Είναι η διάρκεια μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιορισμένη;

Εάν ναι, ποιο είναι το ανώτατο όριο που επιτρέπεται;

Παρόλο που υπήρχαν αρκετές μορφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούνται σε πρόωρα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιείται μόνο μία έκδοση - το γνωστό username@example.com . Η τρέχουσα σύνταξη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ακολουθεί τα πρότυπα που περιέχονται στο RFC 2821 και καθορίζει ένα όριο χαρακτήρων. Το μέγιστο μήκος μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι 254 χαρακτήρες, αν και υπήρξε μεγάλη σύγχυση σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Περιορισμοί χαρακτήρων σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κάθε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελείται από δύο μέρη. Το τοπικό τμήμα, το οποίο μπορεί να είναι ευαίσθητο σε πεζά, έρχεται μπροστά από το σήμα ampersand (το σύμβολο @), και ακολουθεί το τμήμα τομέα, το οποίο δεν κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Στο "user@example.com", το τοπικό μέρος της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι "χρήστης" και το τμήμα τομέα είναι "example.com".

Το συνολικό μήκος μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχε αρχικά δηλωθεί στο RFC 3696 σε 320 χαρακτήρες. Συγκεκριμένα, είπε:

Αν προσθέσετε αυτά, φθάνετε στο 320 - αλλά όχι τόσο γρήγορα. Υπάρχει ένας περιορισμός στο RFC 2821, το οποίο είναι σήμερα το πρότυπο που χρησιμοποιείται, το οποίο λέει ότι "Το μέγιστο συνολικό μήκος μιας διαδρομής αντίστροφης διαδρομής ή προώθησης είναι 256 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των διαχωριστικών σημείων στίξης και διαχωριστών στοιχείων". Μια διαδρομή προς τα εμπρός περιέχει ένα ζεύγος γωνιακών αγκυλών, έτσι ώστε να καταλαμβάνει δύο από αυτούς τους 256 χαρακτήρες, αφήνοντας τον μέγιστο αριθμό χαρακτήρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο 254.

Έτσι, περιορίστε το τοπικό τμήμα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 64 ή λιγότερους χαρακτήρες και περιορίστε τη συνολική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 254 χαρακτήρες. Όποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πιθανώς θα προτιμούσε να το μειώσετε ακόμα περισσότερο.

Σχετικά με το όνομα χρήστη

Αν και το πρότυπο καθορίζει ότι το τοπικό τμήμα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων, πολλοί πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θεωρούν το τοπικό τμήμα μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη Jill Smith, για παράδειγμα, το ίδιο αν το όνομα χρήστη είναι Jill.Smith , JillSmith ή, με πολλοί πάροχοι, jillsmith .

Όταν επιλέγετε το όνομα χρήστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κεφαλαία γράμματα και τα πεζά γράμματα από το Α έως το Ζ και το α έως το ζ, τα ψηφία 0 έως 9, μια μόνο κουκίδα, εφόσον δεν είναι ο πρώτος ή τελευταίος χαρακτήρας και άλλοι ειδικοί χαρακτήρες, όπως το! # $ % & '* + - / =? ^ _' {|} ~.