Εύρεση και χρήση του τείχους προστασίας των Windows 7

Το καλύτερο που έκανε ποτέ η Microsoft για την ασφάλεια ήταν η ενεργοποίηση του τείχους προστασίας από προεπιλογή κατά τις ημέρες των Windows XP Service Pack (SP) 2. Ένα τείχος προστασίας είναι ένα πρόγραμμα που περιορίζει την πρόσβαση στον (και από) υπολογιστή σας. Κάνει τον υπολογιστή σας πολύ πιο ασφαλές και δεν πρέπει ποτέ να απενεργοποιηθεί για οποιονδήποτε υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet. Πριν από το XP SP2, το τείχος προστασίας των Windows απενεργοποιήθηκε από προεπιλογή, πράγμα που σήμαινε ότι οι χρήστες έπρεπε να γνωρίζουν ότι ήταν εκεί και να το ενεργοποιήσουν ή να παραμείνουν απροστάτευτοι. Περιττό να πούμε ότι πολλοί άνθρωποι απέτυχαν να ενεργοποιήσουν το τείχος προστασίας τους και να υπονομεύσουν τους υπολογιστές τους.

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να βρείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στις οδηγίες τείχους προστασίας για τα Windows 7. Εάν αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με τείχη προστασίας στα Windows 10 , το έχουμε επίσης.

01 από 05

Βρείτε το τείχος προστασίας των Windows 7

Το τείχος προστασίας των Windows 7 βρίσκεται κατάλληλα στο "Σύστημα και Ασφάλεια" (κάντε κλικ σε οποιαδήποτε εικόνα για μεγαλύτερη έκδοση).

Το τείχος προστασίας στα Windows 7 δεν είναι πολύ διαφορετικό, τεχνικά, από αυτό στο XP. Και είναι εξίσου σημαντικό να χρησιμοποιείτε. Όπως συμβαίνει με όλες τις μεταγενέστερες εκδόσεις, είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και πρέπει να παραμείνει έτσι. Αλλά μπορεί να υπάρχουν φορές που πρέπει να τεθεί προσωρινά σε απενεργοποίηση ή για κάποιο άλλο λόγο να απενεργοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι η εκμάθηση πώς να το χρησιμοποιήσετε είναι σημαντικό, και αυτό είναι το μέρος όπου ξεκινά αυτό το σεμινάριο.

Για να βρείτε το τείχος προστασίας, κάντε αριστερό κλικ, στη συνέχεια, Έναρξη / Πίνακας Ελέγχου / Σύστημα και Ασφάλεια. Αυτό θα σας φέρει στο παράθυρο που εμφανίζεται εδώ. Κάντε αριστερό κλικ στο "Τείχος προστασίας των Windows", που περιγράφεται εδώ με κόκκινο χρώμα.

02 του 05

Η κύρια οθόνη τείχους προστασίας

Η κύρια οθόνη τείχους προστασίας. Έτσι θέλεις να δεις.

Η κύρια οθόνη για το τείχος προστασίας των Windows θα πρέπει να φαίνεται έτσι, με το πράσινο ασπίδα και το λευκό σημάδι ελέγχου για τα δίκτυα "Home" και "Public". Μας ανησυχεί εδώ με τα οικιακά δίκτυα. αν βρίσκεστε σε δημόσιο δίκτυο, οι πιθανότητες είναι πολύ καλές ότι το τείχος προστασίας ελέγχεται από κάποιον άλλο και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε γι 'αυτό.

03 του 05

Κίνδυνος! Απενεργοποιημένο τείχος προστασίας

Αυτό δεν θέλετε να δείτε. Αυτό σημαίνει ότι το τείχος προστασίας είναι απενεργοποιημένο.

Εάν, αντί αυτού, οι ασπίδες είναι κόκκινες με ένα λευκό "Χ" μέσα τους, αυτό είναι κακό. Αυτό σημαίνει ότι το τείχος προστασίας είναι απενεργοποιημένο και πρέπει να το ενεργοποιήσετε αμέσως. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό, και οι δύο περιγράφονται με κόκκινο τρόπο. Κάνοντας κλικ στο "Χρήση προτεινόμενων ρυθμίσεων" στα δεξιά γίνεται αυτόματα ενεργοποίηση όλων των ρυθμίσεων του τείχους προστασίας. Το άλλο, στα αριστερά, λέει "Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το τείχος προστασίας των Windows". Αυτό σας επιτρέπει να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στη συμπεριφορά του τείχους προστασίας.

04 του 05

Αποκλεισμός νέων προγραμμάτων

Αποκλείστε προγράμματα τα οποία δεν είστε βέβαιοι.

Κάνοντας κλικ στην επιλογή "Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Τείχους προστασίας των Windows" στην προηγούμενη οθόνη θα σας φέρει εδώ. Εάν κάνετε κλικ στο "Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας των Windows" στους κύκλους (ίσως ακούσετε επίσης τα αποκαλούμενα "κουμπιά επιλογής"), ίσως παρατηρήσετε ότι το πλαίσιο "Ειδοποίηση όταν το τείχος προστασίας των Windows αποκλείει ένα νέο πρόγραμμα" ελέγχεται αυτόματα.

Είναι μια καλή ιδέα να αφήσετε αυτό τον έλεγχο, ως μέτρο ασφαλείας. Για παράδειγμα, ενδέχεται να έχετε έναν ιό, λογισμικό υποκλοπής spyware ή άλλο επιβλαβές πρόγραμμα που προσπαθεί να φορτωθεί στον υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρήσετε το πρόγραμμα από τη φόρτωση. Είναι μια καλή ιδέα να αποκλείσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα δεν φορτώσατε απλά από ένα δίσκο ή να το κατεβάσετε από το Internet. Με άλλα λόγια, αν δεν ξεκινήσατε εσείς την εγκατάσταση του συγκεκριμένου προγράμματος, μπλοκάρετε το, γιατί είναι πιθανό να είναι επικίνδυνο.

Το πλαίσιο ελέγχου "Αποκλεισμός όλων των εισερχόμενων συνδέσεων ..." θα κλείσει ουσιαστικά τον υπολογιστή σας από όλα τα δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, των οικιακών δικτύων ή των δικτύων εργασίας που χρησιμοποιείτε. Θα ήθελα μόνο να ελέγξετε ότι αυτό είναι το άτομο υποστήριξης του υπολογιστή σας ρωτά για κάποιο λόγο.

05 του 05

Επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων

Για να γυρίσετε πίσω το ρολόι, επαναφέρετε εδώ τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Το τελευταίο στοιχείο στο κύριο μενού Τείχους προστασίας των Windows που πρέπει να γνωρίζετε είναι η σύνδεση "Επαναφορά προεπιλογών" στα αριστερά. Εμφανίζει την οθόνη εδώ, η οποία ενεργοποιεί το τείχος προστασίας με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Εάν κάνατε αλλαγές στο τείχος προστασίας με την πάροδο του χρόνου και δεν σας αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί, αυτό βάζει όλα όσα είναι σωστά και πάλι.

Το τείχος προστασίας των Windows είναι ένα ισχυρό εργαλείο ασφαλείας και ένα εργαλείο που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή. Εάν συνδεθείτε στο Internet, ο υπολογιστής σας θα μπορούσε να παραβιαστεί μέσα σε λίγα λεπτά, ή ακόμα λιγότερο, εάν το τείχος προστασίας είναι απενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο με άλλο τρόπο. Αν λάβετε προειδοποίηση ότι είναι εκτός λειτουργίας, λάβετε άμεσα μέτρα - και εννοώ άμεση - για να επαναλάβετε την εργασία σας.