διατηρήσουν ένα μεγάλο τηλεφακό σταθερό!

Ευτυχώς, οι περισσότεροι κατασκευαστές DSLR έχουν αναπτύξει μηχανισμούς αντι-κούνημα κάμερας για να αποτρέψουν το κούνημα της μηχανής.

Μηχανισμοί κατά του κούνημα στην κάμερα

Η πιο λογική μορφή σταθεροποίησης είναι προφανής όταν οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ένα σύστημα κάμερας αντι-κούνημα σε πραγματικούς φορείς κάμερας DSLR. Αυτό σημαίνει ότι η σταθεροποίηση είναι σε ισχύ, ανεξάρτητα από το τι φακό χρησιμοποιείτε.

Οι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν σήμερα την τεχνολογία κάμερας κατά των σάθων στα DSLR είναι:

Το μόνο μειονέκτημα της σταθεροποίησης μέσα στην κάμερα είναι ότι δεν μπορείτε να δείτε την επίδραση που έχει στις εικόνες σας καθώς φωτογραφίζετε τις φωτογραφίες σας. Αλλά αυτό είναι ένα μικρό τίμημα για να πληρώσετε!

Μηχανισμοί κατά του κουνήματος στο φακό

Γιατί οι δύο μεγαλύτεροι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών - η Canon και η Nikon - προσφέρουν μόνο σταθεροποίηση σε κάποιους από τους φακούς τους, και όχι με κάμερα;

Με απλά λόγια, και οι δύο κατασκευαστές παρήγαγαν (και εξακολουθούν να παράγουν) κινηματογραφικές κάμερες. Οι φακοί που κατασκευάστηκαν για κινηματογραφικές φωτογραφικές μηχανές εξακολουθούν να λειτουργούν επί DSLR σήμερα με όλες τις λειτουργίες AF (αυτόματης εστίασης).

Η Canon και η Nikon απλά παρήγαγαν πάρα πολλούς φακούς με σταθεροποίηση στο παρελθόν για να μεταβούν στην τεχνολογία της κάμερας σε αυτό το σημείο.

Δυστυχώς, θα πληρώσετε περισσότερα για έναν φακό με ενσωματωμένη σταθεροποίηση. Και οι δύο κατασκευαστές αρχίζουν να παράγουν φακούς με σταθεροποίηση για την σειρά APS-C των φωτογραφικών μηχανών τους και οι τιμές σταδιακά μειώνονται σε αυτές.

Η Canon χρησιμοποιεί τη συντομογραφία "IS" (Image Stabilization) και η Nikon χρησιμοποιεί το "VR" (Reduction Vibration) για να υποδηλώσει φακούς με σταθεροποίηση σε αυτά, οπότε φροντίστε να το ψάξετε πριν αγοράσετε!

Μην βασίζεστε στην τεχνολογία Anti-Shake

Όσο μεγάλη είναι η τεχνολογία και όσο πιο γρήγορα προχωράει, δεν είναι τέλεια και πιθανότατα δεν θα φτάσει ποτέ στο σημείο να διορθώσει όλα τα ζητήματα της παγκόσμιας κούρασης της μηχανής.

Οι μηχανισμοί αντιστροφής της κάμερας έχουν σχεδιαστεί για να σας προσφέρουν λίγο άκρη για να αποτρέψετε τις θολές φωτογραφίες. Μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την ταχύτητα κλείστρου ακόμα μία φορά, για να πάρετε λίγο περισσότερο φως ή για να ακονίσετε τις φωτογραφίες φακού των 500mm με μια απλή αφή. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην παράγει μια ευκρινή εικόνα ενώ το χέρι κρατάει την κάμερα στο 1/25 του δευτερολέπτου.

Η σταθεροποίηση της εικόνας δεν είναι η μαγική θεραπεία - όλα για τις θολή εικόνες και είναι ακόμα σημαντικό για τους φωτογράφους να χρησιμοποιούν δοκιμασμένες και αληθινές τεχνικές και εργαλεία που έχουν εργαστεί εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή, ένα τρίποδο ή ένα μονοπώλιο, γρηγορότεροι φακοί με ευρύτερο φ / στάσεις και υψηλότερο ISO ή τεχνητό φως.