Πώς να διαχειριστείτε την αυτόματη συμπλήρωση στον Internet Explorer 11

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web του Internet Explorer 11 σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Ακόμα και οι πιο έμπειροι δακτυλογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια βοήθεια κάθε τόσο, και η λειτουργία AutoComplete του IE11 παρέχει ακριβώς αυτό. Οι καταχωρήσεις στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης - καθώς και σε διάφορους τύπους εντύπων ιστού - αποθηκεύονται για μεταγενέστερη χρήση και αυτοπληροποιούνται όποτε ξεκινάτε να πληκτρολογείτε κάτι παρόμοιο. Αυτές οι προτεινόμενες αντιστοιχίσεις μπορούν να σας εξοικονομήσουν από μια μεγάλη περιττή πληκτρολόγηση μακροπρόθεσμα και μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως μια τράπεζα εικονικών μνημών δεδομένων που ίσως έχετε ξεχάσει διαφορετικά. Το IE11 σας επιτρέπει να διαχειριστείτε την Αυτόματη Καταχώρηση με διάφορους τρόπους, παρέχοντας τη δυνατότητα να καθορίσετε ποια στοιχεία δεδομένων (ιστορικό περιήγησης, φόρμες ιστού κ.λπ.) χρησιμοποιούνται καθώς επίσης και ότι μπορείτε να διαγράψετε όλο το ιστορικό που σχετίζεται με αυτή τη λειτουργία. Αυτό το σεμινάριο βήμα προς βήμα εξηγεί τον τρόπο πρόσβασης και τροποποίησης των ρυθμίσεων αυτόματης συμπλήρωσης του IE11.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear , γνωστό και ως μενού Ενέργεια ή Εργαλεία, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Επιλογές Internet . Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Επιλογές Internet , επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα Περιεχόμενο . Οι επιλογές περιεχομένου του IE11 πρέπει τώρα να εμφανιστούν. Εντοπίστε την ενότητα με την ένδειξη Αυτόματη συμπλήρωση . Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις που βρίσκεται μέσα σε αυτή την ενότητα. Θα εμφανιστεί τώρα το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις αυτόματης συμπλήρωσης . Η πρώτη επιλογή, Γραμμή διευθύνσεων , είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Όταν είναι ενεργή, το IE11 θα χρησιμοποιήσει την Αυτόματη συμπλήρωση για τα ακόλουθα στοιχεία στη γραμμή διεύθυνσης. Τα στοιχεία που δεν συνοδεύονται από ένα σημάδι ελέγχου θα εξαιρούνται.

Γραμμή διεύθυνσης

Έντυπα

Η επόμενη κύρια επιλογή στο παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις αυτόματης συμπλήρωσης , απενεργοποιημένη από προεπιλογή, είναι Φόρμες . Όταν είναι ενεργοποιημένη, επιλέξτε τα στοιχεία δεδομένων όπως το όνομα και η διεύθυνση που εισάγονται σε φόρμες Web αποθηκεύονται από την Αυτόματη Καταχώρηση για μελλοντική χρήση με τρόπο παρόμοιο με τις προτάσεις που παρουσιάζονται στη γραμμή διευθύνσεων. Αυτό μπορεί να έρθει σε πολύ βολικό, ειδικά αν τείνετε να συμπληρώσετε ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών εντύπων.

Όνομα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης

Ακριβώς κάτω από τις φόρμες είναι τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης για τις φόρμες , η οποία δίνει εντολή στην Αυτόματη συμπλήρωση να χρησιμοποιεί αποθηκευμένα στοιχεία ταυτότητας που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης.

Το κουμπί Διαχείριση κωδικών πρόσβασης , που βρίσκεται κάτω από τις επιλογές που συνοδεύονται από πλαίσια ελέγχου και είναι διαθέσιμο μόνο στα Windows 8 ή παραπάνω, ανοίγει το Credential Manager του λειτουργικού συστήματος.

Διαγραφή ιστορικού αυτόματης συμπλήρωσης

Στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου " Αυτόματη συμπλήρωση ρυθμίσεων" υπάρχει ένα κουμπί με τίτλο Διαγραφή ιστορικού αυτόματης συμπλήρωσης ... , το οποίο φορτώνει το παράθυρο Διαγραφή ιστορικού περιήγησης του IE11. Αυτό το παράθυρο απαριθμεί πολλά στοιχεία ιδιωτικών δεδομένων, το καθένα συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου. Ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούνται από τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης και αυτές που ελέγχονται / ενεργοποιούνται θα αφαιρεθούν από το σκληρό σας δίσκο εντελώς όταν ξεκινήσει η διαδικασία διαγραφής. Αυτές οι επιλογές είναι οι ακόλουθες.