Πώς να αποτρέψετε τους αλλοδαπούς από το να βλέπουν το προφίλ σας στο Facebook

Μερικές τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του Facebook αποκρύπτουν το προφίλ σας από τους ξένους

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τους ξένους που βλέπουν το προφίλ σας στο Facebook και στη συνέχεια επικοινωνούν μαζί σας, ήρθε η ώρα να κάνετε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου, ώστε μόνο τα άτομα στη λίστα φίλων σας στο Facebook να μπορούν να δουν το προφίλ σας. Οι αλλοδαποί δεν θα μπορούν πλέον να σας δουν ή να σας στέλνουν μηνύματα. Από δω και στο εξής, μόνο οι φίλοι σας μπορούν να σας δουν.

Στο επάνω μέρος της σελίδας στο Facebook, κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται προς τα κάτω στα δεξιά της οθόνης και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο " Απόρρητο " στην αριστερή στήλη για να ανοίξετε την οθόνη Ρυθμίσεις απορρήτου και Εργαλεία. Η σελίδα διαθέτει τρεις κατηγορίες επιλογών απορρήτου. Κάντε τροποποιήσεις σε κάθε μία από αυτές τις ενότητες για να προστατεύσετε το απόρρητό σας, ως εξής.

Ποιος μπορεί να δει τα πράγματά μου?

Ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου;

Αυτή η κατηγορία έχει μόνο μία ρύθμιση, αλλά είναι σημαντική. Δίπλα στο "Ποιος μπορεί να σας στείλει αιτήματα φίλων; κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία και επιλέξτε" Φίλοι φίλων " . Η μόνη άλλη επιλογή είναι" Όλοι ", που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να σας στείλει ένα μήνυμα.

Ποιος μπορεί να με κοιτάξει;

Αυτή η κατηγορία έχει τρεις ερωτήσεις. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Επεξεργασία δίπλα σε κάθε ένα για να κάνετε την επιλογή σας. Επιλέξτε Φίλοι για "Ποιος μπορεί να σας αναζητήσει χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρείχατε" και "Ποιος μπορεί να σας αναζητήσει χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου που δώσατε;" Απενεργοποιήστε την επιλογή δίπλα στο στοιχείο "Θέλετε οι μηχανές αναζήτησης εκτός του Facebook να συνδεθούν στο προφίλ σας;"

Επιλογές για αποκλεισμό συγκεκριμένων ατόμων

Η αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου πρέπει να φροντίζει το πρόβλημά σας, αλλά αν έχετε συγκεκριμένους αγνώστους που σας έρχονται σε επαφή, μπορείτε να τους αποκλείσετε αμέσως και τα μηνύματά τους. Επιλέξτε Αποκλεισμός από το αριστερό πλαίσιο της οθόνης Ρυθμίσεις και εισαγάγετε το όνομα του ατόμου στις ενότητες με τίτλο "Αποκλεισμός χρηστών" και "Αποκλεισμός μηνυμάτων". Όταν αποκλείετε κάποιον, δεν μπορούν να δουν τα πράγματα που δημοσιεύετε, να σας επισημάνουμε, να ξεκινήσετε μια συζήτηση, να σας προσθέσουμε ως φίλο ή να σας προσκαλέσουμε σε συμβάντα. Επίσης, δεν μπορούν να σας στείλουν μηνύματα ή βιντεοκλήσεις. Το μπλοκ δεν ισχύει για ομάδες, εφαρμογές ή παιχνίδια που τόσο εσείς όσο και ο ξένος που σας ενοχλεί ανήκουν.

Παραβιάσεις κοινοτικών προτύπων

Το Facebook παρέχει μεθόδους για την αναφορά οποιουδήποτε μέλους του Facebook που διαπράττει μια κοινοτική τυποποιημένη παραβίαση. Οποιοδήποτε μέλος του Facebook που αναλαμβάνει ένα από αυτά θα πρέπει να αναφέρεται στον ιστότοπο. Αυτές οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν:

Για να αναφέρετε μια παράβαση, κάντε κλικ στο εικονίδιο του Κέντρου βοήθειας στην κορυφή της οθόνης Facebook και πληκτρολογήστε "πώς να αναφέρετε ένα απειλητικό μήνυμα" στο πεδίο αναζήτησης για συγκεκριμένες οδηγίες.