Μια περιήγηση στο μενού Έναρξη των Windows 10

Πολλά έχουν αλλάξει από τα Windows 7 και τα Windows 8.

Η επιστροφή

Το μενού Έναρξη των Windows 10.

Χωρίς αμφιβολία, το μενού "Έναρξη των Windows 10" είναι το πιο συζητημένο, πιο απαιτητικό και πιο ευχάριστο μέρος του νεότερου λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Έχω ήδη μιλήσει για το πόσο ευτυχισμένη με έκανε ? η επιστροφή του ήταν αναμφισβήτητα ο ακρογωνιαίος λίθος των σχεδίων της Microsoft για τα Windows 10.

Σας έδειξα επίσης πού βρίσκεται εντός της μεγαλύτερης διεπαφής χρήστη των Windows 10 (UI). Αυτή τη φορά θα σκάψω βαθύτερα στο μενού Έναρξη, για να σας δώσω μια ιδέα για το πώς είναι παρόμοιο με το μενού Έναρξη των Windows 7 και πώς είναι διαφορετικό. Η μετάβαση σε αυτό είναι εύκολη. είναι η μικρή λευκή σημαία των Windows στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Κάντε κλικ ή πατήστε για να εμφανιστεί το μενού "Έναρξη".

Κάντε δεξί κλικ στο μενού

Το μενού κειμένου.

Πρώτον, ωστόσο, αξίζει να σημειώσετε ότι μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη για να εμφανίσετε ένα μενού επιλογών με βάση το κείμενο. Αντιγράφουν τις περισσότερες από τις λειτουργίες του γραφικού μενού "Έναρξη", αλλά προσθέτουν επίσης μερικά νέα λειτουργικά τμήματα. Δύο που θέλω να επισημάνω είναι ιδιαίτερα χρήσιμα: Desktop, που είναι το στοιχείο κάτω, το οποίο θα ελαχιστοποιήσει όλα τα ανοιχτά παράθυρα και θα δείξει την επιφάνεια εργασίας σας. και το Task Manager, το οποίο μπορεί να κλείσει τα προγράμματα που προκαλούν τον υπολογιστή σας να κρεμάσει (και οι δύο λειτουργίες είναι διαθέσιμες και αλλού, αλλά είναι επίσης εδώ).

Τα μεγάλα τέσσερα

Το επόμενο επάνω μέρος είναι το πιο σημαντικό μέρος του μενού Έναρξη, τα τέσσερα στοιχεία στο κάτω μέρος:

Περισσότερο χρησιμοποιημένο

Πάνω από το "Μεγάλο Τέσσερα" είναι η λίστα "Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούνται". Αυτό αποτελείται από - το μαντέψατε - τα στοιχεία που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, τοποθετημένα εκεί για γρήγορη πρόσβαση. Ένα δροσερό πράγμα γι 'αυτό είναι ότι τα στοιχεία είναι ευαίσθητα στο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι για το Microsoft Word 2013 στην περίπτωσή μου, κάνοντας κλικ στο βέλος στα δεξιά εμφανίζεται μια λίστα με τα πρόσφατα έγγραφά μου. Κάνοντας το ίδιο με το εικονίδιο του Chrome (web browser) εμφανίζεται μια λίστα με τους ιστοτόπους που επισκέφτηκα περισσότερο. Όχι όλα θα έχουν ένα παρόμοιο υπομενού, όπως μπορείτε να δείτε με το εργαλείο αποκοπής.

Η Microsoft τοποθετεί επίσης "χρήσιμα" στοιχεία στο κάτω μέρος αυτής της λίστας, όπως τα μαθήματα "Ξεκινήστε" ή προγράμματα (το Skype, σε αυτή την περίπτωση) που πιστεύει ότι πρέπει να εγκαταστήσετε.

Ζωντανά πλακάκια

Στα δεξιά του μενού Έναρξη βρίσκεται η ενότητα Live Tiles. Αυτά είναι παρόμοια με τα Live Tiles στα Windows 8: συντομεύσεις σε προγράμματα που έχουν το πλεονέκτημα της αυτόματης ενημέρωσης. Η κύρια διαφορά μεταξύ των πλακιδίων στα Windows 10 είναι ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν από το μενού "Έναρξη". Αυτό είναι καλό, δεδομένου ότι δεν θα καλύψει και θα γεμίσει την οθόνη σας - μια άλλη μεγάλη ενόχληση των Windows 8.

Μπορούν να μετακινηθούν σε αυτό το τμήμα του μενού, να αλλάξουν το μέγεθος τους, να απενεργοποιήσουν τη ζωντανή ενημέρωση και να συνδεθούν στο Taskbar, όπως και στα Windows 8. Αλλά στα Windows 10, γνωρίζουν τη θέση τους και μένουν εκεί.

Αλλαγή μεγέθους του μενού "Έναρξη"

Το μενού Έναρξη έχει μερικές επιλογές για να το αλλάξετε το μέγεθος. Μπορεί να γίνει πιο ψηλός ή μικρότερος, τοποθετώντας το ποντίκι πάνω από την επάνω άκρη και χρησιμοποιώντας το βέλος που εμφανίζεται. Δεν θα επεκταθεί (τουλάχιστον στον φορητό υπολογιστή μου) προς τα δεξιά. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ένα σφάλμα στα Windows 10 ή όχι, επειδή εμφανίζεται ένα βέλος πολλαπλών όψεων, αλλά η σύρσιμο δεν κάνει τίποτα. Θα ενημερώσω αυτό το άρθρο αν αλλάξει το ζήτημα αλλαγής μεγέθους. Υπάρχει μια άλλη επιλογή αλλαγής μεγέθους, αλλά δεν μου αρέσει για τίποτε άλλο από μια συσκευή μόνο με οθόνη αφής. Εάν μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις / Εξατομίκευση / Έναρξη και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί για "Χρήση της πλήρους οθόνης", το μενού Έναρξη θα καλύψει ολόκληρη την οθόνη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι παρόμοια με τον τρόπο που λειτουργούν τα Windows 8 και οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουν να επιστρέψουν σε αυτό.