Οι έξυπνες ετικέτες μπορούν να σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε τα μηνύματα αυτόματα στο Gmail

Έξυπνες ετικέτες Ταξινόμηση του Gmail σε κατηγορίες

Εάν σας αρέσει να κρατάτε τα Εισερχόμενα του Gmail σας καθαρά και χωρίς ενημερωτικά δελτία, ειδοποιήσεις, λίστες αλληλογραφίας, προωθήσεις και άλλα μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν έχετε χρόνο για να ρυθμίσετε ή να τροποποιήσετε έναν κανόνα για κάθε νέο αποστολέα και ιδιορρυθμία, Gmail για να θέσετε όλους τους κανόνες σε ισχύ για να χρησιμοποιείτε αυτόματα Smart Labels.

Η λειτουργία έξυπνων ετικετών του Gmail μπορεί να ταξινομεί αυτόματα τα μηνύματά σας, να εφαρμόζει ετικέτες και να καταργεί ορισμένους τύπους μηνυμάτων από τα Εισερχόμενα. Η λειτουργία "Έξυπνες ετικέτες" απαιτεί μόνο λίγη ρύθμιση και συντήρηση.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία "Έξυπνες ετικέτες"

Για να ρυθμίσετε το Gmail να επισημαίνει αυτόματα και να αρχειοθετεί ορισμένους τύπους μηνυμάτων σε κατηγορίες:

  1. Κάντε κλικ στο εργαλείο στην επάνω γραμμή πλοήγησης του Gmail.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που εμφανίζεται.
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Εργαστήρια .
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η Ενεργοποίηση για έξυπνες ετικέτες . Εάν δεν είναι, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στο στοιχείο Ενεργοποίηση για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Όταν εισήχθη η λειτουργία Smart Labels, χρησιμοποιήθηκαν τρεις κατηγορίες. Χύμα, Φόρουμ και Ειδοποιήσεις. Το Gmail αυτομάτως χαρακτήρισε ενημερωτικά δελτία, προωθήσεις και άλλα μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως Bulk και τα κατάργησε από τα Εισερχόμενα. Τα μηνύματα από τις λίστες αλληλογραφίας και τα φόρουμ επισημάνθηκαν με Φόρουμ και παρέμειναν στα Εισερχόμενα. Οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται απευθείας σε εσάς, όπως οι αποδείξεις πληρωμής και οι αποστολές αποστολής, παρέμεναν στα Εισερχόμενα και φέρουν την ένδειξη Ειδοποιήσεις .

Πώς λειτουργούν οι έξυπνες ετικέτες στο Gmail τώρα

Όταν εισήχθη η καρτέλα Primary, όλα τα προσωπικά μηνύματα μεταφέρθηκαν στην καρτέλα Primary και δεν χρειάζονται πλέον μια έξυπνη ετικέτα. Η αρχική κατηγορία Bulk υποδιαιρέθηκε σε Προωθήσεις και ενημερώσεις όταν το Gmail εισήγαγε τα εισερχόμενα με καρτέλες.

Με τις έξυπνες ετικέτες ενεργοποιημένες, βλέπετε νέες κατηγορίες στις προεπιλεγμένες κατηγορίες του Gmail: Οικονομικά , Ταξίδια και Αγορές .

Κοιτάξτε κάτω από τις κατηγορίες στην αριστερή πλαϊνή γραμμή του Gmail για να δείτε όλες τις κατηγορίες. Εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταφέρεται στα Εισερχόμενά σας και ανήκει σε μία από τις κατηγορίες, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην κατηγοριοποίηση αυτού του μηνύματος ως: και επιλέξτε τη σωστή κατηγορία για να εκπαιδεύσετε το Gmail για να αντιμετωπίζετε παρόμοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον ίδιο τρόπο.

Μπορείτε επίσης να αναφέρετε εσφαλμένα μηνύματα στους μηχανικούς του Gmail χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού Απάντηση σε οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν έχει φιλτραριστεί ή επισημανθεί σωστά.