Τι πρέπει να ξέρετε για τους ελεγκτές παιχνιδιών στο Android

Αποκτήστε μεγαλύτερο έλεγχο στα παιχνίδια σας με τρόπους που ποτέ δεν περίμεναν

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Android σε σχέση με το iOS είναι ότι αν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια με πραγματικούς ελεγκτές, οι επιλογές σας είναι πιο πολυάριθμες. Ενώ το iOS έχει ένα επίσημο πρότυπο ελεγκτή εδώ και δύο χρόνια, οι περισσότεροι ελεγκτές είναι ακριβοί και η υποστήριξη είναι συχνά περιορισμένη. Ωστόσο, στο Android, η υποστήριξη ελεγκτών είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ένας λόγος είναι ότι η επίσημη υποστήριξη ήταν στο Android από την έκδοση 4.0, Ice Cream Sandwich. Η υποστήριξη είναι τόσο ολοκληρωμένη ώστε να μπορείτε να ελέγχετε το τηλέφωνο ή το tablet σας χρησιμοποιώντας έναν συμβατό ελεγκτή. Ίσως να μην το γνωρίζατε μέχρι τώρα, αλλά υποστηρίζεται από το Android για τέσσερα χρόνια!

Δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος οργανισμός επιβολής κυρώσεων που να απαιτεί να λειτουργεί ένας ελεγκτής με το Android, όπως με την άδεια χρήσης της Apple για iPhone. Αυτό σημαίνει ότι οι ελεγκτές μπορούν να είναι φθηνότεροι, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ελεγκτή συμβατό με Android.

Ο φθηνότερος ελεγκτής παιχνιδιών iOS από το MSRP είναι ο SteelSeries Stratus αξίας 49,99 δολαρίων. Μπορείτε να αγοράσετε πολλά φθηνότερα από το Android. Στην πραγματικότητα, οι ελεγκτές Android Android λειτουργούν μέσω του πρωτοκόλλου της Διεπαφής Ανθρώπινης Διεπαφής, ώστε να μπορούν να λειτουργούν και με υπολογιστές, αν και μπορεί να θεωρηθεί συμβατή η ύπαρξη ύποπτου. Πολλοί ελεγκτές Android Android δεν λειτουργούν με τα αναλογικά τους joystick σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Ωστόσο, μπορείτε γενικά να περιμένετε να εργάζονται στο Android.

Αν έχετε έναν ενσύρματο συμβατό ελεγκτή Xbox 360 ή Xinput, τότε θα πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με το τηλέφωνο ή το tablet σας. Για τις περισσότερες συσκευές Android, θα χρειαστείτε αυτό που είναι γνωστό ως καλώδιο USB για να συνδέσετε ένα βύσμα USB A πλήρους μεγέθους στη θύρα μικρο-USB του τηλεφώνου ή του tablet σας. Αλλά πολλοί, αν όχι όλοι οι καλύτεροι ελεγκτές τυχερών παιχνιδιών PC θα πρέπει να δουλεύουν στο Android αν έχετε τους σωστούς προσαρμογείς.

Με αυτό, οι επίσημοι ελεγκτές Xbox 360 θα πρέπει να λειτουργούν και πολλοί ελεγκτές τρίτων, όπως το Logitech F310, θα πρέπει να λειτουργούν επίσης. Η χαοτική φύση του Android, όπου οι κατασκευαστές συχνά εφαρμόζουν διαφορετικά τσιμπήματα και λειτουργίες στο λειτουργικό σύστημα που δεν είχε προγραμματίσει η Google, σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ή όχι. Αλλά για πολλές συσκευές που συμμορφώνονται στενά με τα πρότυπα της Google, θα πρέπει να λειτουργούν. Οι ελεγκτές Xbox One δεν σχεδιάζονται να λειτουργούν, αλλά μέσω εργαλείων τρίτων μερών.

Στην πραγματικότητα, η ανοικτή φύση του Android σημαίνει ότι μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Wii remote, DualShock 3 και DualShock 4 με το τηλέφωνο ή το tablet Android. Αν έχετε ένα DualShock 4, στην πραγματικότητα, υπάρχουν διαθέσιμα κλιπ για να μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας πάνω από τον ελεγκτή.

Αλλά πολλοί ελεγκτές Android Android λειτουργούν. Ειδικά το MOGA κάνει έναν από τους αγαπημένους μου ελεγκτές Android και θα πρέπει να το βρίσκετε φτηνές ή μέσω του MOGA Pro. Οι μεταγενέστερες γενιές πρόσθεσαν βάρος μέσω μιας εφεδρικής μπαταρίας για να φορτίσουν το τηλέφωνό σας, αλλά το αρχικό MOGA Pro εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους ελεγκτές για το Android που μπορείτε να αγοράσετε, βασιζόμενοι σε έναν high-end ελεγκτή pro pro gamers από την PowerA. Το κλιπ για τον ελεγκτή είναι φανταστικό και υποστηρίζει σχεδόν κάθε συσκευή μικρότερη από ένα tablet 7 ". Ήμουν ακόμη και σε θέση να πάρω το 6.4" Xperia Z Ultra σε αυτό το κλιπ του ελεγκτή.

Η SteelSeries κατασκευάζει ελεγκτές υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου SteelSeries Stratus XL για Windows + Android. Αν είστε παίκτης με πολλαπλές πλατφόρμες, αυτό ίσως αξίζει τον κόπο να το ελέγξετε. Όχι μόνο υποστηρίζει το Android, αλλά υποστηρίζει επίσης το Xinput στα Windows, δίνοντάς του ευρεία συμβατότητα με τα παιχνίδια που διαθέτουν ελεγκτή. Το Stratus δεν διαθέτει κλιπ για τη συγκράτηση ενός τηλεφώνου, οπότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε με ένα tablet ή τηλεοπτικό κουτί.

Αν ψάχνετε για μια καλή επιλογή προϋπολογισμού, το iPega κάνει αρκετούς ελεγκτές που θα λειτουργήσουν καλά. Έχουν επίσης κάποιες εξωτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με touchpads για τον έλεγχο του ποντικιού στον ελεγκτή. Επίσης, υπάρχει μια ιδιαίτερα σπάνια επιλογή: ένας ελεγκτής που υποστηρίζει πραγματικά ένα δισκίο και σας επιτρέπει να το κρατάτε στα χέρια σας, σε αντίθεση με το να στηρίζετε σε ένα τραπέζι ή να συνδέεστε σε μια τηλεόραση. Μπορεί να είναι λίγο ευρύ, αλλά αν είστε συνηθισμένοι στον ελεγκτή δισκίων Wii U, αυτό θα πρέπει να είναι καλό για σας.

Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες παιχνίδια που υποστηρίζουν τους ελεγκτές, συμπεριλαμβανομένων των σκοπευτών πρώτου προσώπου , όπως το Dead Trigger 2, τα action-RPG όπως οι Wayward Souls και τα αγωνιστικά παιχνίδια όπως το Riptide GP2, η υποστήριξη είναι περιστασιακά περιορισμένη. Συχνά, οι προγραμματιστές για κινητά επικεντρώνονται στο iOS και δεν γνωρίζουν το Android. Πολλοί προγραμματιστές κινητών παιχνιδιών μιλώ για να μην γνωρίζουν καν ότι το Android υποστηρίζει ελεγκτές!

Ευτυχώς, υπάρχουν εργαλεία που σας επιτρέπουν να προσομοιώνετε τις πιέσεις της οθόνης αφής με την είσοδο του πραγματικού ελεγκτή. Αυτά τα εργαλεία συχνά απαιτούν ριζοβολία, οπότε θα πρέπει να είστε ένας προηγμένος χρήστης για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία, αλλά υπάρχουν εάν είστε πρόθυμοι και μπορείτε να τα δοκιμάσετε.

Πραγματικά, το τοπίο του ελεγκτή είναι εξαιρετικό για το Android, αν και θα παραδεχτώ ότι υπάρχει έλλειψη μιας επιλογής δολοφόνου. Ακόμα, θα έλεγα ότι για το iOS και το Android τουλάχιστον έχει ανοίξει η αγορά σε τόσους πολλούς κατασκευαστές, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε έναν καλό ελεγκτή για μια δίκαιη τιμή αν κοιτάξετε γύρω.