Mobile Marketing Μάρκετινγκ: Στρατηγικές για την επιτυχία

Μια τετραπλή στρατηγική για την επιτυχία με το μάρκετινγκ εφαρμογών για κινητά

Το μάρκετινγκ εφαρμογών για κινητά είναι μια περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια για τον εμπλεκόμενο έμπορο. Ωστόσο, μπορεί επίσης να αποφέρει τεράστια οφέλη εάν μια σωστά σχεδιασμένη και εκτελεσθείσα στρατηγική μάρκετινγκ λειτουργεί μεταξύ των μαζών. Έτσι, πώς σχεδιάζετε μια στρατηγική μάρκετινγκ εφαρμογών για κινητά που μπορεί επίσης να εγγυηθεί την επιτυχία σε μεγάλο βαθμό;

Πρέπει πρώτα να καταλάβετε ότι ο κύριος στόχος σας πρέπει να είναι οι τελικοί χρήστες της εφαρμογής σας. Είστε ουσιαστικά ασχολούνται με ανθρώπους και έτσι, θα πρέπει να μελετήσετε την κινητή συμπεριφορά τους και να καταλάβετε το ίδιο, προτού ξεκινήσετε μια συγκεκριμένη στρατηγική μάρκετινγκ.

Παρακάτω περιγράφεται το τετραπλάσιο μονοπάτι για την επίτευξη επιτυχίας με τις προσπάθειες μάρκετινγκ εφαρμογών.

01 από 04

Μελέτη μοτίβα συμπεριφοράς πελατών

Το πρωταρχικό και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εστιάσετε στο κοινό-στόχο σας και να βρείτε τρόπους για να τους εμπλακείτε. Μελετήστε τα έντονα και αναγνωρίστε τα μοναδικά πρότυπα συμπεριφοράς τους. Ενώ κάθε χρήστης είναι μοναδικός, οι πελάτες που χρησιμοποιούν διαφορετικές κινητές συσκευές συμπεριφέρονται διαφορετικά. Για παράδειγμα, η νεότερη γενιά προσαρμόζεται εύκολα στην τελευταία τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των Android και του iPhone. Οι επαγγελματίες των επιχειρήσεων συνήθως έχουν την τάση να αγοράζουν τηλέφωνα επιχειρήσεων, δισκία και ούτω καθεξής.

Μια αποτελεσματική μέθοδος για την ανάλυση της συμπεριφοράς των πελατών θα ήταν η μελέτη της επισκεψιμότητας που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας για κινητά. Ο τύπος των επισκεπτών εδώ θα σας ενημερώσει για το είδος των συσκευών που χρησιμοποιούν, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους και ούτω καθεξής.

Θα μπορούσατε επίσης να διεξάγετε έρευνες πελατών για να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας για κινητά, ώστε να μπορείτε να τους εξυπηρετήσετε καλύτερα

02 από 04

Κρατήστε στο μυαλό σας τον κύριο στόχο σας

Ο κύριος στόχος σας θα πρέπει να είναι να προσπαθήσετε να παρέχετε στους πελάτες σας το μέγιστο όφελος που μπορούν να έχουν ποτέ από τη χρήση μιας εφαρμογής για κινητά. Θυμηθείτε, ο πελάτης είναι το πραγματικό κλειδί για την επιτυχία σας στην αγορά εφαρμογών . επομένως φροντίστε να είναι απολύτως ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που έχετε να προσφέρετε.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσετε ενεργή αλληλεπίδραση με το κοινό σας. Συνεχίστε να τους προσφέρετε ακαταμάχητες προσφορές και προσφορές, να τους παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες βάσει τοποθεσίας , να τις βοηθήσετε να μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες με φίλους σε κινητά κοινωνικά δίκτυα κ.ο.κ. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε μια εφαρμογή δημοσκόπησης ή αξιολόγησης στην εφαρμογή σας, ώστε να δημιουργήσετε άμεση ανατροφοδότηση από τους χρήστες σας.

Το μάρκετινγκ εφαρμογών είναι ζωτικής σημασίας για εσάς ως έμπορος, καθώς σας επιτρέπει να συνδεθείτε απευθείας με τους τελικούς χρήστες σας, σε πραγματικό χρόνο. Επωφεληθείτε πλήρως από αυτό το γεγονός και προσπαθήστε να δώσετε στο ακροατήριο την πλουσιότερη δυνατή εμπειρία χρήστη από την εφαρμογή σας, κάθε φορά.

Μόλις η εφαρμογή σας γίνει επιτυχημένη στην αγορά, τότε θα μπορούσατε να σκεφτείτε να κερδίσετε χρήματα με τις διαφημίσεις, να προσφέρετε ασφάλιστρα με ονομαστική επιπλέον χρέωση και ούτω καθεξής

03 του 04

Βελτιώστε τη στρατηγική μάρκετινγκ

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, πρέπει να προχωρήσετε και να βελτιώσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ. Αυτό περιλαμβάνει μια μακρά διαδικασία σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ομάδας που θα χειρίζεται τις διάφορες πτυχές του σχεδίου σας. να διαφημίσετε και να διαφημίσετε την υπηρεσία σας. συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών χρήστη, επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες για την εμπορία της εφαρμογής σας και ούτω καθεξής.

Θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε για το χρονικό διάστημα για τις προσπάθειες προώθησης. Για αυτό, θα πρέπει να ξέρετε εάν θέλετε βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας του κινητού σας. Σε περίπτωση που θέλετε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, θα πρέπει να αποφασίσετε επιπλέον πώς να σχεδιάσετε, να διατηρήσετε και να εκτελέσετε τα διάφορα στάδια της διαδικασίας μάρκετινγκ εφαρμογών.

Εάν η εφαρμογή σας ταιριάζει σε μια εμπορική επιχείρηση, μπορείτε να αποφασίσετε να τιμολογήσετε την εφαρμογή σας . Περιττό να πούμε ότι θα πρέπει να κάνετε ένα λεπτομερές σχέδιο για αυτήν την πτυχή της τιμολόγησης της εφαρμογής

04 του 04

Επιλέξτε τη σωστή τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας

Το τελευταίο βήμα είναι να επιλέξετε τον σωστό τύπο κινητής τεχνολογίας για την εμπορική προώθηση της εφαρμογής σας . Το SMS είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος για να φτάσετε στο μέγιστο κοινό, λόγω του ότι είναι η φθηνότερη μέθοδος, η οποία επίσης προσαρμόζεται σε σχεδόν όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων. Αυτή η μέθοδος επικοινωνίας είναι επίσης η πιο άμεση και αυτή που το κοινό σας μπορεί να επιλέξει επίσης να λάβει.

Η δημιουργία ενός ιστότοπου για κινητά είναι μια καλή ιδέα, καθώς η πλειοψηφία των χρηστών smartphone και άλλων φορητών συσκευών σήμερα είναι γνωστό ότι έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω των συσκευών τους. Φυσικά, θα πρέπει να σκεφτείτε την ευκολία πλοήγησης του χρήστη γύρω από τον ιστότοπό σας για κινητά, παρέχοντας ταυτόχρονα τις πιο σχετικές πληροφορίες στον πελάτη σας ανά πάσα στιγμή. Το τελευταίο HTML5 θα τελειώσει τελικά για να γίνει πολύ πιο εύκολη αυτή η διαδικασία.

Η δημιουργία μιας εφαρμογής που χαρακτηρίζει το προϊόν ή την υπηρεσία σας είναι μια ακόμη σημαντική στρατηγική μάρκετινγκ εφαρμογών. Οι εφαρμογές για κινητά μπορούν εύκολα να μεταφορτωθούν και να χρησιμοποιηθούν. Φυσικά, η δημιουργία μιας εφαρμογής απαιτεί από εσάς να ξοδέψετε χρόνο και χρήματα σε αυτήν. Με βάση τον προϋπολογισμό σας, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιες πλατφόρμες για κινητά θα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε