Πώς να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες βούρτσες στο Paint.NET

Ένα δωρεάν downloadable plug-in κάνει τις προσαρμοσμένες βούρτσες ένα αεράκι να το χρησιμοποιήσετε

Το Paint.NET είναι μια εφαρμογή Windows PC για επεξεργασία φωτογραφιών και φωτογραφιών. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Paint.NET, είναι ένας δημοφιλής και λογικά ισχυρός επεξεργαστής εικόνων για υπολογιστές με Windows που αναμφισβήτητα προσφέρουν μια πιο φιλική προς το χρήστη διεπαφή από τον GIMP , τον άλλο γνωστό επεξεργαστή ελεύθερων εικόνων.

Μπορείτε να διαβάσετε μια επισκόπηση της εφαρμογής Paint.NET και να βρείτε έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα λήψης όπου μπορείτε να πάρετε το δικό σας δωρεάν αντίγραφο.

Εδώ θα δείτε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες βούρτσες στο Paint.NET.

01 από 04

Προσθήκη προσαρμοσμένων βουρτσών στο Paint.NET

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Παρόλο που το Paint.NET έρχεται με μια σειρά προκαθορισμένων μοτίβων βουρτσών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη δουλειά σας, από προεπιλογή δεν υπάρχει επιλογή για τη δημιουργία και τη χρήση των δικών σας προσαρμοσμένων βουρτσών.

Ωστόσο, χάρη στη γενναιοδωρία και τη σκληρή δουλειά του Simon Brown, μπορείτε να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε την δωρεάν εφαρμογή Custom Brushes plug-in για το Paint.NET. Σε καμία περίπτωση δεν θα απολαύσετε αυτή την ισχυρή νέα λειτουργικότητα.

Η προσθήκη είναι τώρα μέρος ενός plug-in πακέτου που περιλαμβάνει πολλές προσθήκες που προσθέτουν ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά σε αυτό το δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων βασισμένο σε raster .

Ένα από αυτά είναι μια δυνατότητα Editable Text που κάνει το Paint.NET πολύ πιο ευέλικτο όταν εργάζεται με κείμενο .

02 από 04

Εγκαταστήστε την πρόσθετη προσαρμοσμένη πινέλα Paint.NET

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Εάν δεν έχετε ήδη κατεβάσει ένα αντίγραφο του πακέτου plug-in του Simon Brown, μπορείτε να πάρετε δωρεάν αντίγραφο για τον εαυτό σας από την ιστοσελίδα του Simon.

Το Paint.NET δεν περιλαμβάνει εργαλεία στη διεπαφή χρήστη για την εγκατάσταση και διαχείριση πρόσθετων, αλλά θα βρείτε πλήρεις οδηγίες, με πλάνα οθόνης, στη σελίδα από την οποία κατεβάσατε το αντίγραφο του πακέτου plug-in.

Μόλις εγκαταστήσετε το πακέτο plug-in, μπορείτε να ξεκινήσετε το Paint.NET και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

03 του 04

Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο πινέλο

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα αρχείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βούρτσα ή να επιλέξετε ένα αρχείο εικόνας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως βούρτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πιο συνηθισμένους τύπους αρχείων εικόνας για να δημιουργήσετε τις δικές σας βούρτσες, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων JPEG, PNG, GIF και αρχείων Paint.NET PDN.

Εάν πρόκειται να δημιουργήσετε τα δικά σας πινέλα από την αρχή, ιδανικά θα πρέπει να δημιουργήσετε το αρχείο εικόνας στο μέγιστο μέγεθος που θα χρησιμοποιήσετε το πινέλο, καθώς η αύξηση του μεγέθους της βούρτσας αργότερα μπορεί να μειώσει την ποιότητα. η μείωση του μεγέθους της βούρτσας συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα.

Επίσης, δώστε προσοχή στα χρώματα της προσαρμοσμένης βούρτσας, καθώς αυτό δεν είναι επεξεργάσιμο κατά τη στιγμή της χρήσης, εκτός αν θέλετε το πινέλο να εφαρμόζει μόνο ένα χρώμα.

04 του 04

Χρησιμοποιήστε μια προσαρμοσμένη πινέλο στο Paint.NET

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Η χρήση ενός προσαρμοσμένου πινέλου στο Paint.NET είναι σχετικά απλή, αλλά πραγματοποιείται σε ένα παράθυρο διαλόγου και όχι απευθείας στη σελίδα.

  1. Μεταβείτε στο Layers > Add a New Layer . Αυτό ρυθμίζει το έργο της βούρτσας να είναι στο δικό του στρώμα.
  2. Μεταβείτε στα Εφέ > Εργαλεία > CreateBrushesMini για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου. Την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε την προσθήκη, θα πρέπει να προσθέσετε ένα νέο πινέλο. Στη συνέχεια, όλες οι βούρτσες που προσθέτετε θα εμφανίζονται στη δεξιά στήλη.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη πινέλου και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο αρχείο εικόνας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως βάση της βούρτσας.
  4. Μόλις τοποθετήσετε το πινέλο σας, ρυθμίζετε τον τρόπο με τον οποίο η βούρτσα θα λειτουργήσει χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ελέγχου στην επάνω μπάρα του διαλόγου.

Το αναπτυσσόμενο μενού " Μέγεθος πινέλου " είναι αρκετά αυτονόητο και, στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει ποτέ να επιλέξετε ένα μέγεθος που να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από το αρχικό αρχείο βουρτσών.

Η λειτουργία Βούρτσα έχει δύο ρυθμίσεις:

Το πλαίσιο εισαγωγής ταχύτητας σάς επιτρέπει να ορίσετε πόσο συχνά η βούρτσα εφαρμόζει το αρχικό γραφικό. Μία ρύθμιση χαμηλότερης ταχύτητας εδώ γενικά θα έχει ως αποτέλεσμα οι αποτυπώσεις της βούρτσας να είναι ευρύτερα διαχωρισμένες. Μια υψηλότερη ρύθμιση, όπως το 100, μπορεί να δώσει ένα πολύ πυκνό αποτέλεσμα που μπορεί να μοιάζει με σχήμα που έχει εξωθηθεί.

Οι άλλοι έλεγχοι σάς επιτρέπουν να αναιρέσετε την τελευταία σας ενέργεια, να επαναφέρετε μια ενέργεια που μόλις απενεργοποιήσατε και να επαναφέρετε την εικόνα στην αρχική της κατάσταση.

Το κουμπί OK εφαρμόζει την εικόνα της νέας βούρτσας. Το κουμπί Ακύρωση απορρίπτει οποιαδήποτε εργασία γίνεται στο παράθυρο διαλόγου.

Όπως μπορείτε να δείτε στη συνοδευτική εικόνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσθήκη για να δημιουργήσετε πυκνές περιοχές μοτίβου ή απλά να εφαρμόσετε μεμονωμένες εικόνες σε μια σελίδα. Αυτό το εργαλείο είναι πολύ χρήσιμο για την αποθήκευση και την εφαρμογή γραφικών στοιχείων που επαναχρησιμοποιείτε τακτικά στη δουλειά σας.