Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης Linksys E2500

E2500 Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης

Για όλες τις εκδόσεις του δρομολογητή Linksys E2500, ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης είναι admin . Όπως και με τους περισσότερους κωδικούς πρόσβασης, ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης E2500 κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων .

Αν και ορισμένοι δρομολογητές Linksys δεν απαιτούν ένα προεπιλεγμένο όνομα χρήστη, το Linksys E2500 κάνει - χρησιμοποιεί το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη του admin .

Όπως και οι περισσότεροι άλλοι δρομολογητές Linksys, το 192.168.1.1 είναι η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στον δρομολογητή.

Σημείωση: Υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις υλικού για το Linksys E2500 αλλά όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και διεύθυνση IP που μόλις αναφέρθηκε.

Βοήθεια! Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης E2500 δεν λειτουργεί!

Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης και το όνομα χρήστη του Linksys E2500 είναι πάντα τα ίδια όταν ο δρομολογητής είναι εγκατεστημένος για πρώτη φορά, αλλά μπορείτε (και πρέπει) να αλλάξετε τόσο σε κάτι μοναδικό όσο και σημαντικά ασφαλέστερο.

Η μόνη πτώση σε αυτό, φυσικά, είναι ότι αυτές οι νέες, πιο περίπλοκες, λέξεις και αριθμοί είναι πιο εύκολο να ξεχαστούν από το admin και το admin !

Η επαναφορά του E2500 στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι ο μόνος τρόπος για να επαναφέρετε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Δείτε πώς:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος και ενεργοποιημένος.
  2. Γυρίστε φυσικά το E2500 για να έχετε πλήρη πρόσβαση στην κάτω πλευρά.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό, αιχμηρό αντικείμενο (ένας συνδετήρας γραφείου λειτουργεί εξαιρετικά), πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Reset για 5-10 δευτερόλεπτα (βεβαιωθείτε ότι είναι πατημένο μέχρι να ανάψει η θύρα Ethernet στο πίσω φλας ταυτόχρονα).
  4. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας για 10-15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνδέστε το ξανά.
  5. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα πριν συνεχίσετε, έτσι ώστε το E2500 να έχει αρκετό χρόνο για την εκκίνηση.
  6. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο δικτύου εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή και το δρομολογητή.
  7. Τώρα που οι ρυθμίσεις έχουν αποκατασταθεί, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Linksys E2500 στη διεύθυνση http://192.168.1.1 με τις προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης παραπάνω ( admin για το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης).
  8. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σε κάτι ασφαλές, καθώς και το όνομα χρήστη, αν θέλετε λίγο επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.
    1. Δείτε αυτά τα παραδείγματα ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης εάν χρειάζεστε βοήθεια. Ίσως είναι καλή ιδέα να αποθηκεύσετε τον νέο κωδικό πρόσβασης σε έναν δωρεάν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης έτσι ώστε να μην τον ξεχάσετε ποτέ!

Θυμηθείτε επίσης ότι θα πρέπει τώρα να διαμορφώσετε ξανά τις ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου σας, καθώς η επαναφορά του E2500 αφαιρεί όλες τις προσαρμοσμένες σας ρυθμίσεις. Αυτό περιλαμβάνει το όνομα δικτύου σας, τον κωδικό πρόσβασης δικτύου και οποιεσδήποτε άλλες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που ενδεχομένως έχετε διαμορφώσει, όπως κανόνες προώθησης θύρας ή προσαρμοσμένους διακομιστές DNS .

Βοήθεια! Δεν μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στον δρομολογητή μου E2500!

Οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν πρόσβαση ως διεύθυνση URL μέσω της διεύθυνσης IP τους, η οποία, στην περίπτωση του E2500, είναι http://192.168.1.1 από προεπιλογή. Ωστόσο, εάν έχετε αλλάξει ποτέ αυτή τη διεύθυνση σε κάτι άλλο, θα πρέπει να ξέρετε τι είναι αυτή η διεύθυνση πριν μπορέσετε να συνδεθείτε.

Η εύρεση της διεύθυνσης IP του Linksys E2500 είναι εύκολη και δεν απαιτεί μια εκτεταμένη διαδικασία, όπως την επαναφορά ολόκληρου του δρομολογητή. Μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή εφόσον τουλάχιστον ένας υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με το δρομολογητή λειτουργεί κανονικά. Εάν ναι, απλά πρέπει να γνωρίζετε την προεπιλεγμένη πύλη που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP Gateway εάν δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε αυτό στα Windows.

Linksys E2500 Firmware & amp; Εγχειρίδιο λήψης συνδέσμων

Η έκδοση υλικολογισμικού Linksys E2500 1.0 και η έκδοση 2.0 του υλικού χρησιμοποιούν το ίδιο εγχειρίδιο χρήσης, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ . Το εγχειρίδιο έκδοσης 3.0 είναι διαθέσιμο εδώ και αφορά συγκεκριμένη έκδοση του Linksys E2500. Και τα δύο αυτά εγχειρίδια είναι σε μορφή PDF .

Τρέχουσες εκδόσεις υλικολογισμικού και άλλες λήψεις για αυτόν τον δρομολογητή μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Linksys E2500 Downloads.

Σημαντικό: Εάν θέλετε να ενημερώσετε το firmware του δρομολογητή Linksys, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει το υλικολογισμικό που ανήκει στην έκδοση υλικού του δρομολογητή σας - κάθε έκδοση υλικού έχει τη δική του σύνδεση λήψης. Για το E2500, τόσο η έκδοση 1.0 όσο και η έκδοση 2.0 χρησιμοποιούν το ίδιο firmware, αλλά υπάρχει μια τελείως διαφορετική λήψη για την έκδοση 3.0 . Μπορείτε να βρείτε τον αριθμό έκδοσης είτε στην πλευρά είτε στο κάτω μέρος του δρομολογητή.

Όλες οι άλλες πληροφορίες που διαθέτει η Linksys σχετικά με το E2500 στη σελίδα υποστήριξης Linksys E2500.