Συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών των Windows

Αυτή η λίστα ελέγχου περιγράφει τυπικά προβλήματα που προκύπτουν κατά τη ρύθμιση κοινής χρήσης αρχείων μεταξύ παρόχων σε δίκτυο Microsoft Windows . Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αντιμετωπίσετε και να επιλύσετε αυτά τα προβλήματα κοινής χρήσης αρχείων των Windows. Πολλά στοιχεία στη λίστα ελέγχου είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε δίκτυα που εκτελούν πολλαπλές εκδόσεις ή γεύσεις των Windows. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων.

01 από 07

Ονομάστε κάθε υπολογιστή σωστά

Tim Robberts / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty Images

Σε δίκτυα Windows peer-to-peer , όλοι οι υπολογιστές πρέπει να διαθέτουν μοναδικά ονόματα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ονόματα των υπολογιστών είναι μοναδικά και ακολουθούν τις συστάσεις ονομάτων της Microsoft . Για παράδειγμα, εξετάστε το ενδεχόμενο αποφυγής κενών σε ονόματα υπολογιστών: Τα Windows 98 και άλλες παλαιότερες εκδόσεις των Windows δεν υποστηρίζουν την κοινή χρήση αρχείων με υπολογιστές που έχουν κενά στο όνομά τους. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το μήκος των ονομάτων υπολογιστών, η περίπτωση (επάνω και κάτω) των ονομάτων και η χρήση ειδικών χαρακτήρων.

02 του 07

Ονομάστε κάθε ομάδα εργασίας (ή τομέα) σωστά

Κάθε υπολογιστής με Windows ανήκει είτε σε μια ομάδα εργασίας είτε σε έναν τομέα . Τα οικιακά δίκτυα και άλλα μικρά δίκτυα LAN χρησιμοποιούν ομάδες εργασίας, ενώ τα μεγαλύτερα δίκτυα επιχειρήσεων λειτουργούν με τομείς. Όποτε είναι εφικτό, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι υπολογιστές σε ένα LAN ομάδας εργασίας έχουν το ίδιο όνομα ομάδας εργασίας. Ενώ είναι δυνατή η κοινή χρήση αρχείων μεταξύ υπολογιστών που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες εργασίας, είναι επίσης πιο δύσκολη και επιρρεπής σε σφάλματα. Ομοίως, στη δικτύωση τομέων των Windows, βεβαιωθείτε ότι κάθε υπολογιστής έχει οριστεί για να συμμετάσχει στον σωστό τομέα.

03 του 07

Εγκαταστήστε TCP / IP σε κάθε υπολογιστή

Το TCP / IP είναι το καλύτερο πρωτόκολλο δικτύου που πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατά τη ρύθμιση ενός LAN των Windows. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν τα εναλλακτικά πρωτόκολλα NetBEUI ή IPX / SPX για βασική κοινή χρήση αρχείων με τα Windows. Ωστόσο, αυτά τα άλλα πρωτόκολλα συνήθως δεν προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες πέραν του τι παρέχει το TCP / IP. Η παρουσία τους μπορεί επίσης να δημιουργήσει τεχνικές δυσκολίες στο δίκτυο. Συνιστάται ιδιαίτερα να εγκαταστήσετε TCP / IP σε κάθε υπολογιστή και να απεγκαταστήσετε NetBEUI και IPX / SPX όποτε είναι δυνατόν.

04 του 07

Ορίστε τη σωστή διεύθυνση IP και υποδίκτυα

Στα οικιακά δίκτυα και σε άλλα δίκτυα LAN που διαθέτουν έναν μόνο δρομολογητή ή υπολογιστή πύλης , όλοι οι υπολογιστές πρέπει να λειτουργούν στο ίδιο υποδίκτυο με μοναδικές διευθύνσεις IP. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η μάσκα δικτύου (μερικές φορές αποκαλείται " μάσκα υποδικτύου ") έχει οριστεί στην ίδια τιμή σε όλους τους υπολογιστές. Η μάσκα δικτύου "255.255.255.0" είναι κανονικά σωστή για οικιακά δίκτυα. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι κάθε υπολογιστής διαθέτει μια μοναδική διεύθυνση IP . Τόσο η μάσκα δικτύου όσο και άλλες ρυθμίσεις διεύθυνσης IP βρίσκονται στη διαμόρφωση δικτύου TCP / IP.

05 του 07

Επαληθεύστε ότι η κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών για δίκτυα της Microsoft έχει εγκατασταθεί

" Κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών για δίκτυα της Microsoft" είναι μια υπηρεσία δικτύου Windows. Αυτή η υπηρεσία πρέπει να εγκατασταθεί σε προσαρμογέα δικτύου για να επιτρέψει στον υπολογιστή να συμμετέχει στην κοινή χρήση αρχείων. Βεβαιωθείτε ότι αυτή η υπηρεσία είναι εγκατεστημένη προβάλλοντας τις ιδιότητες του προσαρμογέα και επαληθεύοντας ότι α) αυτή η υπηρεσία εμφανίζεται στη λίστα των εγκατεστημένων στοιχείων και β) το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην υπηρεσία αυτή ελέγχεται στη θέση 'on'.

06 του 07

Απενεργοποίηση προσωρινά ή μόνιμα Firewalls

Η δυνατότητα "Τείχος προστασίας σύνδεσης στο Internet" (ICF) των υπολογιστών των Windows XP θα επηρεάσει την κοινή χρήση αρχείων από ομότιμους χρήστες. Για οποιονδήποτε υπολογιστή Windows XP στο δίκτυο που πρέπει να συμμετέχει στην κοινή χρήση αρχείων, βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία ICF δεν εκτελείται. Τα λανθασμένα διαμορφωμένα προϊόντα τείχους προστασίας τρίτων μπορούν επίσης να παρεμποδίσουν την κοινή χρήση αρχείων LAN. Εξετάστε προσωρινά την απενεργοποίηση (ή τη μείωση του επιπέδου ασφαλείας) του Norton, του ZoneAlarm και άλλων τείχη προστασίας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης προβλημάτων κοινής χρήσης αρχείων.

07 του 07

Η επαλήθευση των μετοχών είναι σωστά καθορισμένη

Για να μοιραστείτε αρχεία σε ένα δίκτυο των Windows, πρέπει τελικά να οριστούν ένα ή περισσότερα κοινόχρηστα στοιχεία δικτύου. Τα ονόματα κοινής χρήσης που τελειώνουν με ένα σύμβολο δολαρίου ($) δεν θα εμφανίζονται στη λίστα κοινόχρηστων φακέλων κατά την περιήγηση στο δίκτυο (παρόλο που αυτά εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα). Βεβαιωθείτε ότι οι μετοχές έχουν οριστεί κατάλληλα στο δίκτυο, ακολουθώντας τις συστάσεις της Microsoft για την ονομασία μετοχών.