Οδηγός αγοραστή επεξεργαστή επιφάνειας εργασίας

Αντιστοίχιση του επεξεργαστή για τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας

Η πρώτη προδιαγραφή που παρατίθεται για όλα τα συστήματα υπολογιστών στην αγορά τείνει να είναι ο επεξεργαστής που είναι η καρδιά του υπολογιστή. Συνήθως θα πει το εμπορικό σήμα, το μοντέλο και την ταχύτητα. Μπορούν να αναρτώνται οι χρεώσεις ρολογιού, αλλά αυτό δεν αποτελεί πλέον καλό δείκτη απόδοσης, καθώς τα διαφορετικά μοντέλα προϊόντων δεν έχουν απαραιτήτως την ίδια απόδοση στην ίδια ταχύτητα ρολογιού. Αυτό μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί πόσο καλή είναι η μηχανή. Μετά από όλα, ένας επεξεργαστής που εκτελείται με συγκεκριμένη ταχύτητα μπορεί να μην λειτουργεί όπως ένα διαφορετικό μοντέλο από τον ίδιο κατασκευαστή με παρόμοια ταχύτητα ρολογιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνέταξα μαζί αυτή την λίστα κατηγοριών για να σας ενημερώσω για το πόσο λειτουργικό είναι κάθε επεξεργαστής.

Πριν από την καταχώριση των διαφόρων επεξεργαστών και κατηγοριών, θα ήθελα να επισημάνω ότι για πολλούς ανθρώπους και την τυπική χρήση τους, δεν χρειάζονται πραγματικά ένα πολύ γρήγορο επεξεργαστή. Αυτό έχει να κάνει με επεξεργαστές που προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση από το τρέχον λογισμικό που μπορεί να εκμεταλλευτεί. Υπάρχουν ακόμα μερικά υπολογιστικά καθήκοντα που οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν ότι αξίζουν έναν επεξεργαστή υψηλότερου άκρου, αλλά συνιστώ ότι ο αγοραστής διαβάσει το πόσο γρήγορα το PC μου χρειάζομαι πραγματικά; άρθρο για να πάρετε μια καλή ιδέα για το τι θα ήθελαν να αναζητήσουν.

Ξεπερασμένοι επεξεργαστές

Οι επεξεργαστές που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι πλέον στην παραγωγή από τους κατασκευαστές και τυπικά πωλούνται είτε σε ακραία συστήματα προϋπολογισμού είτε σε παλαιότερα ανακαινισμένα συστήματα . Οι μηχανές με αυτούς τους επεξεργαστές συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εκτελέσουν μια εφαρμογή και ενδεχομένως να μην χρησιμοποιούν ακόμη και κάποιο λογισμικό στην αγορά σήμερα. Είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα συστήματα με αυτούς τους επεξεργαστές εκτός αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή για τις πολύ βασικές λειτουργίες.

Προγραμματιστές προϋπολογισμού

Αυτοί είναι επεξεργαστές που μπορούν ή δεν μπορούν να παραχθούν πλέον από τους κατασκευαστές, αλλά είναι πολύ φθηνοί και λειτουργικοί. Υπάρχουν συνήθως δύο τύποι επεξεργαστών που θα εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή: παλαιότεροι μεταποιητές υψηλής τεχνολογίας που δεν έχουν κατασκευαστεί πλέον και νέοι επεξεργαστές προϋπολογισμού χαμηλού κόστους. Οι διακοπτόμενοι επεξεργαστές υψηλού επιπέδου παρέχουν συνήθως μια καλύτερη έκρηξη για το buck σας λειτουργικά. Ενώ μπορεί να έχουν μια ελαφρώς χαμηλότερη ταχύτητα ρολογιού, η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή τείνει να τους επιτρέπει να επιτελούν καλύτερα τα περισσότερα υπολογιστικά καθήκοντα από τους νεότερους επεξεργαστές προϋπολογισμού. Αυτοί οι τύποι επεξεργαστών θα βρίσκονται συχνά σε επιτραπέζιους υπολογιστές γύρω στα $ 400 ή κάτι τέτοιο .

Μεσαίοι επεξεργαστές

Αυτό είναι το τμήμα της αγοράς που είναι πιθανώς η καλύτερη συνολική αξία για το υπολογιστικό σας δολάριο. Αν και δεν είναι οι ταχύτεροι μεταποιητές στην αγορά, εξακολουθούν να αποδίδουν πολύ καλά σε όλες τις πτυχές της πληροφορικής. Μπορεί να μην έχουν τη συνολική διάρκεια λειτουργίας των κορυφαίων επεξεργαστών, αλλά ο λόγος τιμής προς απόδοση τείνει να αντισταθμίσει τη μακροζωία τους. Αυτά συνήθως βρίσκονται σε επιτραπέζιους υπολογιστές που κοστίζουν μεταξύ $ 700 και $ 1000 .

Κορυφαίοι επεξεργαστές γραμμής

Εάν έχετε απολύτως το καλύτερο πράγμα εκεί έξω για το νέο σας υπολογιστή, τότε αυτό είναι που θέλετε να εξετάσετε. Θα σας κοστίσει, όμως. Γενικά, οι πιο πρόσφατοι μεταποιητές από τους κατασκευαστές έρχονται σε μια τιμή ασφάλιστρα περίπου διπλάσια από εκείνη των μεσαίων επεξεργαστών. Ενώ η τιμή είναι πάνω από το διπλάσιο από εκείνη των μεσαίων επεξεργαστών, η απόδοση τείνει να είναι μόνο περίπου 25-50% περισσότερο στις καλύτερες φορές από τους ομολόγους τους στη μεσαία κατηγορία. Συχνά θα τα βλέπετε σε επιτραπέζιους υπολογιστές που κοστίζουν πάνω από $ 1000 .