Μετατρέψτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook σε απλό κείμενο για εύκολη αποθήκευση

Αποθηκεύστε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Microsoft Outlook ως αρχείο για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Microsoft Outlook σε ένα αρχείο , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Outlook για να μετατρέψετε το μήνυμα σε απλό κείμενο (με την επέκταση αρχείου .TXT) και να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας, στη μονάδα flash ή οπουδήποτε αλλού.

Μόλις το email σας είναι σε έγγραφο απλού κειμένου, μπορείτε να το ανοίξετε με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου / θεατή, όπως το Notepad στα Windows, το Notepad ++, το Microsoft Word κ.λπ. Είναι επίσης πολύ εύκολο να αντιγράψετε το κείμενο από το μήνυμα, να το μοιραστείτε με άλλους , ή απλά να αποθηκεύσετε το αρχείο ως αντίγραφο ασφαλείας.

Όταν αποθηκεύετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα αρχείο με το Outlook, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε μόνο ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και να αποθηκεύσετε πολλαπλάσια σε ένα αρχείο κειμένου. Όλα τα μηνύματα θα συνδυαστούν σε ένα απλό έγγραφο.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τα μηνύματα του Outlook σε απλό κείμενο έτσι ώστε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να στέλνεται μόνο ως κείμενο, χωρίς γραφικά, αλλά δεν θα αποθηκεύει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα αρχείο στον υπολογιστή σας. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αποστολής μηνύματος απλού κειμένου στο Outlook αν χρειάζεστε βοήθεια.

Πώς να αποθηκεύσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook σε ένα αρχείο

  1. Ανοίξτε το μήνυμα στο παράθυρο προεπισκόπησης κάνοντας κλικ ή επιλέγοντάς το μία φορά.
    1. Για να αποθηκεύσετε πολλά μηνύματα σε ένα αρχείο κειμένου, επισημάνετε όλα αυτά κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl .
  2. Αυτό που κάνετε στη συνέχεια εξαρτάται από την έκδοση του MS Office που χρησιμοποιείτε:
    1. Outlook 2016: Αρχείο> Αποθήκευση ως
    2. Outlook 2013: Αρχείο> Αποθήκευση ως
    3. Outlook 2007: Επιλέξτε Αποθήκευση ως από το κουμπί του Office
    4. Outlook 2003: Αρχείο> Αποθήκευση ως ...
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Μόνο κείμενο ή Μόνο κείμενο (* .txt) ως επιλογή Αποθήκευση ως τύπου: Αποθήκευση ως τύπου .
    1. Σημείωση: Εάν αποθηκεύετε μόνο ένα μήνυμα, πιθανότατα θα έχετε και άλλες επιλογές, σαν να αποθηκεύσετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα αρχείο MSG , OFT, HTML / HTM ή MHT , αλλά καμία από αυτές τις μορφές δεν είναι απλό κείμενο.
  4. Εισαγάγετε ένα όνομα για το αρχείο και επιλέξτε κάπου αξιομνημόνευτο για να το αποθηκεύσετε.
  5. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα αρχείο.
    1. Σημείωση: Εάν έχετε αποθηκεύσει πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα αρχείο, τα ξεχωριστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποσυναρμολογούνται εύκολα. Αντ 'αυτού, πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά την επικεφαλίδα και το σώμα κάθε μηνύματος για να μάθετε πότε ξεκινάει και τι άλλο.

Άλλοι τρόποι για να αποθηκεύσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook σε ένα αρχείο

Αν βρεθείτε να αποθηκεύετε μηνύματα συχνά, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για εσάς.

Για παράδειγμα, το CodeTwo Outlook Export μπορεί να μετατρέψει το Outlook email στη μορφή CSV . Μπορείτε να "εκτυπώσετε" το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook σε ένα αρχείο PDF αν θέλετε να αποθηκεύσετε το μήνυμα στη μορφή PDF . Το Email2DB μπορεί να αναλύει μηνύματα και να αποθηκεύει τις πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων.

Εάν χρειάζεστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Outlook σε μορφή Word για να δουλέψετε με το MS Word, όπως το DOC ή το DOCX , απλά αποθηκεύστε το μήνυμα στη μορφή αρχείου MHT, όπως αναφέρεται στο βήμα 3 παραπάνω, και κατόπιν εισαγάγετε αυτό το αρχείο MHT στο Microsoft Word, ώστε να μπορείτε αποθηκεύστε το στη μορφή MS Word.

Σημείωση: Το άνοιγμα ενός αρχείου MHT με MS Word απαιτεί να αλλάξετε το αναπτυσσόμενο μενού "Όλα τα Έγγραφα Word" σε "Όλα τα αρχεία" ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανοίξετε το αρχείο με την επέκταση του αρχείου .MHT.

Για να αποθηκεύσετε ένα μήνυμα του Outlook σε ένα διαφορετικό είδος αρχείου μπορεί να είναι δυνατή με έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων .