Πώς η συνεργασία μπορεί να λειτουργήσει για επιχειρήσεις

Παραδείγματα Συνδυάστε την Ενδυνάμωση, την Πολιτιστική και την Τεχνολογική Αλλαγή για το καλύτερο

Η συνεργασία, η ικανότητα συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, δημιουργεί βασικές ανησυχίες για τις οργανώσεις που υιοθετούν νέες προσεγγίσεις για τη βελτίωση των επιδόσεων και των αποτελεσμάτων. Επειδή οι ηγέτες αναζητούν θετικά σημάδια ότι η απόκτηση εργαλείων συνεργασίας θα επηρεάσει την κατώτατη γραμμή, ένας οργανισμός μπορεί επίσης να πρέπει να εξετάσει τις πρακτικές επικοινωνίας και συνεργασίας.

Σύμφωνα με τις έρευνες και τις βέλτιστες πρακτικές, ο συνδυασμός πολλών παραγόντων μπορεί να βοηθήσει στην καθοδήγηση της συνεργασίας για την επίτευξη επιχειρηματικών αποτελεσμάτων μέσω της ενδυνάμωσης, του πολιτισμού και της τεχνολογίας. Εδώ είναι πρακτικά παραδείγματα για καθέναν από αυτούς τους παράγοντες που προκαλούν συνεργασία για να εργαστούν στην επιχείρηση.

Ενδυνάμωση των ανθρώπων μέσω της επικοινωνίας και της συνεργασίας

Η ενδυνάμωση είναι μια μορφή έγκρισης των ατόμων και των ομάδων να λαμβάνουν αποφάσεις. Αρχίζοντας με την εκτελεστική συνεργασία, οι βασικοί ηγέτες του οργανισμού σας μπορεί να χρειαστεί να υποστηρίξουν κοινούς στόχους για την ενδυνάμωση των ανθρώπων εάν δεν το κάνουν ήδη, μέσω της επικοινωνίας και της συνεργασίας.

Η πραγματικότητα της συνεργασίας για την ηγεσία είναι μέσω της χειραφέτησης. Με την υιοθέτηση ενός μοντέλου επιχειρησιακού συντονισμού μεταξύ των ομάδων και των τμημάτων, η συνεργασία μπορεί βασικά να οδηγήσει σε κίνητρα και δέσμευση. Στη στρατηγική για την εναρμόνιση της τεχνολογίας με την τεχνολογία του Harvard Business Review, το κεφάλαιο "Empowered" βυθίζεται σε ένα παράδειγμα εξουσιοδοτημένων ομάδων πωλήσεων για την ανάπτυξη λύσεων πωλήσεων χρησιμοποιώντας βίντεο στο Black & Decker.

Το βίντεο ως φόρμα επικοινωνίας είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Λόγω της πολυπλοκότητας των πολλών διαφορετικών προϊόντων της Black & Decker, το προσωπικό πωλήσεων είναι σε θέση να τεκμηριώνει τις προκλήσεις στον τομέα και να ενημερώνει γρήγορα πώς χρησιμοποιούνται τα ηλεκτρικά εργαλεία στις θέσεις εργασίας. Όπως επισήμαναν οι συντάκτες Josh Bernoff και Ted Schadler, αυτά τα χρήσιμα κομμάτια πληροφοριών ωφελούν επίσης την ανώτερη διοίκηση, το εταιρικό μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις.

Ο Bernoff και ο Schadler χρησιμοποιούν τη φράση "εξαιρετικά εξουσιοδοτημένοι και επινοημένοι πράκτορες" - ονομάζονταν HEROs ως χαρακτηριστικό των εξουσιοδοτημένων ομάδων όπως το παράδειγμα στο Black & Decker. Στην πραγματικότητα, η ερευνητική μελέτη των συγγραφέων δείχνει ένα υψηλό ποσοστό εργαζομένων στον τομέα της πληροφόρησης, από τη βιομηχανία και τον τύπο εργασίας, ιδίως το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις σε τεχνικά προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν την εξουσία να δημιουργούν παρόμοιες λύσεις για τους πελάτες.

Δημιουργία αξίας σε συνεργασία με τον πολιτισμό

Η συλλογική κουλτούρα ενός οργανισμού πηγάζει από τις «κοινές πεποιθήσεις, αξίες και επιχειρηματικές πρακτικές του. Συγγραφέας και επιχειρηματικός σύμβουλος, ο Evan Rosen λέει ότι η συνεργασία αφορά τη δημιουργία αξίας.

Στο Bloomberg Businessweek, ο Evan Rosen τονίζει ότι κάθε εργαζόμενος συμβάλλει στη γνώση της επιχείρησης. Χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα στη Dow Chemical, γράφει: "Οι πωλήσεις και οι αριθμοί των ημερών της ημέρας μοιράζονται με όλους τους ανθρώπους της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που κάνουν την ανυψωτική κίνηση στην πρώτη γραμμή. Η Dow αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι θα κάνουν καλύτερη δουλειά όταν γνωρίζουν ότι οι πράξεις τους συμβάλλουν ή μειώνουν τα επιχειρηματικά αποτελέσματα. "

Ακολουθώντας ένα βήμα παραπέρα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Campbell Soup, Doug Conant, είναι διάσημος για τις χειρόγραφες σημειώσεις στους εργαζόμενους που γιορτάζουν τις συνεισφορές τους. Η αναγνώριση μέσω αυτών και άλλων πρακτικών επικοινωνίας υψηλής αξίας ενισχύει περαιτέρω μια συνεργατική κουλτούρα.

Δημιουργία ενός τεχνολογικού πλαισίου συνεργασίας

Τα εργαλεία συνεργασίας παρέχουν ουσιαστικά ένα τεχνολογικό πλαίσιο που επιτρέπει στους ανθρώπους και τις ομάδες να συνεργαστούν. Αλλά η προσθήκη νέων εργαλείων συνεργασίας στην επιχείρηση δεν αλλάζει τα πράγματα τη νύχτα.

Από πού ένας οργανισμός αρχίζει να σχεδιάζει ένα τεχνολογικό πλαίσιο; Μια ανάλυση κενών των ροών εργασίας είναι συχνά απαραίτητη και μπορεί να βοηθήσει στον επανασχεδιασμό των διαδικασιών.

Επιπλέον, μπορούν να συγκεντρωθούν, να αναλυθούν και να κατευθυνθούν καλύτερα στις ομάδες συγκεκριμένα δεδομένα ενός οργανισμού που βασίζονται σε δραστηριότητες στο οργανωτικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων, των υπηρεσιών και της υποστήριξης πελατών, της ανάπτυξης προϊόντων και ακόμη και εξωτερικών πόρων.

Αυτή η κοινωνική ευφυΐα μπορεί να βοηθήσει όλους να ενημερωθούν. Ο Tony Zingale, Διευθύνων Σύμβουλος της Jive Software, "βλέπει να αλλάζει τον τρόπο που γίνεται η εργασία" - αναφερόμενος στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση του κοινωνικού λογισμικού όπως το Jive. Και οι εκθέσεις δείχνουν την αποτελεσματικότητα του κόστους, την ταχύτητα στην αγορά και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ιδεών και καινοτομίας μέσω της συνεργασίας, οι οποίες μεταφέρονται στον πελάτη μέσω εξοικονόμησης κόστους και καλύτερων προϊόντων.

Μην παραβλέπετε τα πολλά χαρακτηριστικά των εργαλείων συνεργασίας. Όπως και οι ατελείωτες συνομιλίες στο διαδίκτυο, το microblogging, το σχολιασμό και τα @mentions (παρόμοια με το Twitter) δίνουν σε όλους την ευκαιρία να ανταποκρίνονται στις νέες σχέσεις και να μοιράζονται αυτό που γνωρίζουν.