Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του καταλόγου του Organizer του Photoshop Elements

Έχετε κάνει πολλή σκληρή δουλειά στη διοργάνωση της συλλογής φωτογραφιών σας στο Photoshop Elements. Κρατήστε τα πάντα ασφαλή κάνοντας τακτικά αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό το βήμα-προς-βήμα φροντιστήριο σας καθοδηγεί στη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε με αυτό.

01 από 08

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του καταλόγου

Για να ξεκινήσετε μια δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μεταβείτε στο Αρχείο> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επιλέξτε την επιλογή "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του καταλόγου".

02 από 08

Επανασυνδέστε τα αρχεία που λείπουν

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Επόμενο, τα στοιχεία θα σας ζητήσουν να ελέγξετε για τυχόν ελλείποντα αρχεία, αφού δεν θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων που έχουν αποσυνδεθεί. Πηγαίνετε μπροστά και κάντε κλικ στην επιλογή Επανασύνδεση - εάν δεν υπάρχουν αρχεία που λείπουν, χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο, και εάν υπάρχουν, θα πρέπει να τα επανασυνδέσετε ούτως ή άλλως.

03 του 08

Ανάκτηση

Μετά το βήμα επανασύνδεσης, θα δείτε μια γραμμή προόδου και το μήνυμα "Ανάκτηση". Τα στοιχεία πραγματοποιούν αυτόματα μια ανάκτηση στο αρχείο του καταλόγου σας προτού εκτελέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σφάλματα στη βάση δεδομένων.

04 του 08

Επιλέξτε Πλήρης δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή Incremental

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας ή ένα πρόσθετο αντίγραφο ασφαλείας. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας ή απλά θέλετε να ξεκινήσετε με καθαρό σχιστόλιθο, επιλέξτε την επιλογή Full Backup.

Για μελλοντικά αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο κάνοντας ένα πρόσθετο αντίγραφο ασφαλείας. Ωστόσο, εάν χάνετε ή τοποθετείτε λάθος το μέσο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα νέο πλήρες αντίγραφο ασφαλείας οποιαδήποτε στιγμή.

Εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε δίκτυο ή αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη και διαθέσιμη πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Εάν χρησιμοποιείτε μέσα CD ή DVD, τοποθετήστε ένα κενό δίσκο στον καυστήρα CD ή DVD.

Στο επόμενο βήμα, σας ζητείται ο προορισμός. Όταν επιλέγετε ένα γράμμα μονάδας δίσκου, τα Στοιχεία θα υπολογίσουν το μέγεθος του αντιγράφου ασφαλείας και τον απαιτούμενο χρόνο και θα σας δείξουν στο κάτω μέρος του διαλόγου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

05 του 08

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε CD ή DVD

Εάν επιλέξετε το γράμμα της μονάδας δίσκου CD ή DVD, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να κάνετε, αλλά κάντε κλικ στο κουμπί Done. Τα στοιχεία εκτελούν το αντίγραφο ασφαλείας, ζητώντας σας για πρόσθετους δίσκους όπως απαιτείται, και στη συνέχεια ρωτά αν θέλετε να επαληθεύσετε τον δίσκο. Αυτό ελέγχει για τυχόν σφάλματα και συνιστάται ιδιαίτερα.

06 του 08

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε μονάδα σκληρού δίσκου ή δικτύου

Αν επιλέξετε σκληρό δίσκο ή μονάδα δικτύου, θα χρειαστεί να επιλέξετε μια διαδρομή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Κάντε κλικ στην περιήγηση και περιηγηθείτε στο φάκελο όπου θέλετε να μεταβούν τα αρχεία. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο εάν είναι απαραίτητο. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος όταν είστε έτοιμοι, και στη συνέχεια περιμένετε να ολοκληρωθούν τα στοιχεία δημιουργίας αντιγράφων.

07 του 08

Στοιχειώδη αντίγραφα ασφαλείας

Εάν πρόκειται για ένα πρόσθετο αντίγραφο ασφαλείας, θα χρειαστεί επίσης να μεταβείτε στο προηγούμενο αρχείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (Backup.tly), έτσι ώστε τα Στοιχεία να μπορούν να εντοπίσουν εκεί όπου παρέμεινε. Ο υπολογιστής σας μπορεί να φαίνεται ότι έχει σταματήσει μετά την επιλογή του προηγούμενου αρχείου αντιγράφων ασφαλείας, αλλά πρέπει να το δώσετε λίγα λεπτά. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος όταν είστε έτοιμοι, και στη συνέχεια περιμένετε να ολοκληρωθούν τα στοιχεία δημιουργίας αντιγράφων.

08 από 08

Γράφοντας και επιτυχία!

Τα στοιχεία θα εμφανίσουν μια γραμμή κατάστασης καθώς δημιουργείται το αντίγραφο ασφαλείας, τότε θα σας ειδοποιήσει όταν το αντίγραφο ασφαλείας έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Επόμενο Μάθημα> Προσθήκη νέων φωτογραφιών στο Organizer