60 GB PlayStation 3 Χαμηλή Τιμή, 80GB PS3 Ανακοινώθηκε

Η γροθιά ενός-δύο της Sony μας φέρνει ένα νέο PS3 και μια πτώση των τιμών στο τρέχον μοντέλο

Η Sony έχει σπάσει τον κύκλο των κακών ειδήσεων ανακοινώνοντας την περικοπή των τιμών για το σημερινό PS3 των 60GB και παρουσιάζοντας ένα νέο PS3 80GB. Μετά τη λήψη ενός παλμού στον τύπο, τα διπλά νέα δεν έχουν μόνο αυξημένες πωλήσεις, αλλά και θετική κάλυψη.

Η νέα έκδοση 80GB του PS3 δεν θα λάβει ένα νέο όνομα, όπως η στρατηγική μάρκετινγκ της Microsoft (έχετε το Uber PS3 ή απλώς την έκδοση Omega Prime;). Έχει προγραμματιστεί να αποσταλεί στους λιανοπωλητές της Βόρειας Αμερικής τον Αύγουστο. Το νέο 80GB PS3 θα λιανικής πώλησης για $ 599 στις ΗΠΑ και $ 649 στον Καναδά.

Σε ίσως ό, τι θα πρέπει να θεωρηθεί τρίτο σοκ, το 80GB PS3 θα συνοδεύεται από μια πλήρη έκδοση του MotorStorm. Ο δημοφιλής αγωνιστής εκτός δρόμου είναι μια φυσική επιλογή, καθώς δεν δείχνει απλώς τις δυνατότητες HD του PS3, αλλά διαθέτει και online παιχνίδι. Η έκδοση των 80GB, όπως το αντίστοιχο 60GB, διαθέτει ενσωματωμένη σύνδεση WiFi και Ethernet.

Η Sony ισχυρίζεται ότι η επεκτάθηκε μονάδα σκληρού δίσκου (HDD) "έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει τον λάτρεις του online gaming και ψυχαγωγίας, παρέχοντας άφθονο χώρο αποθήκευσης για να κατεβάσετε περισσότερα παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο ψυχαγωγίας από το PLAYSTATION Network". Μόνο αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση του περιεχομένου που μπορεί να μεταφορτωθεί στο δίκτυο PlayStation, συμπεριλαμβανομένων πολλών δωρεάν βίντεο και ρυμουλκούμενων από το E3.

Η Sony δήλωσε επίσης ότι "καθ 'όλη τη διάρκεια των διακοπών και αυτής της οικονομικής χρήσης, περισσότεροι από 120 νέοι τίτλοι λογισμικού πρώτου και τρίτου θα είναι διαθέσιμοι για τους χρήστες της Βόρειας Αμερικής PS3, εκτός από τους περισσότερους από 40 τίτλους λογισμικού που διατίθενται σήμερα". Μερικοί από τους μεγαλύτερους πρώτους τίτλους της λίστας περιλαμβάνουν το Folklore, Heavenly Sword, LAIR, NBA 08, Ratchet & Clank Future: Εργαλεία Καταστροφής, SingStar, SOCOM: Αντιπαράθεση Σφαίρες των ΗΠΑ, Το Μάτι της Κρίσης, Uncharted: Drakes Fortune Warhawk. Το Eye of Judgment υποδεικνύει ότι η νέα κάμερα PS3 βρίσκεται στον ορίζοντα.

Τα σημαντικότερα κομμάτια από τους τίτλους τρίτων που θα κυκλοφορήσουν στη συγκεκριμένη χρονιά περιλαμβάνουν: Devil May Cry IV, Δυναστεία Πολεμιστές: GUNDAM, Grand Theft Auto IV, Χάρι Πότερ και Τάξη Φοίνικας, Hellboy, Metal Gear Στερεά 4 Όπλα Πατριώτες, Το SEGA Rally Revo, το Stranglehold, το TimeShift και το Ghost Recon Advanced Warfighter του Tom Clancy.

Η Sony έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι η PlayStation Home, η online, 3D, Second Life-esque κοινότητα θα δει μια κυκλοφορία φέτος (δωρεάν) και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ένα μεγάλο αριθμό παιχνιδιών με δυνατότητα λήψης στο PlayStation Network, συμπεριλαμβανομένου του PAIN.

Υπάρχει όμως μια μικρή σκιά από το ουράνιο τόξο των καλών ειδήσεων. Η έκδοση 80GB του PS3 δεν θα περιλαμβάνει το τσιπ Emotion Engine σε αυτό. Αυτό το τσιπ λείπει από τα τρέχοντα PS3 στην Ευρώπη και ουσιαστικά είναι η καρδιά του PS2. Ο Μηχανισμός Emotion επέτρεψε την πλήρη συμβατότητα με τα παιχνίδια PS2 και PSone. Η έκδοση 80GB θα εξακολουθεί να είναι συμβατή προς τα πίσω, αλλά θα το πετύχει αυτό μέσω της εξομοίωσης λογισμικού.

Ένας φόβος είναι ότι το τσιπ θα απομακρυνθεί από τις μελλοντικές εκδόσεις των 60GB, ή ότι η έκδοση των 60GB μπορεί να καταργηθεί σταδιακά, καθώς η έκδοση των 20GB ήταν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Sony δεν έχει ακόμη σχολιάσει ούτε τη δυνατότητα.